معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی:
در دو هفته گذشته بیش از دو میلیون زائر وارد مشهد الرضا شده اند
در این مدت ۲۸ درصد از کل ظرفیت پیشبینی شده اقامت رسمی و موقت خراسان رضوی تکمیل شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی در کنفرانس خبری قرارگاه عملیاتی مرکزی خدمات سفر زائرین استان ویژه نوروز ۱۴۰۳ با موضوع اقدامات انجام شده در راستای خدمترسانی به زائرین در ایام نوروز که در محل ادارهکل راهداری و حملونقل جادهای برگزار شد، گفت: به دلیل تقارن ماه رمضان و ایام نوروز دوره خدمت به زائران از ۱۵ اسفند تا ۲۴ فروردین تعیین شده که قریب ۴۰ روز باید خدمترسانی خود را برای زائران داشته باشیم.
وی با بیان اینکه چهار دوره حضور زائران را پیشبینی کردیم، عنوان کرد: اولین دوره روزهای قبل از ماه رمضان بود که این ایام را پشت سر گذاشتیم. دوره دوم شبها و روزهای منتهی به سال تحویل بود که پیش رو داریم. دوره سوم شبهای قدر و دوره چهارم روزهای مقارن با عید سعید فطر است که پیشبینی میشود یکی از دورههای حضور بیشتر زائران باشد.
گنابادینژاد بیان کرد: ۱۰۰ شبکه مسائل در کمیتههای مختلف شناسایی و تعیین شده است. فصلالخطاب و مسائلی که جریان قرارگاه خدمت به زائران پیگیری میکند همین شبکه مسائل است. برخی موضوعات اولویت بیشتری داشته است. از ۱۵ اسفند تا روز گذشته دو میلیون و ۲۵۰ هزار و ۳۷۳ ورودی زائر به مشهد بوده که ظرفیت فرودگاه ۱۱۷ هزار و ۲۲ نفر، راهآهن ۲۲۵ هزار و ۴۵ نفر، جادهای عمومی ۳۵۸ هزار و ۳۶۳ نفر و جادهای شخصی یک میلیون و ۵۴۹ هزار و ۹۴۳ نفر است.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی گفت: از ۱۵ اسفند تا روز گذشته در سطح استان ۲۸ درصد از کل ظرفیتی پیشبینی شده بوده که ۳۶ درصد ظرفیت اقامت رسمی و ۳۲ درصد از ظرفیت اقامت موقت بوده است. تا این لحظه از ظرفیت اقامت اضطراری هیچگونه استفادهای نداشتیم. سهم مشهد در حوزه اقامت ۳۰ درصد بوده که ۳۷ درصد اقامت رسمی و ۳۲ درصد اقامت موقت است.
وی بیان کرد: امروز و فردا پیشبینی بارش باران داریم که تاکیدات لازم به کمیته اسکان انجام شده است. این موضوع اولویت و اهمیت دارد. آنچه ما در این راستا انجام دادیم این لست که همه ظرفیتها به ویژه ظرفیتهای موقت و اضطراری آماده باشند. گاهی ما ظرفیت داشتیم اما وقتی مراجعه کردیم بسته بود و آمادگی لازم نداشتند.
گنابادینژاد افزود: یکی از موضوعات دیگر جریان حملونقل برونشهری است که باید در این زمینه به صورت گسترده اطلاعرسانی کنیم تا زائران هنگام تهیه بلیت از مبادی زائرفرست بلیت رفت و برگشت را تهیه کنند.
معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه یک محور در حوزه تامین، تنظیم و نظارت بازار، تامین اقلام است، تصریح کرد: در این زمینه پیشبینیهای مناسب و خوبی صورت گرفته و نگرانی از نظر تامین کالا و اقلام نداریم. تمام کالاها و خدماتی که بیشترین استفاده را از ناحیه زائران دارند و ممکن است تعیین و نرخگذاری آنها به روشهای مختلفی باشد، مقرر شد تمام نرخها صرف نظر از روش تعیین با رعایت الزامات قانونی شناسایی شود و ما در سطح وسیع و گسترده اطلاعرسانی نرخها را داشته باشیم.
وی ادامه داد: علاوه بر کالاهای فراگیر در مصرف زائران که اکثرا نرخ مصوب دارند آرایشگران مردانه، حملونقل درونشهری، نان حجیم، نرخ خدمات قالیشویی، رستوران، خشکشویی، نرخ خدمات لاستیک، امدادخودرو، پارکینگ، نبات و آبنبات و عکس حرم بارگاه اضافه شده است. بخش سوم در حوزه کمیته نظارت و تنظیم بازار، نظارت است. حوزه بهداشت و درمان، سرویسهای بهداشتی و نمازخانههای جادهای و ایمنی جادهها از دیگر مسائل دارای اولویت ما است.
گنابادینژاد گفت: از چهار نانوایی که قرار بود اطراف حرم اجرایی شود، دو مورد اجرایی شده و بقیه در دست پیگیری است.