هیئتهای نظارتی دانشگاها برای کمک به تصمیم گیری درست
وزیر علوم تحقیقات و فناوری: هیئت های نظارت و ارزیابی دانشگاهها نه با هدف مچ گیری بلکه برای جلوگیری از تصمیمات شتابزده فعالیت می کنند.
به گزارش واحد مرکزی خبر، رضا فرجی دانا در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسشی در این باره که انتقادهایی از فعالیت هیئت نظارت و ارزیابی وزارت علوم، به ویژه از سوی اعضای کمیسیون قضایی و آموزش مجلس مطرح شده است، افزود: اعزام هیئت های نظارتی، آیین نامه ای مفصل و ریشه دار در وزارت علوم دارد و بسیاری از اعضای هیئت علمی از جمله خود بنده سابقه شرکت در یک یا دو هیئت نظارتی را داشته ایم.
وی اضافه کرد: این هیئت ها برای مچ گیری به دانشگاه ها اعزام نمی شوند بلکه در بدو ورود با هیئت رئیسه دانشگاه جلسه ای را برگزار و سپس در مدت استقرار در دانشگاه با هیئت علمی و دانشجویان نیز ملاقات و مشکلات آنجا را جمع آوری و منعکس می کنند که این راهکار برای خودداری از تصمیمات شتاب زده در دانشگاه ها بوده است.
فرجی دانا گفت: برای اینکه به قضاوت درست برسیم باید از نزدیک شرایط را مشاهده می کردیم البته اعضای این هیئت ها جهت گیری سیاسی نداشتند بلکه بیشتر افراد شاخص علمی با تجربیات مدیریتی هستند که سال ها رئیس دانشگاه ها و یا با مسئولیت های مدیریتی در دانشگاه ها بودند، نقش قاضی ندارند و نباید در محل قضاوت کنند.
وی افزود: هیئت های نظارت و ارزیابی برای تخفیف فضای ملتهب در دانشگاه ها اعزام می شوند و فرض این است که با رفتن اینها دانشگاهیان احساس آرامش کنند از این که اطلاعات خود را به مراجع ذیصلاح می دهند و بعداً این اطلاعات می تواند ملاک تصمیم گیری درست شود. ممکن است این اطلاعات در دانشگاهی منجر به تغییرات مدیریتی و یا منجر به تثبیت مدیریتی شود.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: آنچه که بعضاً به شایعاتی در کار هیئت ها دامن زده، این است که در شرایطی هستیم که بسیاری از رؤسای دانشگاه ها دوره مسئولیت هشت ساله و یا چهار ساله آنها پایان یافته است و برای این رؤسا در نقطه تصمیم گیری هستیم، برای پایان مسئولیت هشت ساله محدودیت قانونی داریم و باید از شورای عالی انقلاب فرهنگی برای ادامه کار آنها مجوز بگیریم.
فرجی دانا افزود: عملاً سعی می کنیم تماس های هیئت های ارزیابی و نظارت با هیئت های علمی به شکلی باشد که به تصمیمی برای فرد جایگزین برسیم.
وی گفت: البته برای کسانی که دوره چهار ساله مسئولیت آنها پایان یافته است بنا داریم تصمیم برای ادامه جایگزینی بر اساس اطلاعات انجام شود و اگر دانشگاهی با مشکلاتی مواجه و دوره ریاست به پایان نرسیده است برای پاسخگویی به مشکلات، ممکن است تصمیم گیری هایی در این خصوص داشته باشیم، به همین علت سیاست ما در این دوره بر ادامه دوره مسئولیت افراد در پست های مدیریتی تا پایان حکم داده شده است مگر در حالت های خاص.
فرجی دانا افزود: تشکل های دانشجویی مورد پشتیبانی ما هستند و در برنامه ما حمایت از همه فعالیت های قانونی دانشجویان در قالب تشکل های قانونی مورد تأکید است و امیدواریم این فعالیت ها سبب نشاط در دانشجویان شود و آنها بتوانند به تکلیف اجتماعی خود برای رصد کردن ضعف ها در جامعه و انعکاس آن به مسئولان و همچنین بهبود اوضاع محیط خود پاسخ بدهند و ما بستر ساز فعالیت بیشتر آنها در دانشگاه ها باشیم.