پخش زنده
امروز: -
خطیب نماز جمعه تهران گفت: امت اسلامی باید خود را برای روز قدس متفاوتی آماده کند که به یک زلزله سیاسی علیه حیوانهای انسان نمای صهیونیست و حامیان کثیف و پلیدشان تبدیل شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام و المسلمین محمد جواد حاج علی اکبری خطیب موقت جمعه تهران، ضمن دعوت خود و دیگران به رعایت تقوای الهی، اظهار کرد: براساس نص قرآن کریم فلسفه اصلی ماه رمضان عبارت است از دستیابی مومنان به تقوا و درجات بالاتر از تقوا، در خطبه شعبانیه هم وقتی سخن پیامبر به پایان رسید امیرالمومنین (ع) این سوال را مطرح کرد که برترین اعمال در ماه مبارک رمضان چیست و پیامبر اعظم (ص) فرمودند در این ماه ورع از همه کارهای دیگر با فضیلتتر است، ورع یعنی فاصله گذاری با گناه، قُرُقهای الهی را حرمت گذاشتن و نزدیک نشدن، حتی جاهایی که شبهه است باید انسان احتیاط کند تا مبتلا به گناه و معصیت نشود به آن ورع گفته میشود.
حجت الاسلام حاج علی اکبری افزود: ورع از ارکان اصلی تقواست، جلوه ویژه ورع در زندگی انسانهای مومن و متقی عبارت است از مراقبت درباره حریم مردم، فاصله گرفتن، نه فاصله کم، فاصله زیاد، فاصله زیاد گرفتن از ظلم در حق دیگران، فاصله گرفتن زیاد از آسیب رسانی به دیگران، فاصله زیاد گرفتن از اذیت دیگران، بنیان و اساس و پایه مسئولیت اجتماعی در فرهنگ اسلام عبارت است از رعایت حق مردم و نگهداشتن حرمت آنها، اینکه انسان مومن تلاش کند هم خود سالم زندگی کند هم برای سلامت اجتماعی سرمایه گذاری کند، هم مراقب باشد که از ناحیه او به انسانهای دیگر آسیبی وارد نشود، به مال و جان و آبروی انسانها که نزد خداوند محترم است مخصوصاً درباره مومن آسیب نرسد و هم در جامعه پرچمدار همین حریم داری باشد.
وی ادامه داد: با تهمت و شایعه و بزرگ کردن عیب ها، با بازی کردن با آبروی مؤمنان و با دست به دست کردن و نقل کردنها، به جان و مال و آبروی دیگران آسیب نرساند، اینها ترفندهای شیطانی است و باید جامعه اسلامی دائما مراقب باشد مخصوصاً ماه مبارک رمضان، بهره مندی از رحمت خدای متعال مشروط به تقواست، این سفره رحمت الهی سفره گستردهای است، اما بهره ویژه مومنان از سفره رحمت الهی مشروط به تقواست. در این موارد مفصل در خطبههای گذشته صحبت شده است گرچه جا دارد بیشتر در این موارد صحبت کرد، چون روابط اجتماعی ما باید مبتنی بررعایت این موارد است و به رعایت این موارد ما بسیار سفارش شده ایم و توصیه به احتیاط شده ایم، که اگر این موارد رعایت نشود همه حسنات انسان در معرض خطر قرار میگیرد و اگر در جامعه رعایت نشود جامعه ظرفیت رشد خود را از دست میدهد.
خطیب جمعه تهران گفت: در ماه مبارک رمضان در باره مسئولیت اجتماعی مسئله دیگری مطرح میشود، ماه مبارک رمضان نقش ویژهای در پرورش احساس مسئولیت اجتماعی در جامعه مؤمنان دارد، عبور از نگاه حداقلی یکی از کارکردهای بسیارمهم و اساسی ماه مبارک رمضان است، انسان مومن در ماه مبارک رمضان طبعش کریم میشود و از خواستههای فردی خارج میشود و در پرتو ارتباط فعال با خدای متعال، با شنیدن از خداوند با تلاوت قرآن، گفتن به خداوند با دعا، جمع هر دو در نماز و روزه، که همه در کنار هم در زندگی اجتماعی محک میخورد، این خط تربیت در کلمات اولیا خدا و در دعاهای ماه رمضان مشاهده میشود، از صله رحم، از همسایه داری تا صدقه و احسان نسبت به نیازمندان، تا احترام به سالمندان تا محبت نسبت به کودکان و رسیدگی خاص به یتیمان و ... همه عناوین برنامههایی است برای ماه مبارک رمضان، که اولیا خدا سفارش کرده اند، و انسان اوج میگیرد تا جایی که نه فقط از خود خارج میشود، از خانواده نیز فراتر میرود.
حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری اضافه کرد: دعاهای انسان نه تنها از شهر و همسایه و فامیل فراتر میرود بلکه از مومنان هم فراتر میرود و خواسته هایش برای همه انسان هاست، با دعا برای ساکنان برزخ شروع میشود و بعد همه دعاهایش عنوان کل دارد و خواسته هایش بزرگ میشود برای کل فقرا برای کل انسانها برای کل مریضها دعا میکند. احساس مسئولیت در ماه رمضان در انسان مومن تربیت و پرورش پیدا میکند. تا جایی که درخواست می کند از یاوران دین شود و شهادت طلبی میکند و بعد تربیت مهدوی شخص را به نقطه اوج میرساند و درخواست دولت کریمه میکند و بعد درخواست بودن در جایگاه کارگزاری و از یاوران مهدی شدن دارد.
*مسلمانان باید قطع شریان حیاتی این رژیم جعلی را از دولت هایشان مطالبه کنند
وی با اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی در حق مردم مظلوم و مقتدر فلسطین، اظهار کرد: موضوع عجیبی که پیش روی همه امت اسلامی است مسئله فلسطین و غزه است، تربیت توحیدی همه مومنان را به اندیشیدن درباره فلسطین و غزه وادار میکند، ماه مبارک رمضان امسال متفاوت از سالهای قبل است، به یاد غمها و غصههای مردم فلسطین میافتیم و به یاد گرسنگی و مظلومیت آنها میافتیم، مردمی که مقتدر و مقاوم اند، درخواست محو رژیم صهیونیستی را در این ماه مبارک در دعاهایمان داریم، این مسئولیت مشترک اجتماعی امت اسلامی است، قیام به حق مردم مظلوم فلسطین و تلاشی که همه باید برای حمایت از این مردم مقاوم بکنند و مطالبه بکنند، صرفاً دلسوختن و اشک ریختن نیست باید قطع شریان حیاتی این رژیم جعلی را مسلمانان از دولت هایشان مطالبه کنند.
خطیب جمعه تهران گفت: نظام جمهوری اسلامی ایران و رهبر عظیم الشان ما تاکنون بهترین حمایتها را از مردم فلسطین داشته و خواهد داشت. روز قدس و دفاع از ملت فلسطین را همیشه داشته ایم، باید فکر کنیم چه کار دیگری میتوانیم برای این مردم مظلوم انجام دهیم، چشم امید به نصرت الهی و دست قدرت الهی داریم همین جا از حزب الله غیور لبنان و سید مقاومت صمیمانه سپاسگزاریم به خاطر ایفای نقش شان از فرزندان اویس قرنی، سلحشوران یمن و رهبر مجاهدشان صمیمانه تشکر میکنیم که نظام محاسباتی آنان را به هم ریخته اند که به جان پلید شیطان رعب انداخته اند و کاری بزرگ انجام داده اند، از مقاومت مردمی عراق حشدالشعبی و دولت عراق و مردمش هم تشکر میکنیم از مقاومت بی بدیل فرزندان فلسطین تشکر میکنیم امت اسلامی باید خود را برای روز قدس متفاوتی آماده کند که یک زلزله سیاسی بر علیه حیوانهای انسان نمای صهیونیست و حامیان کثیف و پلیدشان تبدیل شود.
*دشمنان فلسطین آماده روبه رویی با طوفان الاقصی دو و سه و چهار باشند
حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری افزود: دشمنان فلسطین هم آماده باشند ان شاالله طوفان الاقصی دو سه و چهار به سراغ آنها خواهد آمد و ان شاالله این مسیر ادامه پیدا میکند تا از نقشه فلسطین نام نحس رژیم صهیونیستی پاک شود و فلسطین به آزادی کامل برسد.
وی در خطبه دوم نماز جمعه با دعوت خود و همه به رعایت تقوای الهی، اظهار کرد: با تقارن دو بهار مواجه ایم که حاوی بشارتهای فراوانی است بشارت اول بهار طبیعت است، زمین آینه لبخند مهر خدای متعال به روی انسان هاست و از طرف دیگر زمان به بهترین ماه خدا، ماه مبارک رمضان رسیده است، ماهی که در آن شب قدر است، ماه رمضان هم آینه زمان است که لبخند مهر الهی در آن متجلی است این تقارن خجسته را به فال نیک میگیریم، سال ۱۴۰۳ را با نماز، روزه و، عبادت و احسان و اطعام شروع کردیم، در دعای ماه رمضان میگوییم حالا که سال جدید شد باید حال ما بهتر شود و در همه زمینههای اجتماعی، فردی و خانوادگی حال ما بهتر شود و همچنین در دعای اول سال نو هم میگوییم حول حالنا الی احسن الحال، اگر کسی دو روزش یکی باشد این مصیبت دیده است و اگر کسی روز دومش از روز قبلش بدتر باشد او ملعون است، اگر کسی رو به پیشرفت نباشد در حال نقصان است و این فرد زیر زمین باشد بهتر از این است که روی زمین باشد، مرگ برایش بهتر است. همه ما باید تلاش کنیم حتما امروزمان از دیروز بهتر باشد و تلاش کنیم سال جدیدیمان از سال قبل در همه زمینهها بهتر باشد و این همان معنای تقوا و سیر به سوی حق داشتن و رو به جلو داشتن است.
خطیب جمعه تهران افزود: در آغاز سال الحمد الله با کمترین خسارتها کشورمان به برکت ماه رمضان بارشهای گسترده، فراوان و دلنشینی را تجربه کرد، ان شاالله سال پربارشی باشد و برکت فراوان باشد، بشارت دیگر این است که امسال یک حُسن مطلع دارد و یک حُسن ختام، حُسن مطلع ولادت امام حسن مجتبی است و حُسن ختام هم ولادت امام حسن مجتبی، دو میلاد امام حسن در یکسال، در واقع سال ما سال امام حسن (ع) است. بشارت کرامت و حُسن خلق و احسان، بشارت خردمندی است، ان شاالله از این فرصت مجموعههای تبلیغی ما هم استفاده کنند که بیشتر این حضرت را بشناسیم و به ایشان تأسی کنیم. بشارت دیگر برای جمع حاضر و شرکت کنندگان در نماز جمعه است نخستین جمعه سال در فضای معطر ماه مبارک رمضان، حضور در نماز جمعه است.
حجت الاسلام و المسلمین حاج علی اکبری با اشاره به پیام نوروزی و سخنرانی ابتدای سال رهبر انقلاب اسلامی اظهار کرد: رهبر حکیم و عالیقدرمان خط سیر جامعه را مشخص کردند و سخنان ایشان هم بشارت بود و هم انذار. انشاءالله که خداوند سایه ایشان را بر سرمان مستدام بدارند. من با الهام از سخنان ایشان چهار نکته را یادآوری میکنم.
وی ادامه داد: نکته اول این است که ساختار تحلیلی بیانات رهبر انقلاب یک الگو و نمونه برای همه ما مردم ومسئولان است و آن آرمانخواهی واقعبینانه است؛ یعنی مسیر ما باید به سوی آرمانها تنظیم شود و قلهها را ببینیم و از آن نیرو و امید بگیریم، اما واقعیتها یعنی ظرفیتها، شیرینیها و تلخیها را هم ببینیم تا بتوانیم مسیر را درست برویم. این روش باورپذیر و پیش برنده است.
خطیب جمعه تهران گفت: در سخنان رهبری همچنان اولویت کشور اقتصاد است. هم به دلیل بیماری ساختاری و مزمن اقتصادمان و هم به خاطر تکانهای جهانی، سوء تدبیرها و غفلتها و هم به دلیل تحریمهای ظالمانه دشمنان، اقتصاد در اولویت است و نقشی که در دین و دنیای مردم دارد بسیار جدی و حیاتی است. سالهاست رهبر انقلاب، اقتصاد را محور شعار سال قرار دادهاند. هر چند قدمهای خوبی برداشته شده، غفلتها هم کم نبوده است.
*راهی جز رشد تولید نداریم
حجت الاسلام حاج علی اکبری اضافه کرد: از نگاه رهبری که مبتنی بر آموزههای وحیانی، نظر صاحبنظران و تجربیات بین المللی است ما یک راه بیشتر نداریم و آن هم تولید است. رشد تولید ملی پاسخ به فهرستی از نیازها از جمله کاهش فقر و بیکاری، بهتر شدن معیشت مردم و جایگاه کشور در جهان، تقویت صادرات، افزایش درآمد ارزی و قدرت خرید مردم است، بنابراین راهی جز رشد تولید نداریم. امسال رهبر حکیممان مطلب را فراتر هم بردند و جهش تولید را خواستند و برای اینکه این آرمان بزرگ اتفاق بیفتد مشارکت مردم را خواستند که امیدواریم با همت همه محقق شود.
وی گفت: نکته سوم همین مسئله مشارکت مردم است که رکن دیگر پیام رهبری به حساب میآید. تکرار واژه مردم در بیانات رهبر حکیممان باور قلبی است که از نگاه فقاهتی ایشان به مردم میآید. حضور مردم کیمیای اکبر در حل مشکلات کشور است و این موضوع را دشمن هم میداند که اینقدر با حضور مردم در بخشهای مختلف مخالفت میکند.
خطیب جمعه تهران ادامه داد: درست است که در این موضوع مخاطب مردم هستند، اما قوای سه گانه هم وظیفه اصلی را دارد. امسال سال اول برنامه هفتم توسعه است و مجلس جدید روی کار میآید و دولت هم در سال سوم قرار دارد که سال حساسی است و همه باید با همت و هماهنگی وارد شوند و بخش مردمی را برای کارهای بزرگ به رسمیت بشناسند چرا که بخش مردمی ما به بلوغ رسیده است. ۲۵ درصد اقتصاد کشور مربوط به بخش تعاونیهاست و وجود بیش از ۱۰۰ هزار تعاونی نشان میدهد که باید بیشتر به این موضوع توجه شود.
وی با تأکید بر اینکه مدیران باید تفکراتشان را تغییر دهند، اظهار کرد: مدیران باید دست از دخالت بردارند و به عنوان تسهیلکننده وظیفه خود را انجام دهند و بدون فوت وقت درباره نحوه مشارکت مردم مفهومسازی و الگوسازی صورت گیرد و نقشه راه جامع در این مسیر ترسیم شود و البته قاعده عدالت به عنوان قاعده عمومی حاکم بر کل این فرایند دیده شود.
امام جمعه موقت تهران اظهار کرد: موضوع بعدی اتحاد براساس منافع ملی است که در بیانات حضرت آقا بود. برای رسیدن به هدفهای بزرگ راه ما فقط و فقط اتحاد است. موفقیت هایمان در گذشته به خاطر وحدتمان بوده و هر آسیبی که دیدهایم به خاطر تفرقهها و نفرتپراکنیها بوده است. اگر برای ما منافع ملی اساس باشد به کشمکشهای صنفی و سیاسی مبتلا نمیشویم.
حاجعلیاکبری در پایان اضافه کرد: باید درک کنیم که هر نوع اختلاف افکنی در جامعه کار شیاطین و دشمنان است. البته اختلاف در جامعه حق است، اما وقتی میبینیم دشمن چطور از اختلافات ما خوشحال میشود باید با هم متحد شویم. این اتحاد است که ما را به مرحله جهاد کبیر که صیانت از ایمان و امید مردم و جامعه است خواهد رساند.