پخش زنده
امروز: -
در بارندگی های اخیر جهت رفع آبگرفتگی معابر در اهواز اقدامات ویژه ای صورت گرفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان خوزستان، استاندار خوزستان گفت: در سالهای گذشته ماندگاری آب خیلی زیاد بود و گاهی ۳۶ ساعت تا یک هفته آبگرفتگی ادامه داشت؛ اما در دوسال فعالیت دولت سیزدهم طرح فاضلاب اهواز و کارون که طی حدود سی سال ۳۰ درصد اجرا شده بود به ۶۲ درصد رسید و ۳۱۷ کیلومتر لوله گذاری طی این مدت داشتیم که این امر منجر به کاهش مدت آبگرفتگیها شده است.
علی اکبر حسینی محراب، گفت: در روزهای اخیر دو باران شدید و رگباری به فاصه چند ساعت داشتیم که یکی ۱۷.۵ میلیمتر و دیگری ۴۴ میلیمتر بود. در واقع میشود گفت این بارندگی به اندازه ۹۰ درصد بارش سالانه در یزد، ۶۷ درصد بارش سالانه در کرمان و ۷۰ درصد بارش سالانه در خراسان جنوبی و سیستان و بلوچستان بود.
وی افزود: اخیراً بارشهای مشابهی در امارات و عربستان که ادعا میکنند یک زیرساخت قوی دارند منجر به سیل و تخریب زیرساختهای شهری شد، اما خوشبختانه در اهواز با لطف خداوند اتفاق خاصی رخ نداد و با آمادگیها و تمهیدات اتخاذ شده و بهبود زیرساخت فاضلاب موفق شدیم آبهای سطحی را تخلیه کنیم.
حسینی محراب اظهار داشت: البته موضوع آبهای سطحی و فاضلاب دو مقوله جداست؛ در برخی نقاط میشود فاضلاب و آبهای سطحی را به صورت ترکیبی دفع کرد، اما باید تمام توان خود را برای دفع آبهای سطحی بگذاریم و شهرداری در این خصوص مسئولیت دارد و باید حتما برنامه ریزی لازم را برای جمع آوری آبهای سطحی با ایجاد زیرساختها به شکلهای مدرن، سنتی و ترکیبی انجام دهد.
استاندار خوزستان عنوان کرد: در بارش اخیر نزدیک به ۱۰ میلیون متر مکعب در اهواز ریزش داشتیم و طبعا تخلیه آن نیاز به زمان داشت و برخی مناطق دچار آبگرفتگی شدند که با کمک آبفا، شهرداری و بسیج امکانات آبگرفتگیها تخلیه شدند.
وی گفت: در سالهای گذشته ماندگاری آب خیلی زیاد بود و گاهی ۳۶ ساعت تا یک هفته آبگرفتگی ادامه داشت؛ اما در دوسال فعالیت دولت سیزدهم طرح فاضلاب اهواز و کارون که طی حدود سی سال ۳۰ درصد اجرا شده بود به ۶۲ درصد رسید و ۳۱۷ کیلومتر لوله گذاری طی این مدت داشتیم که این امر منجر به کاهش مدت آبگرفتگیها شده است.
حسینی محراب ابراز امیدواری کرد: انشاالله ادامه این طرح با تخصیص بودجههای لازم با شتاب بیشتری پیشرفت داشته باشد؛ اجرای این طرح در دفع آبهای سطحی موثر است با این وجود یک طرح بزرگتری برای دفع آبهای سطحی لازم داریم.