پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشگاه تهران: تلاش کنگره بینالمللی علم و قرآن این است که از پنجره قرآن کریم به علوم روز دانشگاهها ورود پیدا کند تا در مقابل شبههافکنیها، پاسخگویی لازم را داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر سید محمد مقیمی در پیش نشست کنگره بینالمللی علم و قرآن گفت: کنگره بینالمللی علم و قرآن در خرداد ماه ۱۴۰۳ همزمان با نودمین سال تأسیس دانشگاه تهران و با مشارکت دانشگاههای مختلف برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه مفهوم علم در قرآن کریم با عناوین مختلف نزدیک ۷۵۰ بار تکرار شده است، گفت: ما با شبههافکنیهای مختلفی در عرصههای بینالمللی مواجه هستیم و گاهی شیطنتهایی هم چاشنی آن میشود که سعی میکنند با این نظریههای علمی، آموزههای الهی را به چالش بکشند؛ به این گونه که منتظر میمانند تا یک نظریه علمی که بر اساس ذوق یک دانشمند از علوم غیردینی، با یک نشانه از آیات الهی مشابهتیابی شده بوده است، توسط یک نظریه علمی جدیدتری باطل شود و پس از باطل شدن آن نظریه، ابطالپذیری آیات الهی را نتیجهگیری یا پایههای اعتباری آن را تضعیف کنند.
رئیس دانشگاه تهران با بیان اینکه در دنیای کنونی تلاشهای زیادی از سوی شیاطین برای سست شدن پایههای عقیدتی هم در بین دانشگاهیان و هم در عامه مردم صورت میگیرد، بیان داشت: تلاش کنگره بینالمللی علم و قرآن این است که از پنجره قرآن کریم به علومی که امروز در دانشگاه به آنها پرداخته میشود، ورود پیدا کند تا بتواند در مقابل شبههافکنیها، پاسخگویی لازم را داشته باشد.
مقیمی خاطرنشان کرد: برای ورود به این عرصه خطیر بایستی افرادی که قرآن را به خوبی درک و فهم میکنند و تفسیر مناسبی از آن دارند وارد شوند و عالمان و اندیشمندان از حوزههای مختلف علوم در یک قالب ترکیبی، فضا را به گونهای فراهم کنند که به کشف لایههای پنهانی که در قرآن مرتبط با علوم است، بپردازیم.
وی افزود: کنگره بینالمللی علم و قرآن تلاش میکند این تعامل را بین اندیشمندان علوم قرآنی و قرآن پژوهان با اندیشمندان علوم در بخشهای مختلف که با قرآن آشنایی دارند و علاقمند به گام برداشتن در این مسیر هستند، برقرار نماید.
رئیس دانشگاه تهران در جمعبندی سخنان خود اظهار داشت: تلاشمان این است که با الهام از آنچه خداوند متعال در قرآن کریم به عنوان مسیر سعادتمندی بشر تبیین کرده و اشاره دارد که علوم مشروط بر اینکه مبتنی بر گزارههای اصلی قرآنی حرکت کند، در خدمت این سعادتمندی است، باورهای دینی را در بین دانشجویان و اساتید تقویت کنیم؛ بنابراین تلاش میکنیم کنگره بینالمللی علم و قرآن با کیفیت مناسب و با حضور اندیشمندان بینالمللی کهای بسا ممکن است از بین غیرمسلمانان هم باشند، به گونهای برگزار شود تا ابعاد جدیدی از لایههای پنهانی قرآن را بتوانیم مکشوف سازیم. برای این کار بایستی هم از علمزدگی دوری کنیم و هم از قشرینگری؛ و تلاشمان این باشد که در یک فضای علمی و آکادمیک بتوانیم نقشی اثرگذار در این فرآیند داشته باشیم.