پخش زنده
امروز: -
فوقتخصص گوارش گفت: مبتلایان به ریفلاکس مری خفیف، وعدههای غذای بعد افطار را در تعداد بیشتر، ولی در حجم کمتر دریافت کنید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز اردبیل سمیه متین، فوقتخصص گوارش با بیان اینکه عادتهایی مانند خوابیدن بعد از غذا، خوردن غذای داغ، خوردن مایعات وسط غذا، نوشیدن نوشابه و دلستر با معده خالی و خوردن ترشیجات باعث بروز مشکلات گوارشی میشود، اظهار داشت: ماه مبارک رمضان فرصتی برای حذف عادات غذایی نادرست است.
وی افزود: سوءهاضمه یک اختلال دستگاه گوارش است که همراه با ناراحتی معده، احساس پریشانی، سیری اولیه، حالت تهوع، استفراغ و گاهی همراه با ایجاد خلط است؛ در مطالعات اخیر گزارش شده است که شیوع سوءهاضمه در سراسر جهان افزایشیافته است و میزان این شیوع در ایران حدود ۳۰درصد است.
این پزشک اردبیلی ادامه داد: در یک مطالعه مقطعی هیچ ارتباط معنیداری بین روزهداری و فراوانی یا شدت علائم سوءهاضمه مشاهده نشده است؛ ولی در مطالعه دیگری گزارش داد که بیماران مبتلا به علائم اختلال هاضمه و دارای سابقه بیماری زخم معده در معرض خطر افزایش یا تشدید زخم معده ناشی از ناشتا بودن قرار دارند.
وی اظهار داشت: درصورتیکه افراد سالم و یا دارای سابقه کوتاهمدت و یا خفیف به ریفلاکس مری، قصد روزهداری دارند حتماً نکاتی که توصیه میشود را مدنظر قرار دهند.
فوقتخصص گوارش تصریح کرد: افراد سالم و یا مبتلایان به ریفلاکس مری خفیف، وعدههای غذای بعد افطار را در تعداد بیشتر، ولی حجم کمتر دریافت کنید، همچنین این افراد باید از دریافت حجم بالای غذا در وعده سحر یا افطار بهشدت پرهیز کنند و در وعده افطار و بهخصوص وعده سحر از دریافت مواد غذایی حاوی چربی بالا مانند چربی گوشتها، انواع سس، خامه و شیرینی و غذای سرخ شده و لبنیات پرچرب پرهیز کنند.
وی اضافه کرد: روزهداران مبتلا به ریفلاکس مری خفیف، باید کلیه غذاها آب پز یا بخارپز باشد و خوردن نوشیدنیهای گازدار مانند نوشابه و یا کافئین مانند قهوه و چای پررنگ، سیر یا پیاز و یا جویدن آدامس را بهشدت محدود کرده و از کشیدن سیگار بهخصوص بعد از غذا پرهیز کنند و همچنین از مصرف آب در حین غذاخوردن بپرهیزند.
دکتر متین بیان داشت: روزهداری منجر به ایجاد یبوست و تشدید ریفلاکس میشود، لذا به بیمارانی که ریفلاکس خفیف دارند، توصیه میشود، دریافت میوه و سبزیشان بهخصوص در وعده سحر به حد کافی باشد، همچنین این افراد باید غذا را کامل بجوند و بهآهستگی میل کنند و البته دریافت غذا بهصورت نیمه جامد و آبدار و پوره مانند بهتر است؛ و از مصرف میوههای ترش یا آب مرکبات تاحدامکان پرهیز کنند.
این پزشک اردبیلی تصریح کرد: بااینحال پیشنهاد میشود افرادی که به طور مزمن سابقه طولانیمدت به عارضه ریفلاکس معده دارند، روزهداری نکنند، چراکه ناشتایی طولانیمدت حتی در صورت رعایت دریافت مواد غذایی، باعث تشدید علائم و حتی ابتلا به دیگر بیماریهای گوارشی میشود.