پخش زنده
امروز: -
نارنجک دست ساز؛ بیشترین عامل مراجعه به بخش سوختگی بیمارستانها را در شبهای آخر سال به خود اخاصاص داده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، استادیار گروه جراحی عمومی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و رئیس بخش سوختگی بیمارستان امام رضا (ع) گفت: چهارشنبه سوری یک سنت قدیمی به شمار میرود، اما اقدامات نادرستی مانند انفجار نارنجکها به آن اضافه و جایگزین شده است.
دکتر امید یازرلو افزود: در این ایام، بیشتر مراجعان بخش سوختگی افرادی هستند، که در حال تهیه و درست کردن نارنجک دست ساز و دیگر ابزاربرای شب چهارشنبه سوری هستند که با انفجار آن، صدمات جدی به نواحی صورت و به ویژه دست آنها وارد میشود وگاهی اوقات بستریهای طولانی مدت را میطلبد، که بعد از ترخیص هم ممکن است بدشکلیهایی در دست داشته باشند و همچنین، زخمهای عمیقی که تا یک یا دوسال پس از آن، بیمار باید تحت نظر پزشک باشد.
وی گفت: با توجه به اطلاع رسانیهای مکرر رسانهها در خصوص آسیبهای جدی که در این مراسم به افراد، وارد میشود و تا مرحله قطع دست و یا فوت فرد به علت سوختگی بالا و عفونت شدید پیش میرود، توصیه میشود، مردم از این سنت قدیم به درستی بهرهمند شوند و بدانند استفاده از ابزار جدید مراسم چهارشنبه سوری برای یک لحظه تفریح و شادی، منجر به ضرر و آلودگی صوتی و به خطر افتادن جان خود و دیگران و همچنین موجب سلب آرامش مردم به ویژه زنان باردار و بیماران قلبی است.
رئیس بخش سوختگی مجتمع آموزشی، پژوهشی ودرمانی امام رضا (ع) اضافه کرد: والدین در این ایام پایان سال، فرزندان خود را بیشتر کنترل و مراقبت کنند و جوانان نیز به سلامتی و زیبایی خود اهمیت دهند، چرا که با برگزاری نادرست مراسم شب چهارشنبه سوری، زیبایی خود را به طور کامل از دست خواهند داد.
دکتر یازرلو افزود: بخش سوختگی بیمارستان امام رضا (ع) در آماده باش کامل برای امدادرسانی به مصدومان حوادث چهارشنبه پایان سال است.
وی گفت: آماده سازی طبقه بالای دپارتمان بخش سوختگی به تعداد ۱۵ تخت بحران و حضور چشم پزشک در بخش سوختگی برای ارائه خدمات درمانی از اقدامات پیش بینی شده در این بخش است.
آمادگی اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در شب چهارشنبه پایانی سال
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در شب چهارشنبه آخر سال همه پایگاههای اورژانس ١١۵ خراسان رضوی آماده اجرای مأموریت ویژه این شب خاص است.
دکتر علی یزدانی افزود: مأموریت ویژه شب چهارشنبه آخر سال با حضور بیش از هزار نیروی اورژانس و فعالیت ٢ دستگاه اتوبوس آمبولانس و ۱۸۷ دستگاه آمبولانس در دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام میشود و در این شب با افزایش تعداد کارشناسان پاسخگوی تماسهای تلفنی در حوزه مدیریت بحران و مرکز پایشهای مراقبتهای درمانی برای مدیریت هرچه بهتر مصدومان احتمالی و انتقال بین بیمارستانی آنان و آمادگی کامل وجود دارد.
وی با بیان این که مأموریت از عصر امروز سه شنبه ۲۲ اسفند آغاز میشود و تا ساعات نخست بامداد روز چهارشنبه ۲۳ اسفند ادامه مییابد گفت: اورژانس ١١۵ از تجهیزات کامل پزشکی، امدادی و دارویی برخوردار است.
رئیس اورژانس پیش بیمارستانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ابراز امیدواری کرد: شب چهارشنبه سوری در روز سه شنبه ۲۹ اسفند نیز مجدد تکرار نشود، اما باز هم برای هر دو شب تمهیدات لازم دیده شده است و خوشبختانه مشکل خاصی در خصوص امکانات و تجهیزات وجود ندارد.
دکتر علی یزدانی افزود: آرزوی قلبی همه ما سلامت مردم است و امیدواریم که هیچ یک از هموطنان عزیزمان در این شب دچار حادثه نشوند.
وی گفت: در خراسان رضوی ٢۶٨ پایگاه اورژانس ١١۵ فعالیت میکند که ١٣۶ مورد از این تعداد پایگاه شهری و ١٣٢ مورد دیگر هم پایگاه جادهای است.
برای پیشگیری از حوادث شب چهارشنبه پایان سال آموزشهای لازم برای جلوگیری از حوادث و همچنین آشنایی با کمکهای اولیه در مدارس ارائه و در این زمینه از ظرفیت رسانههای دیداری، شنیداری، نوشتاری، مکتوب و مجازی استفاده شد.