پخش زنده
امروز: -
۲۱ اسفندماه روز بزرگداشت نظامی گنجوی با حضور اهالی فرهنگ و ادبیات، تحلیل و بررسی آثار این شاعر بزرگ ایرانی و خوانش اشعار او در اردبیل گرامی داشته شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، معاون هماهنگی دانشگاههای پردیس استان اردبیل در آیین بزرگداشت نظامی گنجوی در دانشگاه فرهنگیان اردبیل گفت: نظامی گنجوی با خلق آثار ادبی گرانسنگ در حوزه ادب فارسی، از ستارگان پرفروغ آسمان شعر و ادب ایران بوده و استفاده از مضامین و مفاهیم دینی در آثار او مشهود است.
مالک پناهی افزود: حکیم نظامی گنجوی، شاعر نامدار سده ششم هجری و پیشوای داستانسرایی در ادب پارسی، دارای روش و سبک جداگانه است و توانسته با واژهسازی، تحقیق و حفظ ضربالمثلها جایگاه ویژهای را در ادبیات و شهر ایران به خود اختصاص دهد.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان اردبیل هم با اشاره به تاثیر برگزاری آیینهایی چون بزرگداشت نظامی گنجوی گفت: تاریخ ایران سرشار از گنجینههای بزرگی است که آشنایی نسل جوان ، کودکان و نوجوانان با این داشتهها به ایجاد هویت اجتماعی منجر خواهد شد.
پروانه رضا قلیزاده افزود: نظامی گنجوی توانسته است با تکیه بر علوم و فنون و اقتباس از آیات قرآن، اشعار خود را متمایز ارائه کرده و فرهنگ غنی ایران را با افتخار به جهانیان معرفی کرده و نام خود را برای همیشه جاودان ساخته است.
اختیار بخشی از اساتید دانشگاه فرهنگیان نیز در این آیین طی سخنانی اظهار کرد: مهمترین ویژگی نظامی این است که مقلد نیست و خود در ابداع شعر مبتکر است و اگرچه از شاعران پیش از خود مثل فردوسی و انوری بهره گرفته است.
وی افزود: نظامی گنجوی مسلمان و با تمام وجود پیرو آیین مقدس اسلام است و این ایمان و توجه دینی ، در حوزه ادبیات اخلاقی او آشکار است و نگاه او اخلاقی است و از مضامین و مفاهیم دینی سرچشمه میگیرد.
سید محمد فتحاللهزاده، عضو هیات علمی دانشگاه فرهنگیان اردبیل هم از پنج گنج نظامی به عنوان آثار فاخر ادبیات ایران نام برد و گفت: مخرنالاسرار، خسرو و شیرین، لیلی و مجنون ، هفت پیکر و اسکندرنامه از آثار گرانسنگ این شاعر نامی سده ششم هجری است و علاوه بر آن دیوان شعری از حکیم نظامی در دسترس فرهنگدوستان است.
وی خاطرنشان کرد: قرون پنجم تا نهم قمری از دورههای تاثیرگذار در تاریخ و ادب فارسی است و در این دوره حکمت و عرفان و ادبیات با هم ترکیب شدند و طرحی نو را درافکندند و از مهمترین افراد شاخص این دوره میتوان از حکیم سنایی و حکیم نظامی نام برد.
فتحاللهزاده تصریح کرد: حکیم نظامی در میان شاعران پارسیگویِ داستانسرا در نوع خود بینظیر است و این شاعر بزرگ پارسی گوی به مدد جادوی نبوغ و تخیل شگرف خویش، تابلویی را ترسیم کرده که به نمایش صحنههای زنده منجر میشود.
در حاشیه این مراسم ۲ نفر از دانشجویان دانشگاه فرهنگیان اشعاری از حکیم نظامی را خواندند و صابر صفایی از خوشنویسان مطرح استان نیز ابیاتی از آن شاعر نامی را خوشنویسی کرد.