دبیرکارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه:
اصلاح الگوی کشت و بهره مندی از سیستمهای نوین آبیاری دو راهبرد اساسی در نجات دریاچه ارومیه
دبیرکارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با اشاره به اهمیت مدیریت منابع آبی در احیای دریاچه ارومیه گفت: اصلاح الگوی کشت و بهره مندی از سیستمهای نوین آبیاری دو راهبرد اساسی در نجات دریاچه ارومیه بشمار میرود.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی،محمدصادق معتمدیان امروز در جلسه کارگروه استانی احیای دریاچه ارومیه که به میزبانی استانداری آذربایجان شرقی برگزار شد، با اشاره به دغدغههای دولت سیزدهم و بویژه حضرت آیتالله رئیسی، رییس جمهور محترم برای احیای دریاچه ارومیه و حل مشکلات این دریاچه گفت: در گذشته مدیریت یکپارچهای برای احیای دریاچه ارومیه وجود نداشت و در تصمیم گیریها از نظرات استانهای درگیر در احیای دریاچه ارومیه استفاده نمیشد و این درحالی است که با تدبیر دولت سیزدهم مسئولیت دبیرخانه کارگروه نجات دریاچه ارومیه به استان آذربایجانغربی سپرده شد.
وی با اشاره به تدوین ۲۶ برنامه نرم افزاری و سخت افزاری برای احیای دریاچه ارومیه گفت: یکی از مهترین برنامههای احیای دریاچه ارومیه که در گذشته مورد غفلت قرار گرفته بود اجرای برنامههای نرم افزاری است.
دبیرکارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه با اشاره به توسعه ۱۴۰ هزار هکتاری باغات استان و افزایش مصرف آب در سالهای گذشته اظهار داشت: متاسفانه بجای مدیریت مصرف آب، روند افزایش مصرف آب در باغات استان پیگیری شده بود.
معتمدیان مدیریت منابع آبی استان را یکی از اولویتهای مهم در احیای دریاچه ارومیه عنوان کرد و گفت: اصلاح الگوی کشت و استفاده از سیستمهای نوین آبیاری میتواند در مدیریت منابع آبی حوضه درباچه موثر واقع شود.
وی با اشاره به مصرف ۵۷ درصد از منایع آبی حوزه کشاورزی توسط سه محصول پر آب بر سیب، یونجه و چغندرقند، گفت: تغییر الگوی کشت و جایگزینی باغات گردو و پسته بجای باغات سیب در راستای کاهش مصرف آب و افزایش درآمد کشاورزان در برنامههای کاری قرار دارد.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه مردمی سازی و مشارکت مردم را نیز در اجرای برنامههای احیای دریاچه ارومیه بسیار مهم دانست و افزود: در همین راستان از ظرفیت سازمانهای مردم نهاد، دانشگاهیان و صاحبنظران استفاده میکنیم.
معتمدیان هچنین با اشاره به تاثیرات نامناسبت خشکی دریاچه ارومیه برای محیط زیست و مردم دو استان آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، خواستار افزایش همکاریهای این دو استان در اجرای برنامههای احیای دریاچه ارومیه شد.
استاندار آذربایجانغربی همچنین در ادامه با اشاره به اتمام پروژههای سخت افزاری احیای دریاچه ارومیه گفت: با حمایت ویژه دولت و تامین اعتبارات مورد نیاز تمامی پروژههای سخت افزاری احیای دریاچه ارومیه به اتمام رسیده و در چند ماه آینده دو پروژه باقی مانده کانال انتقال بادین آباد و پروژه انتقال پس آب تصفیه خانه تبریز به دریاچه ارومیه نیز به اتمام میرسد.
معتمدیان با اشاره به رهاسازی حق آبه دریاچه ارومیه از سدهای آذربایجانغربی در آذرماه اظهار داشت: با توجه به افزایش بارندگیهای اخیر و با عنایت به اهتمام جدی دولت سیزدهم به تامین حق آبه دریاچه ارومیه رهاسازی آب به دریاچه ارومیه زودتر از موعد مقرر صورت گرفت.
دبیر کارگروه ملی نجات دریاچه ارومیه، اجرای برنامههای فرهنگی و اجتماعی را نیز در راستای ایجاد شور و نشاط مردمی از دیگر برنامههای کارگروه احیای دریاچه ارومیه عنوان کرد و افزود: در همین راستان ۲۴ فرودین ماه سال جدید مسابقات قایقرانی با حضور تیم ملی قایقرانی در بستر دریاچه ارومیه برگزار میشود.