دبیر کل کمیته ملی المپیک: باز هم به فدراسیونها کمک مالی خواهیم کرد
سی و چهارمین نشست هیات اجرایی کمیته ملی المپیک صبح امروز سه شنبه در محل کمیته برگزار شد و در پایان سید مناف هاشمی با حضور در جمع خبرنگاران به سئوالات آنان پاسخ داد.
به گزارش خبرنگار
گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما، دبیرکل کمیته ملی المپیک درباره سی و چهارمین نشست این کمیته گفت: نخستین دستور درخصوص شاخصهای اعتبارات سال جدید بود. سال قبل کار خوبی انجام دادیم و کمیته برای کمک به فدراسیونها شاخص قائل شد. درنهایت با اعضای هیات اجرایی به شاخصها و ملاکهایی رسیدیم، از جمله این که فدراسیونهای المپیکی و فدراسیونهایی که در رویدادهای گذشته کسب مدال کردهاند را ویژه بببینم. این ملاکها و شاخصها را با برخی تغییرات برای سال آینده نیز مدنظر قرار خواهیم داد. اصلیترین برنامه سال آینده ما المپیک پاریس، مسابقات داخل سالن تایلند و المپیک زمستانی است. البته برای بازیهای آسیایی ناگویا هم پیشبینیهایی کردهایم که چه تلاشهایی را شروع کنیم تا در شان جمهوری اسلامی ایران برای این رویدادها برنامهریزی کنیم.
وی تصریح کرد:به همین خاطر درخصوص شاخصها بحث زیادی شد و وقت زیادی از جلسه را اختصاص دادیم. تصمیم نهایی این شد اعضای اهیات اجرای سه نفر از جمله آقای عزیزی (رئیس فدراسیون گلف)، آقای پاکدل (رئیس فدراسیون هندبال) و آقای گودرزی (رئیس قبلی سه گانه) به نمایندگی از اعضای هیات اجرایی ظرف یک ماه با تیم کارشناسی کمیته، جلسات مشترکی با محوریت آقای عزیزی برگزار کرده و عدد نهایی در قالب بسته حمایتی را، مشخص کنند تا این عدد را در جلسه فروردین ماه هیات اجرایی مصوب کنیم.
هاشمی همچنین گفت: دستور دیگر در مورد ساز و کار شرکت توسعه بازرگانی بود که اعضای هیات اجرایی به ریاست محترم اختیار دادند. در مورد ناظر فدراسیونها به توافق قطعی نرسیدیم و کمیته ملی المپیک با همکاری مرکز نظارت و مرکز سنجش، ناظرهایی را با نظر رئیس کمیته ملی المپیک برای فدراسیونها مشخص میکند.
دبیرکل کمیته ملی المپیک از افزایش حقوق المپینهای ادوار گذشته خبر داد و گفت: در مورد المپینها تصمیم گیری شد. بهداد سلیمی پیشنهاد کرد کسانی که در ادوار گذشته مدال گرفتند، چون حقوقشان از صندوق قهرمانان ناچیز است، افزایش حقوق داشته باشند. حقوق کمیته ملی المپیک در گذشته کمتر از ۵۰۰ هزار تومان بود. سال گذشته این رقم را ۲۰۰ درصدافزایش دادیم و برای برخی به یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان رسید و امروز تصمیم گرفتیم به هر نفر از ابتدای سال ۱۴۰۳ مبلغ ۵ میلیون تومان بپردازیم در واقع برای سال آینده هم آنرا ۲۰۰ درصد افزایش دادیم.
هاشمی در مورد کمک مالی به فدراسیونها گفت: گزارشی از کمک مالی به فدراسیونها در سال ۱۴۰۲ دادیم. بودجه ۱۰۰ درصدی فدراسیونها را تا ماه آذر پرداخت کردیم. متممی را هم در نیمه دوم پرداخت کردیم. همچنین قرار است متمم مالی دیگری را ظرف چند روز آینده به فدراسیونهایی که شرایط سخت دارند و المپیکی هستند، پرداخت کنیم که مبلغ آن بین ۱۰ تا ۱۵ میلیارد است. تا الان سابقه نداشته هم بودجه بپردازیم و هم متمم شماره یک و دو را پرداخت کنیم. در آخر هم رییس فدراسیون تیراندازی در جلسه حاضر شد و گزارشی از عملکرد خود و برنامههای سال آینده ارائه داد چرا که فدراسیونها بشدت درگیر اعزام تیمهای ملی خود برای کسب سهمیه هستند و بالطبع باید از آنها حمایت کرد.
دبیرکل کمیته المپیک از پرداخت بخشی از بودجه فدراسیونها در اوایل سال آینده خبر داد و گفت: هنوز دولت بودجه قطعی وزارت خانه، دستگاههای اجرایی و کمیته ملی المپیک را اعلام نکرده است. اگر یک متمم را قبل از عید بپردازیم گرهای از کار فدراسیونها باز میشود. به دنبال این هستیم بخشی از بودجه خود را در فروردین بگیریم و به فدراسیونها بپردازیم. حتی اگر بودجه ما مشخص نشود به صورت علی الحساب به فدراسیونها میپردازیم، چون فدراسیونها در مسیر کسب سهمیه المپیک هستند و نمیتوانیم کار را متوقف کنیم و از این بابت نگرانی نداشته باشند.
هاشمی در مورد وضعیت لباس کاروان و دیگر کارهای پشتیبانی گفت: ۱۵ سهمیه داریم و بین ۱۵ تا ۲۰ سهمیه در کشتی، وزنهبرداری، تیروکمان و دیگر رشتهها میگیریم. پشتیبانی لازم در بحث پرواز را انجام دادیم و تلاش میکنیم بخشی از هزینه را بپردازیم تا سال آینده با تورم روبرو نشویم. در مورد البسه هم بخش خصوصی ورود کرده و تصمیم گیری میشود. اجازه بدهید اسم نبرم و زمانی که کار نهایی شد اعلام میکنیم. علاوه بر این از یک مسیر دیگر هم برای تهیه البسه کاروان پیش میرویم تا سه ماه مانده به المپیک لباس آماده و مورد تایید کمیته بینالمللی المپیک قرار بگیرد و ورزشکاران برای حضور در دهکده مسابقات مراسم افتتاحیه و حضور در مسابقات لباس داشته باشند.
مناف هاشمی درخصوص به نتیجه رسیدن کمیته در خصوص لباس کاروان المپیک هم گفت: پشتیبانیهای کمیته برای المپیک پاریس از فدراسیونها ادامه دارد و احتمال میدهیم ۱۵ تا ۲۰ سهمیه دیگر در کشتی، وزنهبرداری، تکواندو، تیراندازی و ... بگیریم و حتی با وایلد کارت سهمیه بگیریم. این فرایند در حال پیگیری است. پشتیبانی در پرواز هوایی انجام دادهایم و بخشی از هزینه پرواز را قبل از سال پرداخت میکنیم تا به افزایش قیمت سال جدید نخوریم. برای لباس هم برای اولین بار در قابل پیشنهاداتی که شده بخش خصوصی ورود کرده و در یک کمیته تخصصی در حال بررسی است. اجازه بدهید فعلا اسم مجموعه را نگویم. در قالب مذاکره با افرادی که در گذشته در کمیته ملی المپیک یا پارالمپیک تجربه داشتند نیز برای لباس به توافقاتی رسیدهایم و ۲ مسیر را دنبال میکنیم تا در فاصله ۳ ماه مانده به المپیک لباسها مشخص و به تایید کمیته بین المللی المپیک رسیده باشد.
سرپرست کاروان اعزامی به المپیک پاریس در مورد حضور در جلسه سرپرستان بازیهای داخل سالن تایلند گفت: ۳۸ رشته در بازیهای داخل سالن آسیا هستند که عمدتا رزمی هستند. بازیها از اول تا دهم آذر است. از ۳۸ رشته، دو رشته نمایشی است و در ۳۶ رشته میتوانیم نماینده داشته باشیم. ایران نتایج خوبی در دورههای قبل بازیها گرفته است. دو دهکده در بانکوک و چونبوری دارند. به نظرم رویداد بزرگ و خوبی است و برای ما از این لحاظ خوب است که یکبار دیگر فدراسیونهای خودرا میسنجیم و برای بازیهای آسیایی ۲۰۲۶ آماده میشویم. قرار است سال آینده وضعیت فدراسیونها را از لحاظ کسب مدال طلا، نقره و برنز بسنجیم و سپس در مورد رشتههای اعزامی تصمیم گیری کنیم. هنوز هم سرپرست کاروان را تعیین نکردهایم، اما من به همراه یک نماینده از مرکز نظارت بر تیمهای ملی و یک نفر از امور بین الملل کارها را پیش میبریم و در نهایت سرپرست نهایی را اعلام میکنیم.
وی در خصوص عضویتش در هیات رئیسه فدراسیون جهانی کبدی ابرازداشت:همانطور که میدانید رئیس فدراسیون آسیایی کبدی یک ایرانی است و وی علاقهمند است که ایرانیان بیشتری در فدراسیون جهانی و آسیایی صاحب کرسی شوند تا بتوانیم از حقوق این رشته در سطح جهان دفاع کنیم همانطور که دیدید در بازیهای آسیایی هانگژو عنوان شد که در خصوص تیم کبدی ایران ناداوری صورت گرفته البته برخی هم چنین اعتقادی نداشتند از طرفی خواستگاه این رشته بعد از هند و پاکستان، ایران است و من نیز در این فدراسیون عضویت گرفتم و امیدوارم بتوانم موثر باشم در تلاش هستیم افراد جدید به کرسی آسیایی علاوه بر آقای اورسجی اضافه کنیم.
دبیرکل کمیته ملی المپیک در پاسخ به این سئوال که چه زمانی حقوق ۲۰۰ میلیونی کسب سهمیه را دریافت میکنند، هم گفت: بر اساس همان شاخصههایی که قبلا اعلام کردیم حقوق پرداخت میشود، در حال حاضر کسانی را داریم که بین ۸۰، ۱۵ و ۱۵۰ میلیون حقوق میگیرند و این سوال از اساس اشکال دارد. ۵ شاخص داریم و کسانی که این ۵ شاخص را رعایت کرده و ما را به پیشبینیها درخصوص مدال المپیک امیدوار کنند، حقوق کامل میگیرند. در حال حاضر در کشتی و شمشیربازی کسانی را داریم که حداکثر حقوق را میگیرند.