پخش زنده
امروز: -
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری در خصوص بروز مسمومیتهای ناشی از مصرف قارچهای سمی و خودرو در اوایل فصل بهار هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری، دکتر محمدی گفت: همه ساله با آغاز فصل بهار و بهبود شرایط برای رشد قارچها با موجی از مسمومیتهای ناشی از مصرف قارچهای سمی مواجه هستیم که منجر به فوت، نارسایی کبد و بستری شدن بسیاری از هموطنانمان میشود.
وی افزود: خوشبختانه تاکنون موردی از مسمومیت ناشی از مصرف قارچ سمی در استان گزارش نشده است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری توصیه کرد: از مصرف قارچهای خودرو مخصوصا قارچهایی که در کنار تنه درختان (علی الخصوص درختان خشک شده) میرویند و یا قارچهای جمع آوری شده توسط افراد بومی، خودداری شود چرا که شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها بر اساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و تنها توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است.
وی تصریح کرد: مصرف قارچها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی، نشان دهنده غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست.
معاون غذا و دارو دانشگاه با بیان اینکه برخی از سموم موجود در قارچهای سمی، مقاوم به گرما هستند گفت: فرآیندهای آماه سازی غذا مانند کباب کردن، آب پز کردن، سرخ کردن، بخار پز کردن قادر به تخریب کامل مواد سمی موجود در آن نمیباشد.
وی توصیه کرد: در صورت بروز علایم و نشانههای گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) از هرگونه خود درمانی پرهیز و بیمار را در اسرع وقت به بیمارستان منتقل کنید.