پخش زنده
امروز: -
سردار شهید محمدحسن قاسمی طوسی به عنوان قائم مقام لشکر ۲۵ کربلای مازندران از مردان بیادعایی بود که تنها دغدغه اش ولایتمداری و خدمت به نظام و اسلام بود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، شهید محمدحسن طوسی جانشین فرماندهی لشکر ۲۵ کربلا مازندران در سال ۱۳۳۷ در روستای ' طوسکلا' در شهرستان نکاء در شرق این استان متولد شد و درفروردین سال ۶۶ در منطقه شلمچه در عملیات کربلای هشت به شهادت رسید.
فعالیتهای سیاسی - مذهبی قبل و پس از پیروزی انقلاب
شهید طوسی از همان آغاز دوران جوانی در کنار فراگیری تعالیم اسلامی و مذهبی علاقه وافری به بالا بردن سطح بینش سیاسی خود داشت و به همین جهت در هیاتهای مذهبی پیش از انقلاب حضوری فعال و تعیین کننده داشت.
با آغاز نهضت اسلامی به رهبری امام راحل (ره) ایشان به همراه تنی چند نفر از انقلابیون فعالیت سیاسی و مبارزاتی گستردهای را در سطح منطقه آغاز کرد و این فعالیتهای سیاسی تا سقوط حکومت شاهنشاهی ادامه یافت.
سردار طوسی پس از پیروزی انقلاب برای حفظ دستاوردهای انقلاب، ابتدا به عضویت کمیته انقلاب اسلامی شهرستان نکا و سپس در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی شهرستان ساری مشغول فعالیت شد.
سردار طوسی، دفاع مقدس و مقابله با ضد انقلاب
شروع توطئه ضد انقلاب در غرب کشور شهید طوسی را به همراه گروهی از اعضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به منطقه کامیاران کشاند و آشنایی این شهید با سردار شهید احمد متوسلیان زمینه ساز خدمات بزرگی در جبهه جنگ شد.
سردار طوسی در سال ۵۹ با شروع جنگ تحمیلی به عنوان فرمانده نیروهای اعزامی از استان مازندران در منطقه سر پل ذهاب حضور یافته و با رشادت و شهامت بی نظیر خود و دیگر همرزمانش در کنار سایر نیروها نقش اصلی را در جلوگیری از پیشروی دشمنان بعثی به این منطقه داشتند.
پس از این ماموریت سردار طوسی به فرماندهی عملیات سپاه ساری منصوب شد و در زمان مسوولیتش به عنوان فرمانده سپاه ساری نقش مهمی در از بین بردن منافقین، چریکهای فدایی و توده ایهای در منطقه ایفاء کرد.
سردار طوسی با مسوولیت فرماندهی قرارگاه عملیاتی ناحیه ۲ جنگلهای شمال و فرماندهی عملیات سپاه منطقه ۳ گیلان و مازندران با سازماندهی نیروهای گردانهای رزمی و اجراء طرح شهید کلانتری به تعقیب باقیمانده ضد انقلاب در جنگل آمل پرداخت ودر مدت ۳ سال موفق شد تا منطقه را از وجود منافقین پاکسازی کنند.
سردار طوسی در دوران دفاع مقدس در عملیات بیت المقدس و آزادی خرمشهر در محور پل نو مسوول یکی از محورها و هدایت چندگردان را به سمت پل نو برعهده داشت و در همین عملیات به شدت مجروح شد.
وی پس از بهبودی از جراحات ناشی از جنگ در سال ۶۲ در منطقه عملیاتی والفجر ۶ (دهلران) جانشینی قرارگاه طرح لبیک یا خمینی استانهای گیلان و مازندران را بر عهده گرفت و تلاش هایش در این گردان باعث شد تا در سال ۶۳ به عنوان مسوول اطلاعات و عملیات لشکر ۲۵ کربلا استان منصوب شود.
شهید طوسی در سال ۶۴ به دلیل نیازی که به درایت ایشان برای کارهای اطلاعاتی و عملیات جنگی بود بر اساس دستور فرماندهی کل سپاه، عملیات شناسایی را در ۶ منطقه مرزی کشور بر عهده گرفت و در ۱۸ فروردین سال ۶۶ در عملیات کربلای هشت در منطقه شلمچه به شهادت رسید.
از خانواده سردار محمدحسن طوسی دو برادر دیگرش محمدحسین و محمد کاظم نیز به درجه شهادت رسیدند و مقبره این سه شهید در روستای طوسکلا در دو کیلومتری شمال شهرنکاء قرار دارد.
بخشی از وصیت نامه شهید
انقلاب اسلامی ما در یک برههای از زمان واقع شد که به جرأت میتوان گفت که تمام اسلام در مقابل تمامی شرک و کفر قرار گرفت و پیروزی انقلاب باعث احیاء اسلام در تمام دنیا و شکست آن باعث شکست اسلام خواهد شد. پس باید همه دست به دست هم در صراط مستقیم و پیرو امام به حرکت ادامه دهیم.
شهیدطوسى الگوى جوانان و نوجوانان امروز و فردا
شهیدطوسى، هم بخاطر جوان بودن و هم همزیستى مستمر و گستره با جوانان و نوجوانان بسیجى و هم برخوردارى از نگرشهاى جوانگرایانه، هم اکنون نیز به استناد همه نوشته ها، وصیت نامه، گفته ها، سیره هاى عملى و نیز خاطرات همرزمان و خانواده، مى تواند براى جوانان و نوجوانان امروز و فردا یک الگوى کامل و پایان ناپذیر تلقى شده و بکارگیرى شود.
گزارش از حامد گلی