ضرورت توسعه اقتصاد غیر نفتی
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: با وجود آمارهای نزولی که در تولید شاهد هستیم اعلام میشود که رشد اقتصادی ۵ درصدی داشته ایم، اما درصد بسیاری از آن به فروش نفت باز میگردد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خانه ملت، جلال محمودزاده ضمن تبریک سال نو به هموطنان در سراسر جهان در خصوص تحقق شعار سال، گفت: نامگذاری امسال بنام «جهش تولید با مشارکت مردم»، یک نیاز و ضرورت برای کشور محسوب میشود، در حال حاضر در بسیاری از بخشهای تولیدی همچون کشاورزی، صنعت، نفت و …. با مشکلاتی روبرو هستیم.
نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نیازمند رفع خلاءها و موانع تولیدی در کشور هستیم، افزود: دولت باید برای حضور در بازارهای جهانی و حفظ جایگاه تولیدی خود تلاش کند که متاسفانه طی دو سال اخیر در بسیاری از بازارهای جهانی دارای رشد منفی بودیم، حتی در بخش صنعت ساختمان به عنوان موتور محرکه اقتصاد ایران در چند سال گذشته پیشرفت مناسبی نداشتیم.
وی با بیان اینکه رشد اقتصادی بدون نفت تغییری نداشته و با شیب کاهنده روبرو بود، اظهار کرد: با تمام آمار نزولی که در تولید شاهد آن هستیم دولت اعلام میدارد که با رشد ۵ درصدی اقتصاد روبرو هستیم که درصد بسیاری از رشد اقتصادی به فروش نفت بازمی گردد و بخشی از آن صنایع دیگر که با رشد منفی روبرو هستند.
محمودزاده با اشاره به فرمایشات معظم له در شروع سال جدید و نامگذاری امسال به سال جهش تولید با مشارکت مردم، تصریح کرد: آنچه زندگی و سفرههای مردم را تحت تاثیر قرار داده عدم تولید است، ذات نامگذاری امسال بسیار حکیمانه است، اما جای سوال باقی است آیا دولت سیزدهم میتواند مسیرها را برای تحقق شعار سال هموار کند یا خیر؟ متاسفانه امروز بیشتر کشور با "آمار سازی" اداره میشود، یعنی آماری که اعلام میشود منجر به تعجب اقتصاددانان و فعالان اقتصادی شده است.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از تک رقمی نشدن تورم در دولت سیزدهم، یادآور شد: قرار بود با شروع کار دولت سیزدهم تورم سیر نزولی و تک رقمی شدن را طی کند که نه تنها این مهم محقق نشد بلکه شاهد افزایش آن نیز هستیم، در آمارها مطرح میشود شیوه کنترل تورم چگونه بوده در صورتی که طریق کنترل آمار تورم را نمیتوان به عنوان مهار گرانی دانست.
محمودزاده با بیان اینکه دولت به جای اعلام آمارهای مختلف کاهش تورم، باید به سفرههای خالی مردم اشاره کند، اظهار کرد: دولت باید پاسخگوی گرانی چندین برابر کالاهای اساسی باشد که از سفرههای مردم حذف شده است، واقعیت تلخی است که امروز بیش از ۷۰ الی ۸۰ درصد جامعه در عرض ۳ الی ۴ ماه توانایی خرید گوشت قرمز را ندارند، چرا دولت نتوانسته گرانی را کنترل کند؟ در مورد سایر کالاهای اساسی هم شرایط به این شکل است.
وی با انتقاد از کاهش تولیدات در بخش کشاورزی، گفت: اگر شعار امسال یعنی «جهش تولید با مشارکت مردم» عملیاتی شود منجر به خلاصی کشور از بسیاری مشکلات اقتصادی خواهد بود، اما آیا دولت با این وضعیت و مدیرانی که دارد توانایی تحقق شعار سال را خواهد داشت؟ انتخاب دولتمردان در پستهای مدیریتی بر پایه دوستی و گرایشهای راست و چپی است نه بر مبنای تخصص و اعتبار! امروز بسیاری از شهرکهای صنعتی که میتوانست در تولید به واسطه مردم نقش داشته باشد به دلیل عدم حمایتهای دولتی از پرداخت تسهیلات محروم و تعطیل شدهاند.
محمودزاده با انتقاد از سلب شدن اعتماد عمومی توسط عملکرد دولتمردان، افزود: با مشکلاتی که مردم امروز در حوزه معیشت با آن روبرو هستند دیگر اعتمادی به وعدههای متولیان امر ندارند، امروز حدود نیمی از واحدهای تجاری شهرکهای صنعتی تعطیل شدهاند، در چنین شرایطی مردم راضی به سرمایه گذاری نخواهند بود، بنابراین اگر دولت تمایل دارد مردم پا به عرصه اقتصاد بگذارند باید مشکلات مسیر تولید را رفع کند.
وی با بیان اینکه دولت باید بسترهای لازم در تولید را به واسطه مردم فراهم کند، اظهار کرد: در تولید باید کمیت و کیفیت محصولات تولیدی را در نظر بگیریم لازمه تحقق این مهم بستر سازی در بخش خصوصی و دولتی است که باید دولت با ورود به هنگام شرایط را برای حضور مردم فراهم کند که متاسفانه هیچکدام محقق نشده امروز بخش خصوصی از سرمایه گذاری فراری است چرا که با مشکلات متعددی در بدنه اداری کشور روبرو است به گونهای که سرمایه گذاران از ورود به عرصه تولید امتناع میکنند.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با انتقاد از پروسه طولانی صدور مجوزهای کسب و کارها برای شروع تولید، گفت: بروکراسی اداری برای صدور مجوز تولید به قدری طولانی است که سرمایه گذاران را از ادامه مسیر برای تولید منصرف میکند، در چنین شرایطی انتظار داریم بخش خصوصی پا به عرصه تولید بگذارد، نامگذاری امسال توسط رهبر فرزانه انقلاب بسیار کارآمد است و دولت باید در تحقق شعار سال گام بردارد.
محمودزاده با بیان اینکه مجلس باید بسترهای لازم برای تحقق شعار سال را فراهم کند، یادآور شد: مجلس قوانین متعددی برای افزایش فعالیت بخش خصوصی تصویب کرده است، اما متاسفانه در اجرا شاهد تعلل یا عدم توجه به قوانین مصوب هستیم به عنوان مثال قانون صدور مجوز کسب و کارها که در همین دوره تصویب شد قانون کارآمدی بود، اما هنوز دولت از اجرای آن در بسیاری از بخشها امتناع میکند.
وی با بیان اینکه در جهش تولید با مشارکت مردمی به اندازه کافی قانون داریم، یادآور شد: قوانین تصویب شده در این حوزه به مرحله اجرایی شدن نمیرسد، اگر قوه مقننه در سال جاری بخش نظارتی خود را افزایش دهد و وزرای مربوطه بابت ضعف در عملکرد قانون مورد سوال قرار دهند این موارد میتواند منجر به اجرایی شدن درصدی از تولید به واسطه مردم باشد.