پخش زنده
امروز: -
خانم خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور کشورمان که در نیویورک به سر میبرد در نشست " «توانمندسازی زنان، توان افزائی خانواده و توسعه جامعه» اجلاس شصت و هشتم کمیسیون مقام زن" سخنرانی کرد. این نشست را ایران برگزار کرد. متن سخنرانی خانم خزعلی به شرح زیر است ...
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از نیویورک، خانم خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور کشورمان که در نیویورک به سر میبرد در نشست " «توانمندسازی زنان، توان افزائی خانواده و توسعه جامعه» اجلاس شصت و هشتم کمیسیون مقام زن" سخنرانی کرد. این نشست را ایران برگزار کرد. متن سخنرانی خانم خزعلی به شرح زیر است ...
مهمانان گرامی حاضر در پنل، حلول ماه رمضان را خدمت شما تبریک عرض میکنم و با خیر مقدم مجدد و تشکر از حضور شما به تمامی زنان رنجدیده و خانوادههای داغدار غزه تسلیت عرض میکنم و برایشان از خداوند متعال طلب صبر و پیروزی مینمایم.
با توجه به اهمیت بسیاری که مشارکت فعّال زنان در موفقیت خانواده و پیشرفت جوامع دارند، تمرکز بر امر توان افزایی زنان، به خاطر تأثیر شگرفی که بر اعضای خانواده و ایجاد نشاط و تحرک در جامعه دارند، نقش بیبدیلی در پیشرفت و توسعه جوامع ایفا میکند. زنان، به عنوان اعضای کلیدی خانواده که دارای نقشهای چندگانه هستند، با داشتن توانمندی و آگاهی بیشتر، نه تنها خودشان موفق خواهند بود بلکه میتوانند به تربیت نسلی آگاهتر و در نتیجه توسعه همه جانبه جوامع، بیشترین کمک را کنند. با توجه به نقش مادران در تربیت نسل جوان و ایجاد ارزشهای اجتماعی، سرمایهگذاری در توانمندسازی زنان به طور مستقیم منجر به توسعه فرهنگی و اجتماعی جامعه میشود.
از سوی دیگر ما برای توانمندسازی زنان نیاز داریم موانعی که موجب کاهش مشارکت زنان میگردد و زمینه فعالیت آنها را محدود میکند از بین ببریم و از جمله این موارد آزارها و خشونتهای جنسی نسبت به زنان است که محیط فعالیت آنان را محدود و شرایط اجتماعی آنان را ناامن میسازد طبق آمار رسمی کشورهای غربی این آمار هر ساله رو به افزایش است و ما وظیفه داریم برای پیشگیری از آن راهکارها و چارههایی را در سبک زندگی و نوع تعامل زن و مرد به جامعه جهانی پیشنهاد دهیم همچنان که برای پایداری خانواده قاعده گذاری بر چنین تعاملاتی در سطح جامعه میتواند تاثیر گذار باشد.
بدیهی است جوامعی که به توانمندسازی زنان توجه کافی را میکنند، از نظر اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پویاتر و توسعهیافتهتر هستند. این رویکرد به عدالت جنسیتی در جامعه کمک خواهد کرد. از این رو، تمرکز بیشتر بر توانمندسازی زنان نه تنها منجر به بهبود شرایط زنان خواهد شد، بلکه به پیشرفت متوازن و شکوفایی جامعه نیز میانجامد. با ادامه دادن این تلاشها و تسهیل راههای دسترسی به آموزش، اشتغال و منابع مالی برای زنان، میتوانیم به دنیایی پویاتر دست یابیم، اما باید توجه داشت که توان افزایی زنان نیازمند تغییر در نگرشها، قوانین و سیاستهای جامعه است.
در این راستا، به نمونههایی از دادههای مرتبط با پیشرفت علمی که محصول مشترک مردان و زنان در ایران ومصداق روشن توسعه توان افزائی زنان است اشاره مینمایم:
با تمرکز جمهوری اسلامی ایران از نخستین روزهای شکل گیری بر امر آموزش و پیشرفت تحصیلات زنان امروز شاهد حضور اجتماعی هرچه بیشتر زنان هستیم. حاصل این تلاشها و حضور آن است که امروز کشورم در تولید علم نانو جایگاه چهارم، در فناوری هوا و فضا رتبه هشتم، در فناوری پرتاب ماهواره رتبه نهم، در تولیدات زیست فناوری رتبهی دوازدهم و در هوش مصنوعی رتبهی شانزدهم جهان را داراست و بطور کلی، رتبه ۱۵ جهانی در تولید علم در دست زنان و مردان ایرانی است. به استناد گزارش ۲۰۲۲ «شاخص جهانی نوآوری» با حضور بیش از ۶۰ درصدی در دورههای آموزش عالی و تحصیلات تکمیلی کشورم، دوشادوش مردان، سکاندار سریعترین رشد عملکرد در عرصه نوآوری در جهان بوده است. در حالیکه نسبت جهانی مخترعان زن به مرد در جهان ۱۴ درصد است، این نسبت در ایران ۲۴ درصد میباشد که بدین معناست که از هر ۴ مخترع ایرانی یک نفر زن است.
بطور کلی فعالیتهای اقتصادی، نرخ اشتغال و درآمد زنان در کشور بهبود یافته و نقش پر رنگ زنان در ساختار علمی، اجتماعی و اقتصادی را شاهد هستیم و امیدواریم با جدیتی که دولت سیزدهم داراست این روند رو به رشد شتاب بیشتری داشته باشد. مدیریت و تاسیس بیش از ۱۲۰۰ شرکت دانش بنیان از میان ۷۹۵۷ شرکت دانش بنیان فعال در کشورم را زنان توانمندی عهده دارند که در این جمهوری اسلامی ایران رشد یافته و آموزش دیدهاند بعلاوه حدود ۲۰ درصد از شرکتهای خلاق ۱۷۴۹ ایرانی را بانوان مدیریت میکنند. ۵۲ درصد از مدیران کانونهای هماهنگی دانش، صنعت و بازار را زنان موفق ایرانی عهدهدارند و فعالیت ۲۳۹۰ زن به عنوان عضو هیات مدیره شرکتهای دانش بنیان و راهاندازی ۷۷ شتابدهنده در حوزههای مختلف در سطح کشور با مدیریت بانوان از دیگر افتخارات زنان ایرانی است. حدود ۴۰درصد از اعضای هیات علمی دانشگاههای کشورم را بانوان نخبه تشکیل میدهند و ۶۰ درصد از معلمان، این افسران توسعه و پیشرفت در ایران زنان اندیشمند هستند.
یکی از موارد دیگری که در توان افزایی زنان باید مورد توجه قرار گیرد مسئله خانواده است بسیاری از امور اقتصادی و مشاغل را میتوان در قالب خانواده و با همکاری اعضای خانواده تعریف نمود مشاغلی که رویکرد خانواده محور داشته باشد متناسب با وضعیت زنان و مسئولیتهای چند بعدی آنها بوده و مورد استقبال بیشتری قرار میگیرد همانطور که میدانید زن محور خانواده است و اگر مسائل اقتصادی با شرایط و نیازهای زن گره بخورد قطعاً میتواند شرایط بهتری را از نظر روحی و جسمی برای زنان فراهم سازد
از سوی دیگر باید تلاش نمود تا روایتهای غیر واقعی از خانواده اصلاح شود و خانواده طبیعی مورد ترویج و حمایت قرار گیرد روایتهای ساختگی زوجیت و جنسیت در حقیقت تلاش برای حذف مفاهیم متعالی مادر پدر و خانواده طبیعی از جمله مصادیق جنایت علیه بشریت و موجب انقطاع نسل بشر است که ما آن را به شدت محکوم میکنیم. ما بر این باوریم مقابله با چنین رویکردهایی وظیفه انسانی همه ماست ما امروز نیازمند جنبش تعهد به خانواده هستیم تا همه اعضای خانواده زندگی گرم در کنار یکدیگر را تجربه کنند، رییس جمهورکشورم در هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد همه رهبران جهان را به پیوستن به این جنبش و حمایت از خانواده دعوت نمود و و من از این فرصت استفاده میکنم تا همه شما فعالین و دغدغهمندان حوزه زنان و خانواده را به ترویج مفاهیم، هنجارها و ارزشهای خانوادگی دعوت مینمایم.
در پایان، لازم است تاکید کنم که زنان سرزمین من عملاً در حال مبارزه با تاثیرات تروریسم اقتصادی و اقدامات قهرآمیز یکجانبهای هستند که به طور غیرقانونی علیه ملت ایران در حال اجراست.
ضروریست زنان آزاده کشورها متحد شوند و اجازه ندهند برخی کشورها با رویکرد یک جانبهگرایی منافع خود را بر دیگران تحمیل نمایند و همه ما باید برای حاکم شدن قاعده چند جانبه گرایی و دیده شدن همه نیازها و سلیقهها در سازمان ملل تلاش کنیم.
از فرصتی که به بنده اختصاص دادید، از حسن توجه شما و حضور گرمتان در این نشست سپاسگزارم. با این امید که این پنل، نقطه شروعی برای گامهای مؤثرتر در جهت توانمندسازی زنان و توان افزایی خانواده باشد، به امید دیدار.