پخش زنده
امروز: -
با اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، سال ۱۴۰۲ جلوی سقوط آزاد جمعیت گرفته شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ در اجرای اصل ۱۲۳ قانون اساسی، قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در ۲۴ مهر سال ۱۴۰۰ با اجرای آزمایشی به مدت هفت سال به تصویب رسید و هم اکنون در حال اجراست.
به گفته صاحبنظران و فعالان حوزه جمعیت، گفتمان جوانی جمعیت همه جا فراگیر و روند نزولی میزان باروری متوقف و به مرحله تثبیت وارد شده است.
در هفت ساله گذشته، ۳۰ درصد سقوط تعداد جمعیت را داشتیم و پیش بینی این بود که ابتدا جلوی سقوط آن گرفته شده و بعد وارد مرحله تثبیت شویم و امسال و سالهای آینده شاهد افزایش تعداد جمعیت کشور باشیم.
براساس قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، از ۲۴ مهر سال ۱۴۰۰، به ازای تولد هر فرزند، طبق ماده ۱۰، تسهیلات و برای تولد فرزند سوم به بعد، طبق ماده ۴، زمین حداکثر ۲۰۰ متر مربعی، ماده ۱۸ تخفیف مالیاتی ۱۵ درصدی و مطابق ماده ۲۱ بیمه رایگان مادران روستایی و عشایری اختصاص مییابد.
به گفته کارشناسان، هم اکنون جمعیت ۱۵ تا ۶۴ ساله در سن زادآوری کشور ۷۰ درصد است و برای فرار از سیاه چاله جمعیتی در کشور،۵ تا ۶ سال فرصت است.
بانوان به عنوان محور خانواده باید به کمیت و کیفیت فرزندآوری و فرزندپروری توجه داشته باشند تا برخی از چالشهای حوزه جمعیتی با پشتیبانی و فرهنگ سازی برطرف شود.
رهبر معظم انقلاب در پیامی به فعالان حوزه جمعیت تأکید کردند: «تلاش برای افزایش نسل، جوان شدن نیروی انسانی کشور و حمایت از خانواده، یکی از ضروریترین فرائض مسئولان و آحاد مردم است.
این فریضه دربارهی افراد و مراکز اثرگذار و فرهنگساز، تأکید بیشتر مییابد. این یک سیاست حیاتی برای آیندهی بلندمدت کشور عزیز ما است.
به دستاندرکاران این حسنهی ماندگار توصیه میکنم که در کنار تدابیر قانونی و امثال آن، به فرهنگسازی در فضای عمومی و نیز در نظام بهداشتی اهمیت دهند.»
از طرفی در حوزه سلامت بویژه پیشگیری از بیماریها هم گامهای مثبتی در کشور و استان اصفهان برداشته شد که اجرای طرح پویش ملی سلامت یکی از این برنامه هاست.
در اجرای این پویش، فشار و قند خون افراد بیشتر از ۱۸ سال، رایگان غربالگری شدند.
استان اصفهان از نظر تعداد مراجعهکنندگان در «پویش ملی سلامت» رُتبه نخست را در بین ۶۴ دانشگاه علوم پزشکی کشور کسب کرد.
این پویش از ۲۰ آبان تا پایان دی امسال در کشور اجرا شد و ۴۶ میلیون نفر از افراد بیش از ۱۸ سال در آن شرکت کردندکه حدود دو میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از آنها از استان اصفهان بودند.
به گفته مجریان اجرای پویش ملی سلامت، سه درصد از افراد شرکتکننده در این پویش به ابتلا به پُرفشاری خون و یک درصد به بیماری دیابت مشکوک بودند.
همچنین هشت درصد از جمعیت شرکتکننده در مرحله پیش دیابت بودند و اگر تغییری در سبک زندگی خود ایجاد نکنند احتمال ابتلای قطعی آنها به دیابت تا پنج سال آینده وجود دارد.