پخش زنده
امروز: -
رئیس اداره میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی شهرستان طبس از ثبت دو مورد از نان های سنتی شهرستان طبس در فهرست میراث معنوی کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای خراسان جنوبی، محمد عرب گفت: پرونده ثبت میراث معنوی نان سنتی تُنُک و نان سنتی اوزون که بیشتر در روستای خسرو آباد طبس پخت می شود با همکاری کارشناسان اداره کل تهیه و در اسفند ماه سال جاری در فهرست میراث معنوی کشور به ثبت رسید.
عرب افزود: در فرهنگ بومي مردم شهرستان طبس پخت نان تا پيش از دستيابي به فناوري جديد از تنوع بسياري برخوردار بوده و تهيه و پخت نانهاي محلي، نشانگر ذوق، استعداد و توانمندي زنان منطقه بوده که به عنوان هنر خانگي از نسلهاي قبل به ميراث بردهاند.
به گفته وی قدمت نانهاي موجود به تاريخچه و قدمت قوميتهاي آن بستگي دارد و تهيه و پخت اين نانها در طول زمان کاملتر شده است.
عرب نان قُرص ، انواع تافتون های محلی ، نان پنجه کش ، کماج ، فطير، ، نان چَلپَک و نان تینی را ازجمله نانهاي سنتي و محلي در شهرستان طبس عنوان کرد.
به گفته وی از ویژگیهای خاص این نان های سنتی میتوان به تنوع پخت و استفاده از گیاهان دارویی و محلی در پخت آن اشاره کرد که این ویژگیها باعث ثبت آن شده است و امیدواریم اقدامات مناسبی در راستای حفظ این سنت ها با کمک همه فعالان انجام شود.
به گفته عرب شهرستان طبس دارای ظرفیت غنی در بخش غذاهای محلی ، شیرینی ها و نان های سنتی، ترشیجات ، انواع مربا و همچنین آئین های به جامانده گذشته همچون شیوه سنتی کاشت داشت و برداشت است که بعنوان میراث ماندگار نیاز به مستند سازی و ثبت در فهرست میراث معنوی کشور دارد.