کشف سرنخ های جدید برای شناسایی بیماریهای خودایمنی
محققان دریافتند DNA متصل به ذرات کوچک موجود در جریان خون، مقصر احتمالی است که در بسیاری از بیماریهای خود ایمنی مشاهده می شود .
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، دانشمندان در تحقیقات اخیر دریافتند یک مجموعه نانویی ممکن است به درمان بیماریهای خودایمنی کمک کند.
محققان «دانشگاه دوک»، سرنخهایی برای چگونگی بروز بیماریهای خود ایمنی پیدا کردند و دریافتند DNA متصل به ذرات کوچک موجود در جریان خون، مقصر احتمالی است که در بسیاری از بیماریهای خود ایمنی به ویژه «لوپوس اریتماتوز سیستمیک» دیده میشود که در درجه اول زنان جوان را تحت تأثیر قرار میدهد و میتواند باعث آسیب به کلیه شود.
محققان راهی برای آزمایش چگونگی تعامل این ذرات با سیستم ایمنی بدن ایجاد کردند و با استفاده از ذرات ریز در اندازههای مشخص و اتصال رشتههای DNA با طولهای خاص به آنها و قرار دادن این ساختار در معرض مجموعه های حاصل از سلولهای ایمنی ، درک اساسی از بیماریهای خودایمنی را افزایش دادند .
محققان مسیر سلولی که باعث پاسخ آسیبزا به این ذرات هیبریدی میشود را شناسایی کردند و نشان دادند DNA محصور به سطوح نانوذرات، از تخریب توسط آنزیمها محافظت میشود.
DNA معمولاً درون هسته سلول است هنگامی که سلولها میمیرند یا توسط ویروسها و باکتریها مورد حمله قرار میگیرند، اغلب وارد جریان خون میشوند که به آنها “DNA بدون سلول” گفته میشود و عمر کوتاهی داشته و به سرعت تجزیه میشوند، اما در بعضی از افراد و موقعیت ها، این رشتهها میتواند مدت زمان طولانی تری دوام داشته باشند.
محققان نشان دادند که سطح بالای DNA بدون سلول با شدت علائم لوپوس ارتباط دارد.
محققان معتقدند آنزیمها ممکن است به DNA دسترسی پیدا نکرده باشند تا آنها را از بین ببرند اما . نتایج نشان داد که ماکروفاژها با تولید نشانه های (سیگنالهای) التهابی برای سایر سلولها، به مجموعه های ذرات DNA پاسخ میدهند، که این موضوع مشخصه بسیاری از بیماریهای خود ایمنی است.