نکات رعایت اصول فنی و ایمنی الزامی در استخرهای کشاورزی
تمامی استخرهای کشاورزی با هر عمقی که باشد نیاز به فنس کشی دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، بنا بر اعلام روابط عمومی مدیریت جهادکشاورزی ابرکوه: تمامی استخرهای با هر عمقی که باشد نیاز به فنس کشی دارد.
تمام پایه فنسها از لوله با قطر ۶۰میلی متر ویا قوطی ۶۰×۶۰ میلی متر استفاده گردد وبا رنگ آبی با ضخامت مناسب پوشش داده شود تا زنگ زدگی آن جلوگیری شود.
حداکثر فاصله پایه فنسها حدود ۳متر در نظر گرفته شود.
درقسمت بالائی فنس کلاف افقی مناسب تعبیه گرددوفنس به آن بسته شود تا افتادگی وشل شدن فنس اتفاق نیافتد.
ارتفاع فنسها از۲ متر کمتر نباشد.
از فنس با جنس گالوانیزه وحداقل قطر مفتول حدود ۴ میلی متر وحداکثر چشمه ۵×۵ سانتی متر استفاده شود.
درپای فنسهای پاخور بتنی اجرا شود، به صورتی که فنس دربین آن قرار گرفته ومدفون شود. (به پهنای حدود ۳۰سانتی متر وارتفاع ۳۰سانتی متر)
برای ورود به استخر درب مناسب به صورتی که دارای قفل وبست باشد استفاده شود.
در محلهای مناسب حداقل در دو وجه استخر از تابلو شنا ممنوع وهشدار خطر غرق شدگی استفاده شود.
تمام فنسهای باپیچ ومهره ویا کرپی مناسب وپرچ میل گرد، به پایهها محکم شود به گونهای که به راحتی قابل بازشدن نباشد.
در استخرهای پوشش دار (ژئوممبران-دکاموند) بدون استثنا با هر عمقی که باشد باید نردبان نجات استفاده شود بهترین جنس این نردبان در حالت استاندارد طناب نخی وکف پایههای چوبی میباشد که به اصطلاح به آن نردبان ملوانی گفته میشود.
درتمامی استخرهای کشاورزی (با مصالح بنائی) با هرعمقی که باشد باید دارای پله داخلی ازجنس نردبان فولادی ویا لولهای گالوانیزه ویا با مصالح بنائی باشد به نحوی که خروج استخر به سهولت انجام شود وحتما تا کف استخر ادامه داشته باشد.
درتمامی استخرها از دریچه سرریز به نحو مناسب برای خروج آب مازاد در هنگام پرشدن استخر استفاده شود چرا که عدم پیش بینی سر ریز باعث میشود تا سر ریز شدن آب استخر خرابی وشسته شدن بدنه استخر وپیرامون آن را به دنبال داشته باشد.
توصیه میشود تمام شیر فلکهها در محفظهای به شکل حوضچه ودرب مناسب واگر دارای عمق است باپله مناسب طراحی واجرا شود ضمن اینکه مساحت حوضچه به اندازهای باشد که برای تعویض وترمیم شیرفلکه فضا به اندازه کافی در نظر گرفته شده باشد.