پخش زنده
امروز: -
رئیس کل دادگستری آذربایجان غربی گفت : ۶۰ درصد پروندههای کیفری به سازش ختم میشوند ولی در مسائل مالی سازش به سختی حاصل می شود.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، ناصر عتباتی در همایش طلائیه داران تبلیغ استان با اشاره به نقش و جایگاه روحانیت در تعمیق فرهنگ بخشش و مدارا بیان داشت: روحانیون ظرفیت بسیار تاثیرگذاری در کمک به مجموعه دستگاه قضایی و موضوعاتی که در قالب آسیبهای جتماعی و پرونده در سیستم قضایی مطرح میشوند با تبیین و تعمیق مهارتهای رفتاری و بهبود وضعیت فرهنگی و اجتماعی مردم دارند.
وی ادامه داد: قاطبه جامعه و شهروندان از کمبود اطلاعات حقوقی و قانونی و فقدان مهارتهای رفتاری و برقراری ارتباط که نتیجه عدم انجام درست وظیفه نهادهایی که وظیفه آموزش این مهارتها را دارند رنج میبرند که در قالب ناهنجاریهای اجتماعی خود را نشان میدهند.
عتباتی با اشاره به اینکه پرتکرارترین جرایم در سطح استان و کشور جرایمی هستند که خود را در قالب خشونت نشان میدهند گفت: منشا این جرایم عدم توانایی در کنترل خشم است که موجب بروز جرایمی همچون ضرب و جرح، توهین به اشخاص، تهدید و حتی قتل میشوند و جایگاه روحانیت در بین عموم جامعه میتواند با تعمیق فرهنگ گذشت و بخشش و با اشاعه آموزههای دینی و ترویج سبک زندگی اسلامی پیامبر اکرم (ص) و ائمه اطهار که الگوهای بی بدیل و تمام نشدنی هستند برای رفع این معضلات کمک کنند.
وی ادامه داد: ۶۰ درصد پروندههای کیفری به سازش ختم میشوند، ولی در مسائل مالی سازش به سختی صورت میپذیرد که باید علت این امر که فرهنگ غلط مادی گرایی و مصرف گرایی است آسیب شناسی شده و به جامعه کمک گردد تا از این تنگناها عبور و فرهنگ ساده زیستی و ایفای تعهدات افراد نسبت به یکدیگر رسد و نقش روحانیون در این خصوص نیز بسیار مهم است.
رئیس کل دادگستری استان به سالم سازی فضای اخلاقی جامعه نیز پرداخت و گفت: متاسفانه فضای سالم و اخلاقی جامعه توسط عدهای معدود که رفتارشان برخلاف اخلاق و فرهنگ معنوی جامعه است دچار آسیب شده و ورود شما روحانیون به این موضوع میتواند راهگشا باشد.
عتباتی در پایان از سفیران فرهنگی و طلایه داران تبلیغ درخواست نمود که با توجه به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و مناسبتهای خاص این ماه و جایگاه روحانیت در بین آحاد مردم، از کلام نافذ خود برای بهبود وضعیت جامعه و دستگاه قضایی با بیان بحثهای فرهنگی و اعتقادی و ترویج فرهنگ مدارا و گذشت برای رسیدن به جامعهای سالم بهره ببرند و در این راه از شکل و شمایل سنتی عبور و ارتباطات را برای جذب حداکثری تقویت کنند.