پخش زنده
امروز: -
رقم برنج معرفی شده دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی ساری به نام شهریار در سایت آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) ثبت شد.
تولید دو برابری برنج با رقم شهریار
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران،رقم برنج معرفی شده دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی ساری به نام شهریار در سایت آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) ثبت شد.
رئیس پژوهشکده ژنتیک و زیست فنآوری طبرستان گفت: رقم جدید برنج شهریار بعد از پیگیریهای چندین ساله در سایت آژانس بین المللی انرژی اتمی به آدرس https://nucleus.iaea.org/sites/mvd/SitePages/Search.aspx?MVID=۴۹۶۰ ثبت شد.
دکتر پوریا بی پروا افزود: مسئولیت پروژه معرفی رقم جدید برنج شهریار به عهده دکتر قربانعلی نعمت زاده، عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری و اجرای آن توسط دکتر مرتضی اولادی، مدیر مزرعه تحقیقاتی پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان با همکاری دکتر عمار افخمی قادی، عمار قلی زاده قرا، فرهاد باقری، مجتبی آقاجانی قرا، علیرضا بابایی، رضا وجدان، امیر ضیایی و مهندس مریم امامی قرا (از محققین پژوهشکده ژنتیک و زیست فناوری کشاورزی طبرستان وابسته به دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری) و با همکاری همکاران سازمان انرژی اتمی ایران انجام شد.
او تاکید کرد: اصلاح این رقم برنج از طریق روش موتاسیونی و با پرتودهی اشعه گاما با دز ۲۵۰ گری روی رقم آمل ۳ در سال پس از ۱۰ سال اصلاح معرفی و به پاس زحمات شهیدان هستهای بویژه شهید دکتر مجید شهریاری به نام “شهریار” نامگذاری شد.
رئیس پژوهشکده ژنتیک و زیست فنآوری طبرستان گفت: برنج شهریار به عنوان برنج پرمحصول، زودرس و با کیفیت متوسط بوده و طول دوره رشد از نشاکاری تا برداشت حدود ۹۰ الی ۹۲ روز یعنی همزمان با رقم هاشمی برداشت میشود و عملکرد ۸ تا ۸.۶ تن شلتوک در هکتار و همچنین درصد تبدیل آن ۶۲.۷۵ درصد میباشد.
دکتر بی پروا افزود: این برنج نسبت به کرم ساقه خوار نسبتا متحمل و نسبت به بیماریهای بلاست و پوسیدگی طوقه متحمل است.
زینب نجاتی گزارش میدهد