درآمد حاصل از جریمههای رانندگی صرف ایمن سازی جادهها شود
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس گفت: درآمد حاصل از افزایش نرخ جریمههای تخلفات رانندگی باید صرف ایمن سازی جادهها و رفع نقاط حادثه خیز شود.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، عبدالجلال ایری با اشاره به احتمال افزایش نرخ جریمههای رانندگی گفـت: متاسفانه در ایام نوروز همانند سنوات گذشته شاهد تصادف بیشماری در جادههای کشور بودیم که با وجود کاهش محسوس نسبت به سال گذشته، حدود ۷۰۰ نفر از هوطنانمان را به کام مرگ کشاند. بروز حوادث رانندگی عوامل متعددی دارند که از جمله آنها میتوان به خطاهای انسانی و رانندگیها پر ریسک و عدم رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی، وجود جادههای نا ایمن و خودروهای بی کیفیت اشاره کرد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هم اکنون اقدامات خوبی برای رفع نقاط حادثه خیر جادههای کشور انجام شده، اما متاسفانه به دلیل وسعت جادههای کشور، رفع تمامی نقاط حادثه خیز به زمان بیشتر و اهتمام جدیتر مسئولان نیاز دارد. در سال جاری این امر باید به عنوان اصل مهم و اولویت در دستور کار وزیر راه و شهرسازی قرار بگیرد. در برخی از جادههای کشور به دلیل دو طرفه بودن مسیر و نبود جدا کننده، روزانه شاهد تصادفات سنگین و فوت عزیزانمان هستیم. این امر هزینه چندانی در بر نداشته و حتما باید تا پیش از تعریض جادهها به ایمن سازی مسیرهای دو طرفه توجه جدی شود.
وی اضافه کرد: بیشتر تصادفات در ۳۰ کیلومتری انتهایی مسیرها و ورودی شهرها رخ میدهد، که عموما به دلیل خستگی رانندگان و اشتباهات رانندگی است. همچنین در بسیاری جادههای کشور که به دوربین ثبت سرعت خودرو مجهز نشده، شاهد سرعت سرسام آور رانندگان و عدم رعایت قوانین مرتبط هستیم. از این رو در سالهای جاری حتما باید به امر توجه شده و تمامی جادههای کشور به ویژههای پر ترافیک مجهز به دوربین ثبت سرعت و تخلفات رانندگی شود.
ایری تاکید کرد: همچنین یکی از راههای کاهش تخلفات رانندگی و در پی آن کاهش تصادفات جادهای افزایش نرخ جریمههای رانندگی است که هم اکنون نیز مباحث در این رابطه مطرح شده است. قطعا افزایش نرخ جریمههای رانندگی در کاهش تخلفات و رانندگیهای پر ریسک موثر هستند، اما باید به این نکته توجه کنیم که باید نسبتی میان تخلفات حادثه ساز یا اشتباهات سهوی رانندگان با جریمههای رانندگی و درآمد رانندگان باشد. ضمن اینکه درآمد حاصل از این مهم حتما باید صرف ایمن سازی جادههای کشور، رفع نقاط حادثه خیز و بهبود کیفیت جادهها شود. نباید تنها به دنبال درآمدزایی از محل عوارض و جریمه رانندگی باشیم. مردم باید شاهد بهبود محسوس مسیرهای و کیفیت جادها باشند.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: موضوع دیگری که باید حتما مورد توجه قرار بگیرد، افزایش کیفیت خودروهای تولید داخل است چرا که تعداد کثیری از تصادفهای منجر به مرگ با خودروهای داخلی بوده است. باید افزایش کیفیت و استاندارد سازی خودروها در دستور کار قرار گیرد.