پخش زنده
امروز: -
نخستین مرکز نوآوری و فناوری کشور در حوزه کاتالیستها یکی از شرکتهای دانش بنیان در دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر به بهره برداری رسید.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، طی مراسمی با حضور مهندس مرتضی شاه میرزایی معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و دکتر رهایی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر و به همت یکی از شرکتهای دانش بنیان فعال در حوزه تولید و صادرات کاتالیست، مرکز نوآوری و فناوری کاتالیست در دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، نخستین مرکز نوآوری و فناوری کاتالیست کشور یرای صنعت نفت و گاز افتتاح شد.
بر اساس این گزارش، این شرکت دانش بنیان، تولیدکننده و صادرکننده انواع کاتالیستهای مورد استفاده در صنایع پتروشیمی، پالایش نفت و فولاد بوده است.
احسان ابراهیمی مدیر اجرایی این مرکز نوآوری و فناوری در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما با بیان اینکه نخستین مرکز نوآوری و فناوری میان رشتهای صنعت کاتالیست با همکاری دانشگاه صنعتی امیرکبیر امروز افتتاح میشود، گفت: این مرکز نوآوری و فناوری با مساحتی حدود ۲۰۰ متر مربع در یکی از ساختمانهای دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر توسط این شرکت، تجهیز و آماده پذیرش تیمهای دانشگاهی و استارتاپها در رشتههای مهندسی و مدیریتی خواهد شد.
وی افزود: ما در این مرکز برای استارتاپها فضای کار اشتراکی داریم ضمن انکه اقدام به ارزیابی کسب و کارها میشود. خدمات مشاوره و منتورینگ و حمایت از ایدهها و فناوریهای حوزه مهندسی شیمی و کاتالیست از دیگر خدمات این مرکز است.
ابراهیمی تاکید کرد: تولید تمام کاتالیستهای مورد استفاده در فرآیندهای تولید اوره، آمونیاک، متانول و اتیلن در صنایع پتروشیمی، کاتالیستهای مورد استفاده در فرآیند تولید گاز هیدروژن صنایع پالایشگاهی، تولید کاتالیستهای مورد استفاده در فرآیندهای تولید آهن اسفنجی (تکنولوژی MIDREX & PERED) و نیز تولید کاتالیست سنتز فرمالدهید مورد استفاده در صنایع پایین دستی از دستاوردهای این شرکت دانشبنیان به شمار میرود.
وی گفت: موفق به صادرات یک میلیون و ۶۲۲ تن از انواع کاتالیستهای حوزه پتروشیمی، پالایش نفت و فولاد به ارزش بیش از ۳۰ میلیون دلار شده است.
محصولات صادراتی این شرکت شامل سه نوع کاتالیست فولادی (خنثی، نیمه فعال، فعال)، متانیشن (Methanation)، شیفت دما بالا (HTSC)، شیفت دما پایین (LTSC)، کاتالیستهای ریفرمینگ (Reforming)، سولفورزدایی (ZnO)، هیدروژناسیون (HDS) بوده است.