پخش زنده
امروز: -
مدیرکل توسعه کتابخانههای نهاد کتابخانههای عمومی کشور افزود: فعالیت این کتابخانه الکترونیک مبتنی بر فضایی مدرن و خلاق برای کسب و کارها و مطالعه گروهی است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، اصغر گودرزی؛ مدیرکل توسعه کتابخانههای نهاد کتابخانههای عمومی کشور با حضور در برنامه سلام خبرنگار شبکه خبر گفت: کتابخانه الکترونیک امکان دسترسی به میلیونها منبع دیجیتال و خدمات متنوع و متناسب با نیازهای عموم علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی و برگزاری کارگاههای آموزشی و نشستهای تخصصی را فراهم و برنامه ریزی کرده است.
گودرزی با بیا اینکه نهاد کتابخانهها قریب ۳۸۰۰ باب کتابخانه با عضویت ۱۰ میلیونی را تحت پوشش خود دارد، افزود: یک ذهنیتی که وجود دارد این است که گمان میکنند کتابخانه محلی برای امانت کتاب است که تقریباً میشود گفت بیش از دو دهه است این ذهنیت تغییر کرده است، در اقدام عملی. ما شاید حساب کنیم در اواخر دهه ۸۰ مخزن کتابخانه به صورت بسته اداره میشد، مخزن کتابها هم باز شد، مردم به راحتی میرفتند در کتابخانهها خدمات کتابخانه خودشان را میگرفتند. اوایل دهه ۹۰ بخشهای کودک کتابخانهها فعال شد. تقریباً الان همه کتابخانههای ما دارای بخش کودک هستند.
وی اظهار داشت: در دو سه سال اخیر چند اتفاق مهم رقم خورد که بحث پیگیری ایجاد کتابخانههای مرکزی در استان ها، پیگیری توسعه کتابخانههای سیار برای مناطق محروم و طرحهایی به نام کولهکتاب و توشه کتاب برای ارائه خدمات به مناطق محروم از جمله این اقدامات بود.
گودرزی گفت: در یکی دو سال اخیر به سمت این رفتیم که فضای خدمات آنها را به صورت کیفی ارتقاء دهیم، به شکلی که الان در استانهای مختلف بخشهای کودکی به نام هدهد سفید با یک عنوان واحد در حال گسترش هستند.
وی با اشاره به استقرا کتابخانههای مرکزی در ۱۳ استان کشور افزود: کتابخانه مرکزی رشت انشاءالله اوایل سال بعد افتتاح میشود. کتابخانه بندرعباس در حال تکمیل است. کتابخانه مازندران در حال اتمام است، کتابخانه مرکزی اراک هم مراحل پایانیاش را دارد که انشاء الله سال بعد افتتاح اینها انجام خواهد شد.
گودرزی گفت: آخرین کتابخانهای که امسال افتتاح کردیم خرمآباد است. کتابخانه مرکزی خرمآباد بسیار بسیار فضای خوب، جذاب و مدرنی را دارد و بخشهای متنوعی و به روزترین کتابخانه ما شاید در حال حاضر این کتابخانه باشد، چون طبیعتاً هر کتابخانه مرکزی که افتتاح میکنیم، تلاشمان این است که یک گام به جلو حرکت کنیم. کتابخانه بعدی از قبلی حتماً بهتر باشد.
وی با اشاره به اینکه استان تهران از لحاظ سرانه کتابخانه؛ وضعیت مناسبی ندارد افزود: به خاطر همین، یکی از پروژههای ویژه ما که همین کتابخانه الکترونیک است، آوردیم در تهران ایجاد کردیم. کتابخانه آینده یا الکترونیک در دنیا چند سالی است که شروع شده، کمتر از یک دهه است؛ به نام کتابخانه بدون کتاب، حتی عنوان میشود.
گودرزی گفت: ما سعی کردیم در کتابخانه الکترونیک کتاب نبریم، کما این که، چون کتاب کاغذی را همچنان ما دوست نداریم حذف کنیم، یک قسمتی از کتابخانه را کتاب کاغذی هم قرار دادیم با یک ویژگیهای خاص یعنی کتابهایی که آنجاست، کتابهای مفاخر ادبیات، کلاسیک ایران و جهان، کتابهایی با واقعیت افزوده که یک نوجوان یا یک کودک که وارد کتابخانه میشود کتاب را باز کند و از طریق امکاناتی که در آنجا برای او قرار میدهیم یا از طریق خود موبایل خودشان وارد شوند و از فضای تعاملی کتاب استفاده کنند.
نخستین کتابخانه عمومی تمام الکترونیک تهران با عنوان کتابخانه"آینده" همزمان با بیستمین سالگرد تأسیس نهاد کتابخانههای عمومی کشور آغاز به کار میکند.