پخش زنده
امروز: -
عید دیدنی یا دید و بازدید از رسمهای نوروز است که ابتدا از بزرگان فامیل دیدار میشود دیداری که کدورتها فراموش و حال خوب جایگزین حال بد میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز، با وجود آئینها و سنتهای بی شمار از نوروز در کشورمان چیزی که در روستاهای ساوجبلاغ به آن اهمیت داده میشود سنت دید و بازدید است و رفع کدورتها و آشتی کنان که اغلب بزرگترها پا پیش میگذارند و این رسم شیرین و دوست داشتنی غالب بر همه رسومات در این خطه است.
در منزل کیا روستا نمونه بارز این سنت حسنه در ابتدای نوروز امسال را شاهد بودیم جایی که همه فرزندان از نوه و نتیجه و عمه و خالهها و عروس و دامادها کنار سفره هفت سین پدر بزرگ جمع شدند و تا آغاز سال نو به گفتگو و خواندن آواز و خوردن شب چره و بیان خاطرات پرداختند.
روبوسی و رفع کدورت بخشیدن یکدیگر و طلب حلالیت بخشی از این آئین است.
خواندن شاهنامه فردوسی و حافظ و نقل داستانهای آن که نوجوانان و کودکان را از فضای مجازی دور و موجب علاقمندی آنان را در ادبیات کهن ایران باستان هم بخشی از سنتهای این شب است که امسال بعد از افطار تا سحری در خانه پدر بزرگها و فامیلهای بزرگ خانوادههای ساوجبلاغی مرسوم است.
دعا و نیایش برای سلامتی خانواده داشتن سفره پر برکت و رونق کسب و کار هم بخش دیگر این آئین در سال جدید و پای هفت سین نوروز است.
آن هایی که صدای خوبی دارند هم در این آئین جایگاه خاصی دارند و بر صدر سفره مینشینند و به کرکری با یکدیگر میپردازند.
آرزو و البته تصمیم برای ازدواج پسرانی که دستشان به دهنشان میرسند و صاحب شغل و منصبی هستند هم از طرف فامیل پیشنهاد ازدواج را به آنها میکنند و کمک میکنند که فلان دختر شایسته خانواده ماست و میتوانید خوشبخت بشوید و مشورت میکنند تا یکی از بزرگترها پا در میانی کند و به بهانه نوروز به منزل آنها خواهند رفت هم دختر را ببینند و هم پیشنهاد پسرشان را بدهند.
گرفتن عیدی از بزرگترها آنهم به یمن سال جدید و برکت کیف پولشان بشود هم عیدی اسکناسی است که پدر بزرگ لای صفحات قرآن برای بچهها کنار گذاشته و بعد از اعلام سال نو به آنها هدیه میدهد.
پذیرایی با محصولات موجود کشاورزی که عبارت بود از توت خشک، مغز گردو، نخودچی، انجیر خشک و کشمش یکدیگر را پذیرایی میکنند.
مردم ساوجبلاغ در شهرهای هشتگرد، گلسار، و کوهسار و روستاهای تابعه در ایام نوروز از میهمانان خود به طور خاص پذیرایی میکنند و این رسم دید و بازدید تا ۱۳ نوروز ادامه دارد.