پخش زنده
امروز: -
آئینهای ماه مبارک رمضان از گذشتههای بسیار دور در دیار "دارالقران" با آداب و رسوم خاصی برگزار میشود و برنامههای مذهبی این ضیافت الهی، نسل به نسل در تاریخ این سرزمین حفظ شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز کردستان ،رمضان که میشود سیمای شهر رنگ و بوی معنوی به خود میگیرد و همه سعی میکنند به اندازه ادراک و دریافت خود از سفره انعام الهی به تزکیه و تهذیب نفس بپردازند.
صدای روح بخش اذان در بیش از دو هزار مسجد استان گوش را مینوازد و روزه داران را به برگزاری نماز جماعت و انجام فرایض این ماه فرا میخواند.
مردم استان نیز از چند روز قبل مساجد و تکایا را برای این ماه مبارک آماده میکنند و طنین انداز شدن نوای ملکوتی'مرحبا یا شهر الرمضان' در سطح مساجد مژده فرا رسیدن ماه مهمانی خداوند را میدهد و مردم استان کردستان با این نوای ملکوتی یک ماه مهمان خانه خداوند میشوند.
نوای روحبخش ' مرحبا یا شهر الرمضان، مرحبا یا شهر البرکت و الاحسان' همراه با قرائت دعا و ذکر و اشعار مختلف در مدح رسول گرامی اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع) تا پانزدهمین روز از ماه مبارک رمضان در مساجد و تکایای استان ادامه دارد.
از شب شانزدهم ماه مبارک رمضان نوای 'الوداع' به جای نوای مرحبا از مساجد سطح استان طنین انداز میشود و مردم با سردادن این نوا خود را برای خداحافطی با ماه مهمانی خدا آماده میکنند.
اقامه نماز تروایح از دیگر آداب و رسوم کردستانیها در ماه مبارک رمضان است و مردم در این ماه هر شب بعد از اذان عشا در مساجد جمع شده و نماز تروایح را اقامه میکنند.
از دیگر برنامههای مهم این ماه، مراسم جزء خوانی قرآن کریم با حضور تعدادی از قاریان و حافظان برجسته استان است و بر این اساس در اکثر مساجد به ویژه مسجد جامع سنندج هر روز یک جزء از قران کریم قرائت شده و افراد در سنین مختلف میتوانند در این برنامه شرکت کرده و تاپایان ماه مبارک رمضان، سی جزء قرآن را ختم کنند.
برنامه جزء خوانی قرآن کریم چند سالی است که از صدا و سیمای مرکز کردستان نیز به صورت زنده پخش میشود و کسانی که نمیتوانند در مساجد حضور پیدا کنند میتوانند از این برنامه معنوی در منزل استفاده کنند.
در ده روز آخر ماه مبارک، مساجد استان بیشتر از سایر شبها مملو از جمعیت شده و برنامههای مختلفی از جمله قرائت قرآن، اقامه نماز، سخنرانی، قرائت اشعار مذهبی و مولودی خوانی انجام میشود.
پرداخت فطریه یکی دیگر از آیینهای ماه مبارک رمضان در استان کردستان است و چند روز قبل از عید فطر، سرپرست خانوار زکات فطریه خود را در میان نیازمندان و فقرا تقسیم می کند.
با پایان یافتن ماه مبارک رمضان و رویت ماه شوال از همان ساعات اولیه صبح، نوای زیبای 'الله اکبر، و لله الحمد' از سطح مساجد به گوش میرسد و مردم مسلمان این دیار پس از یک ماه روزه داری برای اقامه نماز عید فطر راهی مساجد، میشوند.
پس از خواندن نماز عید سعید فطر، مردم با روبوسی و تبریک عید از همدیگر حلالیت میطلبند و برای به جای آوردن صله رحم در این روز بزرگ به دیدار اقوام و آشنایان خود میروند.
امسال در آستانه بهار طبیعت عطر خوش بندگی و عبادت در فضا گسترده شده و شور و اشتیاق مهمانی خدا و نشستن بر خوان الهی توفیقی دوچندان را نصیب روزگار خوش بهاری و مهمانان ماه خدا کرده است تا همگام با طراوات طبیعت، طراوتی معنوی نیز دلهای غبار گرفته را جلا و روشنی بخشد.