اجرای طرح پایداری خودکفایی در تولید گندم
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه، در تامین نان کشور به صورت ۱۰۰ درصد بی نیاز شده ایم گفت: در این راستا هدف وزارت جهاد کشاورزی، اجرای طرح پایداری خودکفایی در تولید این محصول استراتژیک است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما؛ وزیر جهاد کشاورزی، با بیان اینکه سال گذشته ۱۰ میلیون و ۳۰۵ هزار تن خرید تضمینی گندم در کشور انجام شد گفت: با توجه به این آمار، نان مورد نیاز کشور به صورت ۱۰۰ درصد فراهم و تامین شده و نیازی به واردات گندم برای تولید نان در کشور نداریم.
محمد علی نیکبخت تاکید کرد: هدف وزارت جهاد کشاورزی، اجرای طرح پایداری خودکفایی در تولید این محصول استراتژیک است که در شرایط اقلیمی نامتعادل، دچار مشکل و تنگنا نشویم.
احمدی کارشناس اقتصاد کشاورزی، نیز با تاکید بر اهمیت پایداری خودکفایی تولید گندم گفت: رسید به خودکفایی یک مسئله است و پایداری در تولید نیز موضوع چه بسا مهمتر از آن.
احمدی افزود: لذا سیاست گزاری و برنامه ریزهای مسئولین باید به حفظ تولید و افزایش آن کمک کند.
سهراب سهرابی مجری طرح تولید گندم نیز از هدف گزاریهای وزارت جهاد کشاورزی در جهت پایداری و ادامه افزایش تولید گندم در آینده خبر داد و گفت: با توجه به پیگیری و اقدامات مناسب انجام شده شامل توزیع بذرهای اصلاح شده، اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها، توسعه کشتهای مکانیزه، مدیریت آفات و بیماریهای علفهای هرز، امیدواریم تولید سال جاری گندم نیز رشد قابل توجهی نسبت به سال گذشته داشته باشد.
سهرابی با بیان اینکه: در سال زراعی گذشته بیش از ۱۳ میلیون تن گندم تولید شد افزود: کوددهی مناسب، مدیریت آفات، اجرای طرح جهش تولید در دیمزارها و قیمت گذاری مناسب از مهمترین عوامل افزایش تولید است.
بر اساس آمارهای وزارت جهاد کشاورزی ،طی سالهای اخیر تولید گندم روند سعودی داشته به طوری که از خرید ۴ میلیون تن در سال ۱۴۰۰ به ۱۰ و نیم میلیون تن رسیده ایم.
گفتنی است: قیمت خرید تضمینی گندم برای سال ۱۴۰۳ هفده هزار و پانصد تومان تعیین شده است.
طبق ماده ۳۳ لایحه برنامه هفتم، خودکفایی ۹۰ درصدی در تولید محصولات اساسی کشاورزی از جمله گندم، جو، ذرت، دانههای روغنی و گیاهان قندی هدفگذاری شده است.