پخش زنده
امروز: -
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: توجه به مواد غذایی مصرفی به هنگام سحر و افطار و شام در ماه مبارک رمضان میتواند به حفظ یک الگوی صحیح غذایی در این ماه کمک کند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر احمد اسماعیلزاده گفت: بهتر است وعده شام و افطاری یکی نشود؛ چراکه افطار سنگین به معده و دستگاه گوارش فشار میآورد. با جدا کردن وعده افطار و شام از یکدیگر نیز باید حجم غذای مصرفی در وعده افطار و وعده شام سبک باشد؛ بعد از صرف شام و در واقع قبل از خواب نیز مصرف یک عدد میوه فصل توصیه میشود.
وی افزود:روزهداران میتوانند با مصرف غذای سبک در وعده افطار، شام نیز میل کنند و یک اصل کلی در مورد تغذیه آن است که تمامی گروههای اصلی غذایی (۵ گروه نان و غلات، سبزیها، میوهها، لبنیات و گوشتها) باید در سه وعده سحری، افطار و شام به مقدار کافی دریافت شود.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با تاکید بر نوشیدن ۶ تا ۸ لیوان آب در فاصله افطار تا سحر، خاطرنشان کرد: متاسفانه دیده میشود که برخی از افراد بدون سحری روزه میگیرند که این برخلاف اصول تغذیهای بوده و توصیه میشود که وعده سحری به مقدار کافی و مناسب میل شود.
دکتر اسماعیلزاده تصریح کرد: توصیه میشود در وعده سحری دو عدد خرما، شیر، نان سبوسدار (سنگک، تافتون، بربری، نان جو کامل و سایر نانهای سبوسدار، دو عدد گردو، یک عدد تخم مرغ و دو عدد میوه فصل استفاده شود.
وی ادامه داد: استفاده از لیموترش تازه در وعده سحری به منظور پیشگیری از احساس تشنگی در ساعات بعدی روز مفید است.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: استفاده از خوراکهای حبوبات (مثل عدسی) به همراه آب نارنج یا آب لیمو نیز از انتخابهای غذایی مناسب به هنگام سحر است؛ چراکه حبوبات دارای کربوهیدراتهای کمپلکس و فیبر زیاد به همراه املاح و ویتامینها هستند و قند خون را به تدریج افزایش داده و در نتیجه بر سطح انسولین خون اثرات نامطلوبی نمیگذارند و ساعات زیادی افراد را سیر نگه میدارند؛ جهت پیشگیری از نفخ و یا احتمالا ناراحتیهای گوارشی بهتر است چند ساعت قبل از مصرف، حبوبات را در آب خیس کرده و آب آنها را دور ریخته و سپس حبوبات را در غذا مصرف کنیم.