پخش زنده
امروز: -
پخش مسابقه «نامیرا » که متشکل از افراد معلول و غیر معلول هستند از شبکه نسیم آغاز شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، داوری نامیرا بر عهده ۴ قهرمان پاراالمپیک است و پخش این مسابقه فردا ساعت ۱۹ از شبکه نسیم از سر گرفته میشود.
آقای امیر منیری کارگردان این برنامه با حضور در استدیوی شبکه خبر در خصوص شکل گیری ایده این طرح گفت: ایده اولیه این مسابقه را یکی از دوستان که در منزل یک جانباز دارند، دو سال قبل این ایده را مطرح کردند در نهایت به این نتیجه رسیدیم که در قالب سرگرمی راحتتر میشود این آگاهی را به جامعه منتقل کرد و ما آن را به سمت مسابقه پیش بردیم.
وی ادامه داد: این مسابقه رقابت بین معلولها و غیر معلولها نیست، تیمهای شرکت کننده یک سرگروه دارند که افراد دارای معلولیت هستند و در کنار آن یک فرد غیر معلول هم به نمایندگی از دیگر قشرهای جامعه حضور دارد.
منیری افزود: ما ابتدا که ایده اولیه نامیرا شکل گرفت، قدری دچار تردید شدیم که آیا این برنامه مخاطب جدی دارد، روی کاغذ دیدیم که ۱۰ درصد جامعه را جانبازان و افراد دارای معلولیت تشکیل میدهند و در جامعه کمتر دیده میشوند که آن هم به دلیل نبود فرهنگ مناسب اجتماعی است و ما احساس کردیم که رسانه در این خصوص باید کاری انجام دهد و ایده این مسابقه شکل گرفت.
کارگردان نامیرا ادامه داد: البته ما قدری برای ساخت این برنامه تردید داشتیم چرا که یک تیغ تیزی بود که یک لبه آن ترحم بود و شاید حتی یک جاهایی برای مخاطب رقت انگیز بود و شایدحتی برای خود جامعه معلولان ناراحت کننده باشد، از آن طرف هم اگر ما احتیاط نمیکردیم، چون قالب، قالب سرگرمی بود به سمت تمسخر پیش میرفت، به همین علت ایده مسابقه را بارها با انجمن معلولین مطرح کردیم و دائما رفت و برگشت شد تا این مسابقه شکل گرفت.
وی ادامه داد: ما در انتخاب شرکت کنندهها سعی کردیم سرگروهها را همه افراد موفق از بین معلولان انتخاب کنیم، که همه یا ورزشکار هستند و عضو تیم ملی هستند و یا هنرمند هستند.
منیری در ادامه گفت: داورها را سعی کردیم که از قشرهای مختلف انتخاب کنیم، دو تا از داوران قهرمان ورزشی و جانباز هستند و دو داور دیگر ( دو بانو ) هنرمند هستند و سعی کردیم که معلولیت هایشان را هم متفاوت انتخاب کنیم و لازم است که بگویم این چهار عزیز داوری نمیکنند یعنی در نهایت یک نظر کارشناسی اعلام میکنند، یک سوالی که مطرح میشود این است که یکی از داوران نابینا است، آیا این دارد داوری میکند یا نه، این داور کارشناس است وقتی ما شرکت کننده نابینا داریم طبیعتا باید یک فرد قهرمان نابینا در تیم کارشناسی ما قرار بگیرد و لحظه به لحظه هم در گوششان گزارش لحظه به لحظه گفته میشود و ایشان نظر کارشناسی خود را اعلام میکنند، این هیات داوران (این ۴ نفر) یک امتیاز را به تیم شرکت کننده میدهند.
اقای منیری گفت: ما تا به الان چه داخلی و چه خارجی مسابقهای به این شکل که محوریت آن معلولان باشند، نداشتیم.
وی افزود: آقای کارگر که ایشان هم کارگردان این برنامه هستند، در پیش تولید ما مدتی این را تجربه کردیم و مدتی را با ویلچر در شهر رفت و آمد کردیم مدتی را با چشمهای بسته با عصا در شهر رفتیم و جدای از این که مناسب سازی شهری خیلی عقب است و فرهنگ اجتماعی نیز و نگاه ترحمی که نسبت به افراد معلول است و این نگاه عمومی به افراد معلول نیاز به کار دارد که در رسانه برنامههایی در این قالب ساخته شود تا این نگاه اصلاح شود.
آقای منیری در پایان گفت: کار خیلی سخت بود ما باید فکر همه چیز را میکردیم و تعداد زیادی از معلولان باید در استدیو حاضر میشدند، از تهیه سرویس بهداشتی مناسب برای تک تک عزیزان تا رفت و آمد تا این که معلولانی که روی ویلچر مینشینند مدت زیادی نمیتوانند روی ویلچر بنشینند اینها همه چیزهایی بود که کار را متفاوت و سختتر میکرد.