پخش زنده
امروز: -
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اهمیت ایجاد انضباط شهری ،گفت: برای ایجاد این نظم از شهرداری ها حمایت می کنیم.
به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت راه و شهرسازی ، عباس آخوندی اظهار داشت: رسیدن به توسعه کیفی و افزایش کیفیت زندگی از مهمترین وظایف نهادهایی مانند وزارت راه و شهرسازی ، استانداری ، شهرداری و شورای شهر است.
وی افزود: خوب است به فکر ارتقای کیفی شهرها باشیم و نخواهیم با گشاده دستی در طرح تفضیلی ، تأمین منابع مالی کنیم.
آخوندی در ادامه، یکپارچگی را یکی از مسائل اصلی حمل و نقل دانست و تصریح کرد: حجم بالای تردد در محور تهران -کرج حاکی از صرفه سرمایه گذاری ریلی در این محور است.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه متأسفانه 90 درصد حمل و نقل در ایران از طریق جاده انجام می شود ، گفت: برنامه های استان تهران و البرز هم پوشانی فراوانی دارند و برنامه حمل و نقلی این دو استان باید به صورت یکپارچه دیده شود.
ساماندهی مسایل شهری با هویت سازمان اجتماعی
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به روند کنونی گسترش شهرها و غلبه ساختمان ها بر مهندسان گفت: ساماندهی مسایل شهرها به تغییر اساسی نگاه ها از مفهوم شهر به معنای مجموعه ای از ساختمان ها و رسیدن به مفاهیمی مانند امنیت، آسایش و رفاه شهروندان نیاز دارد تا به شهر هویّت یک سازمان اجتماعی دهد.
آخوندی با بیان اینکه شهرهای کشورمان با مشکلات اساسی روبروست ، اظهار داشت: باید بیندیشیم که مفهوم واقعی شهر چیست ، آیا شهر مجموعه ای از ساختمان ها ، جاده ها و وسایل نقلیه است یا شهر یک سازمان اجتماعی است.
وی با اشاره به اینکه متاسفانه در شرایط کنونی مفهوم شهرها تنها به مجموعه ای از ساختمان ها تقلیل یافته است، افزود : با چنین تعریفی این پرسش مطرح می شود که شهر با انبارهای صنعتی که کالا درآن نگهداری می شود چه تفاوتی دارد؟ چون مفاهیمی مانند امنیت، آسایش و رفاه شهروندان به یک شهر، هویت یک سازمان اجتماعی می بخشد.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه متاسفانه شهرها با وجود هزینه های کلان ، آسایش، رفاه و امنیت شهروندان را به خوبی تامین نمی کند، تصریح کرد همه شهروندان قربانی ساختمان ها، جاده ها و وسایل نقلیه شده اند چرا که میلیاردها تومان هزینه ، تنها به آلوده تر شدن، متراکم تر شدن ترافیک بیشتر و کاهش کیفیت زندگی در شهرها منجر شده است.
وی با تاکید بر لزوم توجه به مسئله حق شهروندی گفت : اگر شهر برای رفاه شهروندان ایجاد شود آن موقع عده ای جرأت نخواهند کرد از اصول مهندسی تخطی و همه چیز را با ریال خرید و فروش کنند.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه تکنیک و مسائل فنی تنها شاخص مهندسی نیست ، اظهار داشت: مهندسان در درجه اول باید بتوانند با جامعه ارتباط برقرار کنند چرا که بدون این ارتباط دیگر مهندسی در کار نخواهد بود و موضوع تنها در حد حل یک مسئله از طریق قوانین ریاضی و فیزیک تنزل می یابد.
وی با اشاره به غلبه ساختمان ها بر مهندسان در سال های اخیر ادامه داد متاسفانه همه چیز در اختیار توسعه کالبدی شهرها بوده است در حالی که شهروندان سلول تشکیل دهنده شهر هستند.
آخوندی با بیان اینکه مهندسان نیز در درجه اول شهروند هستند ، افزود: شهروندان در شهر حقوقی دارند و می توانند پرسشگر باشند.
وی تصریح کرد : اگر ساختمان ها برای شهروندان و نه کالاها ساخته شود آنگاه در بسیاری از موارد با ساختمان هایی که فقط برای منافع اقتصادی ساخته می شود ، تفاوت خواهد داشت.
وزیر راه و شهرسازی از مهندسان خواست به مهندسی به عنوان تکنیک صرف نگاه نکنند و ادامه داد مشکل وضع کنونی مهندسی ما تنزل آن به تکنیک تنهاست تا جایی که اگر واژه کنترل را از قانون نظام مهندسی و کنترل ساختمان حذف کنیم کل این قانون فرو می ریزد حال آنکه در مهندسی مباحث طراحی، پژوهش و محاسبه نیز وجود دارد.
وی با تاکید بر این که نباید مهندسی را در کنترل و بازرسی خلاصه کرد ، گفت: نگاهی توسعه ای در بخش مهندسی داشته باشیم و توسعه محور فعالیت های این بخش قرار گیرد.
وزیر راه و شهرسازی به بخش یکپارچگی مهندسی در کشور نیز اشاره کرد و افزود : این که به تعداد کارفرمایان در ایران قانون نظام مهندسی وجود دارد در حقیقت نوعی نظام ملوک الطوایفی است که به کارفرمایان اجازه می دهد شرایط متعددی برای مهندسی در نظر بگیرند.
این در حالی است که کارفرمایان می توانند شرایط قراردادی متعددی داشته باشند اما مهندسی امری واحد است.
آخوندی با تاکید بر اینکه برای افزایش ایمنی شهروندان، به اعتلای دانش مهندسی، بکارگیری روشهای نوین و تامین حقوق شهروندان حتما با انجمن مهندسان راه و ساختمان هم فکری خواهیم کرد ، ادامه داد: اگر با هم اندیشه، نقد و تحلیل نکنیم ، چشم انداز روشنی نخواهیم داشت.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه به آینده خیلی امیدواریم ، به وجود نسل جدید مهندسان اشاره و خاطر نشان کرد: نسل جدید بسیار پر شورتر از نسل گذشته است و از تحولات جهانی آگاهی بیشتری دارد.