رفع نقطه حادثهخیز تنگ پیرزال در دستور کار مسئولان
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: رفع نقطه حادثهخیز تنگ پیرزال در دستور کار راهداری و حمل و نقل جادهای استان است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای کهگیلویه و بویراحمد، علی محمد روستا در بازدید از محور چرام -سرفاریاب حدفاصل محدوده تنگ پیرزال به همراه حجت الاسلام موحد نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی، به اقدامات پیشگیرانه در خصوص این نقطه حادثه خیز اشاره کرد و گفت: رفع این نقطه حادثه خیز در دو بخش کوتاه مدت (زودبازده) و بلندمدت (دیربازده) در دستور کار راهداری وحمل ونقل جادهای استان قرار دارد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری افزود: اینکه گفته میشود طرح توسط راهداری رها شده کم لطفی است، فرمانداری و پلیس راه شهرستان چرام و اداره کل راهداری وحمل ونقل جادهای استان در خصوص رفع این نقطه حادثهخیز پای کار هستند.
وی ادامه داد: این محدوده به علت موقعیت خاص کوهستانی و شیبهای تند همیشه مخاطرات زیادی ایجاد کرده است که جلوگیری از صدمات جانی ومالی برای کاربران جادهای با اصلاح معبر از دغدغههای مسئولان استان به ویژه استاندار بوده است.
روستا تصریح کرد: نقطه حادثه خیز تنگ پیرزال در منطقه سرفاریاب شهرستان چرام را نه تنها رها نکردیم بلکه به صورت دقیق اقداماتی انجام شده و امروز هم در حال ترمیم وبهسازی هستیم.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری با بیان اینکه بخش امانی اداره کل راهداری وحمل و نقل جادهای اصلاحاتی به صورت زود بازده در شعاع مورد نظر با تشدید علائم هشدار دهنده انجام داده، گفت: قرنیز پل تخریب ومجدداً احداث شد، همچنین نصب بیس پلیت و گاردریل در سه مرحله انجام گرفت، اما توسط وسائط نقلیه عبوری مجدداً آسیب دید.
روستا با اشاره به اینکه لکه گیری و روکش آسفالت محور بارها انجام شده است، افزود: خط کشی معبر برای پیک شب و هدایت رانندگان و مسافران انجام شد، اما با وجود نصب تابلوی محدودیت سرعت و توپوگرافی سخت محدوده، عدم توجه رانندگان به سرعت مطمئنه از علتهای مؤثر در به وجود آمدن حوادث رانندگی است.
وی به اصلاحات دیربازده در این معبر اشاره کرد و ادامه داد: با پیگیریهای استاندار نامهای در تاریخ پانزدهم بهمن ماه سال گذشته به حوزه دفتر نگهداری علائم، تجهیزات وتوسعه ایمنی سازمان حمل و نقل و راهداری کشور برای تأمین اعتبار و صدور مجوز برگزاری مناقصه ارسال شد.
روستا همچنین از اجرای میل گرد در دهنه پل و اجرای سازه بتنی به ارتفاع ۷٠ سانتی متر برای جلوگیری از حوادث مشابه بر روی پل به عنوان اقدام موقت تا اجرای طرح واریانت خبر داد.
وی از اقدام جهت انتقال و لوله گذاری مجدد پل حوزه بیدانجیر که در بارش های اخیر تخریب شده بود خبر داد و گفت: برای تکمیل پل اصلی بر روی رودخانه مارون در روستای اندرون نیز پیمانکار موظف گردیده هر چه سریعتر نسبت به انتقال و نصب مابقی عرشه پل و تکمیل آن و فراهم نمودن سهولت عبور و مرور مردم اقدام کنند.
روستا ادامه داد: با حضور مهندسان مشاور طرح، معاونان ومهندس عالی طرح جلسهای تشکیل و همه طرحهای پیشنهادی پایش شدند و نهایتاً با تصویب تغییر واریانت این مقطعه حادثه خیز به تأیید اعضا رسید و عملا پلهای موجود از معبر حذف شدند.
وی با بیان اینکه به علت حساسیت موضوع نقطه حادثه خیز جزء طرحهای پیشنهادی سفر ریاست جمهور به استان قرار گرفت، گفت: برآورد اولیه برای رفع این نقطه حادثه خیز بیش از ۶ میلیارد تومان است که برای برگزاری مناقصه واخذ پیمانکار آماده و تحویل اداره پیمان ورسیدگی قرار گرفت.
معاون استاندار با بیان اینکه اقدامات فوق به همراه نقشه و پروفیلهای طولی وعرضی و رعایت ضریب ایمنی بالا در دست اقدام است، اضافه کرد: مسئولان در جادههایی که دارای نقطه مستعد حادثه است با حساسیت ورود و تا نهایی شدن واخذ پیمانکار از طریق راهداری اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند.
حجت الاسلام موحد هم با اشاره به حادثه اخیر تصادف رانندگی در تنگ پیرزال و حوادث مشابه گذشته در این مسیر از مدیر راه و شهرسازی استان خواست به فوریت نسبت به رفع مشکل این نقطه اقدام شود.
نماینده مردم شهرستانهای کهگیلویه، بهمئی، چرام و لنده در مجلس شورای اسلامی همچنین بر رفع مشکلات راه ارتباطی حوزه بیدانجیر از پشته زیلایی و هم از طرف جاده پاتاوه دهدشت و تسریع در تکمیل پل رود مارون در روستای اندرون تاکید کرد.
وی ضرورت تشکیل جلسه مشترک استاندار، مسئولین راه و شهرسازی و شرکت گاز برای تصمیم گیری اساسی برای مشکلات مسیر تنگ پیرزال تا حوزه سادات و به رفع مشکلات و بهسازی بقعه متبرکه امامزاده علی (ع) نیز تأکید کرد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان هم با اشاره به جلسات اخیر مسئولین استانی و شهرستانی با هیئت امنای بقعه امامزاده علی (ع) در خصوص رانش زمین و خسارتهای وارده به این بقعه متبرکه در پی بارش ها و سیلاب چند روز گذشته، از بیمه شدن ساختمان این بقعه متبرکه خبرداد.
نصیرالاسلام به اتخاذ تدابیر لازم برای پیشگیری از خطرات و تخریب بیشتر این بقعه متبرکه با حمایت معاونت امور عمرانی استانداری، میراث فرهنگی و گردشگری و فرماندار شهرستان چرام اشاره کرد و افزود: ساخت دیوار حائل با هزینه ۸٠٠ میلیون تومان از طرف اوقاف و امور خیریه شروع خواهد شد و پیش بینی می شود برای انجام اقدامات ایمنی لازم حدود ۴ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
عبدالرحمن توفیقیان فرماندار شهرستان چرام هم با اشاره به پیامدهای سیلاب های اخیر در حوزه زیر ساختها و راه ها در نقاط مختلف شهرستان و بخصوص رانش و تخریب دیوار حائل محوطه حرم امامزاده علی (ع) گفت: برای مقاوم سازی، جلوگیری از تخریب بیشتر و رفع خطرات احتمالی تصمیمات مناسبی از طرف مسئولان مربوطه اتخاذ شود.