پخش زنده
امروز: -
مشاور و دستیار ویژه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور گفت: امروز با حضور وزیر فرهنگ از سمانه همراه مسجد با شماره ۸۹۴۰ رونمایی میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، امروز ۱۸ اسفند سالروز تاسیس کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور است و قرار است از سامانه همراه مسجد و چهار هزار کانون فرهنگی و هنری مساجد با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در سراسر کشور، رونمایی شود.
حجت الاسلام روح الله رهبری؛ مشاور و دستیار ویژه کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور با حضور در برنامه سلام خبرنگار به سئوالات مجری برنامه درخصوص کانونهای فرهنگی هنری مساجد و سامانه همراه مسجد پاسخ داد. متن کامل این گفتگو به شرح زیراست:
سؤال مجری: درباره همراه مسجد توضیح بفرمایید.
حجت الاسلام رهبری: همراه مسجد سامانهای با شماره ۸۹۴۰ است و همه کسانی که با مسجد ارتباط دارند میتوانند با شماره همراه مسجد تماس بگیرند و پیشنهادات، انتقادات و سئوالاتی که درباره مسجد دارند، مطرح کنند و در درجه اول هم اگر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، مسائل و مشکلاتی دارند میتوانند با مرکز همراه مسجد ارتباط بگیرند و مشکل را مطرح کنند و آن مسئله با حضور کارشناسان در اسرع وقت به راحتی حل شود.
سؤال مجری: یعنی هم موضوعاتی که به مسجد مربوط باشد و هم موضوعاتی که به کانونها مربوط باشد را میتوانند مطرح کرنند؟
حجت الاسلام رهبری: بله.
سؤال مجری: آیا همه مساجد، کانون فرهنگی هنری دارند؟
حجت الاسلام رهبری: رئیس جمهور در دیدار اخیرشان از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فرمودند که همه مساجد باید کانون فرهنگی و هنری داشته باشند، ولی فعلاً بخشی از مساجد کانون دارند؛ ۲۶ هزار کانون فرهنگی و هنری در کشور داریم که انشاءالله با کمک دولت، این تعداد به همه مساجد تسری پیدا کند و همه مساجد دارای کانون شوند.
سؤال مجری: یعنی به چه تعداد برسد؟
حجت الاسلام رهبری: نزدیک ۸۰ هزار مسجد فعال.
سؤال مجری: اختلاف زیاد است. در موضوع مساجد مردم چه موضوعاتی را میتوانند در همراه مسجد بیان کنند؟ مشخصاً مصداقی بفرمایید؟
حجت الاسلام رهبری: هر موضوعی باشد اعم از مسائل مربوط به فیزیک مسجد، مسائل محتوایی، مسائل مربوط به نمازگزاران، امام جماعت، مسائل فرهنگی و هنری که به کانونها مربوط میشود و ما باید آن مشکلات را حل کنیم را میتوانند مطرح کنند. همراه مسجد مرکز تماسی است که مردم میتوانند مسائل گفته شده را در تماس با آن مطرح کنند این مسائل دریافت و آنالیز میشود و ما نتایج آن را در اختیار دستگاههای دست اندرکار قرار میدهیم تا این مسائل رفع شود.
سؤال مجری: یعنی کانون تلاش میکند که به نوعی حلقه وصل همه مشکلات مردم در زمینه مساجد باشد؟
حجت الاسلام رهبری: به لطف الهی بله، هدف ما این است.
سؤال: آیا موضوعاتی را که در حوزه وظایف کانون نباشد نیز حل میکنید، با توجه به مسائل مختلفی که مطرح میشود؟
حجت الاسلام رهبری: نخیر، آنها را در اختیار دستگاههای مربوطه قرار میدهیم که خودشان به حل مسأله بپردازند.
سؤال: در حوزه فرهنگی و هنری دیگر، چه اقداماتی را معمولاً دنبال میکنید و همیشه چه برنامههایی در دستور کارتان هست؟
حجت الاسلام رهبری: امروز در حوزه فرهنگ و هنر؛ اختتامیه تئاتر شبستان برگزار میشود، در سراسر کشور، از بچههای مسجد، کسانی که در هنرهای نمایشی فعالیت داشتند و تئاتر کار کرده بودند، هیأت داوران تئاترهای برگزیده را مشخص کردند، این برگزیدگان در ۱۴ مسجد تهران تئاترهایشان را اکران کردند، تئاترهای برگزیده امروز بعدازظهر در مکان تئاتر شهر به نمایش گذاشته خواهد شد که اختتامیه است و امروز این اختتامیه، نقطه شروعی است برای حضور فعالتر، گستردهتر و معنادارتر بچههای مسجد در عرصه هنرهای نمایشی است.
سؤال مجری: چهار هزار کانونی که امروز فعالیت خود را آغاز میکنند، جدای از ۲۶ هزار کانون فعال است؟ یعنی تعداد کانونها به ۳۰ هزار میرسد؟
حجت الاسلام رهبری: بله، در مدت کوتاهی با کار جهادی و فعالیت شبانه روزی همکاران ما توانستند مساجد فاقد کانون فرهنگی- هنری را شناسایی، امکانات و فرصتهای اولیه را برای آنها فراهم و این مساجد را مجهز به کانون فرهنگی- هنری کنند.
سؤال مجری: وضعیت پراکندگی کانونها در استانهای مختلف به چه صورت است؟ برای کدام استان ضرورت دارد که برنامه ریزی ویژهای صورت بگیرد تا کانونهای آن افزایش پیدا کند؟
حجت الاسلام رهبری: طبیعتاً استانها به تناسب مساحت، جمعیت و تعداد مسجدی که دارند؛ کانون دارند، ولی طبیعتاً استانهای محروم مطابق معمول، همه جا محروم هستند و ما تلاش میکنیم نگاه ویژهای به آنها داشته باشیم و در اولویت ما هستند.
سؤال: چه زمانی این اتفاق خواهد افتاد؟
حجت الاسلام رهبری: ما تفاهمنامهای در مناطق محروم با وزارت کشور امضا کردیم و تلاش میکنیم هر چه زودتر در شهرهایی که دارای بیشترین محرومیت هستند بیشترین فعالیت را داشته باشیم و انشاءالله زودتر به نتیجه برسیم.
سؤال مجری: برنامه زمانبندی شما چگونه است؟ در چه فاصله زمانی این چهار هزار کانون قرار است به کانونهای موجود اضافه شود؟
حجت الاسلام رهبری: بستگی به حمایتهای دولت دارد. قطعاً آقای وزیر امروز تشریف میآورند و امیدواریم با توجه ویژه دولت، این فرصت و امکانات اولیه فراهم شود که ما بتوانیم هر چه زودتر، یعنی حتی مثلاً در پایان این دولت، این عدد (۳۰ هزار کانون) حاصل شود.
سؤال مجری: برابری تعداد کانونها و مساجد؟
حجت الاسلام رهبری: حداقل زیرساخت اولیهاش آماده شود که انشاءالله بتوانیم.
سؤال مجری: امروز ۱۸ اسفند ۱۴۰۲ است تا ۱۸ اسفند سال آینده میتوانیم بگوییم تعداد کانونها دو برابر شده است؟
حجت الاسلام رهبری: قطعاً اگر امکانات باشد این فرصت هست. مساجدی که امام جماعت، هیأت امنا، جوانها و نوجوانهایی در مسجد دارند؛ برای آنها ثبت کانون سخت نیست و اینکه فعالیتهای فرهنگی- هنری را در مسجد جدیتر و منسجمتر شروع کنند.
سؤال مجری: آیا خود اهالی محل و اهالی مسجد باید کانون را در مجموعه شما ثبت و بعد فعالیتهای خود را آغاز کنند؟
حجت الاسلام رهبری: کانون دارای هیأت امنایی در مسجد است که مسئولش امام جماعت مسجد است و وقتی امام جماعت پیشنهاد داد، مسئول کانون معرفی، کارهای ثبتیاش به فوریت انجام و مجوز صادر میشود و بعد طبق نظارت استان، کارها در کانون پیش میرود.
سؤال مجری: بعضی مساجد ممکن است که زیر نظر مرکز رسیدگی به امور مساجد، یا سازمان اوقاف و آستانهای مقدس باشند کانون شامل همه این نوع از مساجد میشود؟
حجت الاسلام رهبری: بله، هیچ ربطی ندارد، کانون در مسجد نهاد مستقلی است و با حضور و زیر نظر امام جماعت مسجد و هیأت امنا اداره میشود.
سؤال مجری: و همراه مسجد که درباره آن صحبت کردید، باز همین حالت را دارد، یعنی شامل همه مساجد میشود؟
حجت الاسلام رهبری: بله، ما خدمتی که به دستگاهها ارائه میدهیم از بابت این که نکات را از مردم دریافت میکنیم و بعد از تحلیل و آنالیز این نکات، آن را برای حل مسائل مساجدشان در اختیار دستگاهها قرار میدهیم.
سؤال مجری: در آستانه حلول ماه رمضان قرار داریم، دهه تکریم و غبارروبی مساجد هم هست و شعار دهه تکریم مساجد «مساجد برقرار است»، الان میتوانیم بگوییم که همه مساجد برقرار است؟
حجت الاسلام رهبری: قطعاً این طور نیست، یک واقعیت است. بخشی از آن به حوزه علمیه برمیگردد که در تأمین امام جماعت باید جدیتر ورود داشته باشد، بخشی هم به محلاتی برمیگردد که به خاطر کوچ مردم یا نزدیک هم بودن چند مسجد؛ بعضی از مساجدمان متاسفانه فعلاً برقرار نیست.
سؤال مجری: یکی از دغدغهها و گلایههای مردم این است که در طول شبانه روز حتی مساجد باز نیستند و در مدت کوتاهی نزدیک اذان و بعد از اذان مساجد باز میشوند و دیگر ساعات در مسجد بسته است.
حجت الاسلام رهبری: این مطالبه جدی مقام معظم رهبری بود که متاسفانه هنوز به آن نرسیدیم و امیدواریم با همت هیأت امنا و نهادهای مختلف مرتبط با مسجد این اتفاق هر چه زودتر بیفتد.
سؤال مجری: آیا این موضوع هم در دستور کار شما و جزو موضوعاتی است که شما باید رسیدگی کنید؟
حجت الاسلام رهبری: نه، این خیلی به کانونهای فرهنگی ارتباط ندارد.