پخش زنده
امروز: -
درختان شمشاد در جنگلهای هیرکانی از خطر انقراض نجات یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری گفت: با ایجاد یک ذخیره گاه جنگلی ۱۵۶ هکتاری و بانک ژن بذر و تکثیر نهال، جنگلهای شمشاد خزری، احیاء شد.
شب پره شمشاد این آفت جنگلهای منحصر بفرد شمشاد خزری، خرداد ۹۵ به جنگلهای هیرکانی راه یافت. این حشره رویشگاه طبیعی شمشاد خزری را به وسعت ۷۰ هزار هکتار به مرز انقراض رساند.
رئیس سازمان منابع طبیعی گفت:این آفت مانند یک نسل کشی برای جنگلهای شمشاد بود و از ۷۲ هزار هکتار رویشگاه حدود ۴۲ هزار هکتار که رویشگاه متمرکز را تماما آلوده کرده بود.
نوبخت افزود: نخستین بار این شب پره را در پارک بنفشه چالوس دیدیم و کمتر از ۲۰ روز در آستارا با فاصله ۴۰۰ کیلومتر و کمتر از یک ماه در استان گلستان دیده شد.
جعفری سرجنگلبان ذخیره گاه شمشاد چشمه بلبل بندرگز گفت: مساحت ذخیره گاه شمشاد چشمه بلبل بندرگز ۴۵۰ هکتار هست که توانستیم حدود ۶۰ هکتار از آن روبا به کارگیری محلولهای فرمونی و محلول پاشی حفظ کنیم.
خالقی نیا فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی بندرگز درباره بیماری قارچی بلایت درختان شمشاد که اوایل دهه نود به جان شمشادهای خزری افتاده بودگفت: هرس پایههای مادری به ارتفاع دومتر انجام دادیم و لاش برگها رو جمع آوری کردیم و تمام نهالهای آلوده رو حذف کردیم.
رئیس سازمان منابع طبیعی گفت:از رویشگاهای مختلف بذر تهیه کردیم و به مرکز بذر کلوده و اکنون یک ذخیرگاه کامل داریم و در بیش از ۵۰ درصد جنگلهای شمشاد شاهد تجدید حیات هستیم.