پخش زنده
امروز: -
مشاور و دستیار ویژه استاندار یزد: تمهیدات لازم برای میزبانی از سفرا و نمایندگان مجمع گفتگوی همکاری آسیایی در یزد اندیشیده شده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز یزد، مشاور و دستیار ویژه استاندار یزد در برنامه گفتمان شبکه یزد در زمینه برنامه ریزی استان برای میزبانی از سفرا و نمایندگان کشورهای عضو مجمع گفتوگوی همکاری آسیایی به استان یزد، گفت: بعد از انتخاب یزد به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو مجمع گفتگوی آسیا یا acd برنامه ریزی یک سالهای صورت گرفت و رونمایی از لوح انتخاب یزد با حضور رئیس جمهور در سالن اجرای سران در هفدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری برگزار و برنامههای استان برای یک سال آینده توسط استاندار ارائه شد و سفرا از ۱۵ ملیت در چهارشنبه و پنجشنبه هفته جاری در یزد حضور پیدا خواهند کرد.
آخوندی گفت: حضور سفرا در یزد با استفاده از ظرفیت تعاملی و گفتگویی خواهد بود و برگزاری همزمان اجلاس منطقهای اکو در یزد ظرفیت بزرگی در آسیا است و استان به دنبال استفاده از این ظرفیت است و در این راستا، سه برنامه شامل ملاقات با شورای شهر و شهردار، ملاقات با استاندار و ملاقات با اعضای اتاق بازرگانی و تجار استان یزد برنامه ریزی شده است.
آخوندی، در مورد دستاوردهای این سفر نیز گفت: یکی از دستاوردهای این سفر و رویداد، معرفی یزد به کشورها و نمایندگان آنها است که در سند تحولی یزد نوین پیش بینی شده است. در سند تحولی یزد نوین معرفی یزد به یک میلیارد نفر از مردم جهان تا سال ۱۴۰۴ دیده شده و آسیا ۶۰ درصد از جمعیت دنیا را دارد و درصورت برنامه ریزی استفاده مناسب از این ظرفیت، یزد را به چهار میلیارد نفر در طول این یک سال میتوانیم معرفی کنیم. نکته دوم ارتباط فعالان گردشگری یزد با سفرا برای معرفی ظرفیت هاست و نکته سوم استفاده اقتصادی از این ظرفیت است و تجار و انجمنهای صنعتی و معدنی استان در نشستهایی صادرات و واردات و نحوه سرمایه گذاری کشورهای مختلف در یزد را بررسی میکنند.
وی ادامه داد: دراین رویداد، فقط هدف معرفی یزد نیست ویزدیها نماینده کشور هستند و از ظرفیت همه استانهای کشور استفاده خواهد شد. تا سال آینده حدود ده رویداد مهم دیگر از جمله حضور خبرگزاریهای مهم آسیا وفعالان فضای مجازی در یزد، اولین اجلاس رؤسای دانشگاههای کشورهای آسیایی در یزد و برگزاری رویدادهایی برای تبادلات علمی، تجاری و فرهنگی برای استان و کشور و ... را در استان یزد خواهیم داشت و در این راستا زیرساختهای مختلف در استان یک پله ارتقاء خواهد یافت از جمله زیرساختهای برگزاری مراسم و گردشگری، پروازی و حمل نقل ریلی استان یزد ارتقاء مییابد.
مشاور و دستیار ویژه استاندار یزد گفت:دستاورد دیگر، شبکه سازی فعالان تجاری آسیا را داریم و مطرح شد انجمن بومگردیهای آسیا را در یزد داشته باشیم و احتمال دارد استان یزد، به عنوان پایلوت یا محور مرمت گلین در آسیا مطرح شود.
از ظرفیت معرفی یزد به عنوان نخستین شهر میراث جهانی در دنیا چه استفادهای شده؟
آخوندی گفت: نکته مهم داشتن این عناوین، موضوع برند سازی است و وقتی اسم یزد در لیست یونسکو وارد میشود، دنیا این نگاه را دارد که چرا کشور و شهر به این عنوان دست یافته است. بعد از این اتفاق آمار رو به رشد سفر گردشگران به استان را داشتیم و این برند به مبادلات علمی و تجاری کمک کرد و برند خیلی از واحدها، شهر میراث جهانی است و تمرکز رسانهها وفعالان گردشگری و فضای مجازی دنیا و به ویژه کشورهای آسیایی این است که چرا یزد برای این رویداد انتخاب شده است و این ارتباط و حضور باعث رونق گردشگری خواهد شد.
رستگاری مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری وصنایع دستی استان یزد در ارتباط تلفنی با برنامه گفتمان شبکه یزد با اشاره به سفر ۱۴ نفر از سفیران و نمایندگان کشورهای عضو مجمع گفتوگوی همکاری آسیایی به استان یزد گفت: از این رویداد مهم و از ظرفیت پایتخت گردشگری یزد باید نهایت استفاده شود. با توجه به اینکه حدود ۱۲ اثر ثبت جهانی را در استان یزد داریم به ویژه بافت تاریخی یزد نیاز به معرفی و استفاده از رویدادهای بین المللی را دارد باید نهایت استفاده را از این فرصت ببریم.
رستگاری ادامه داد:نمایندگان و سفرای ۳۵ کشور که عضو مجمع هستند، در یزد حضور پیدا خواهند کرد. برنامه هایی، چون ضیافت استاندار، شهرداری و شورای شهر و اتاق بازرگانی را خواهند داشت.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری وصنایع دستی استان یزد گفت: در این رویداد، برنامههای جنبی بازدید از ظرفیتهای گردشگری یزد را خواهیم داشت تا اصالت و ظرفیتهای گردشگری معرفی شوند و امیداریم مقدمهای برای آشنایی بیشتر سفرا با یزد و زمینه ساز سفر مقامات بلندپایه این کشورها به یزد شود.
مرمت و نگهداری شهر جهانی یزد
مشاور و دستیار ویژه استاندار یزد گفت: در حالی که تک بناها در اکثر شهرهای ایران ثبت جهانی شده و نگهداری از آنها راحت است ولی زمانی که ۸۰۰ یا ۹۰۰ هکتار بافت تاریخی و حریم آن ثبت جهانی شده، نگهداری از آن بسیار سخت است و اعتباری برای این کار در آیین نامه یونسکو نیامده است و خود مردم بعد از ثبت جهانی با توجه به این برند سازی نسبت به مرمت اقدام کرده اند.
آخوندی گفت: در زمینه همت مردمی برای مرمت بناها، حتی یونسکو ناظرانی را در قالب گردشگر فرستاده و دو گزارش برای یونسکو فرستاده شده وخوشبختانه گزارشها مثبت بوده است و این نشان میدهد برنامه استان، برنامه خوبی بوده و فقط برنامهها در بخش مرمتی نیست و در بخش ثبت جهانی مسائل نرم افزاری، سرشماری و مسائل فرهنگی و اجتماعی در قالب برنامه ۵ ساله، ده ساله و ۲۰ ساله آورده شده است و در برنامه اول موفق بودیم و در برنامه دوم زیرساختهای گردشگری مطرح است و شرکتهای ریلی و هوایی مطرح شده و جز برنامههای ثبت جهانی است.
وی در پاسخ به این سوال که رشد سفر گردشگران خارجی آیا خیلی کند نیست، گفت: در موضوع گردشگران خارجی، اتفاقاتی مانند تحریمها و اغتشاشات سال گذشته از جمله اتفاقات کلانی است که در این امر دخیل بوده است و در جاهایی که نقاط قوتی پیدا میشود، دشمن به آنجا ضربه میزند. اما در بحث حمل و نقل هوایی، شرکت هواپیمایی یزدی راه اندازی شد و انشاالله از هفته آینده، اولین پرواز خارجی به استانبول شروع خواهد شد و اگر به دو مقصد استانبول و دبی وصل شویم، تقریبا به اکثر شرکتهای هواپیمایی دنیا وصل خواهیم شد و گردشگران میتوانند مستقیم به یزد سفر کنند و زیرساختها در فرودگاه شهید صدوقی فراهم است حتی ویزای فرودگاهی هم زیرساختش فراهم است و به محض برقراری این پرواز این ارتباطها شکل خواهد گرفت.
وی خاطر نشان کرد: اتفاقات کلان که عوض شد در کاهش گردشگران موثر بوده است و امیداویم با مطرح شدن یزد به عنوان پایتخت گردشگری شاهد شکل گیری بازارهای جدیدی باشیم و گرچه بازار گردشگر اروپایی کم شده است، اما بازار سفر گردشگران ترکیه، چین و روسیه در دو سال گذشته رشد خوبی داشته است.
آخوندی ادامه داد: در سند تحولی یزد نوین نیز یکی از محورهای ۱۵ گانه حضور گردشگران بود که با توسعه زیرساختهای حمل ونقلی این محور تحقق مییابد و تاسیس یک شرکت ریلی، دوهتل جدید ۵ ستاره تا ۱۴۰۴ وتحول بخشی به پایتخت گردشگری و ۶۸ طرح حوزه گردشگری و فضای مجازی انشالله تا سال ۱۴۰۴ باید اجرایی شود تا به اهداف سند یزد نوین برسیم.
وی در پایان ادامه داد: امسال باتوجه به تقارن بهار طبیعت با بهار قرآن باید استان از این فرصت خوب بهره ببرد، دو ستاد خدمات سفر شکل گرفته و ۱۰۰ هزار نفر اسکان برای استان در نظر گرفته ایم و سفرههای افطاری ساده در بافتها فعال میشوند و جلسات قرائت مجلسی خواهیم داشت و برنامه داریم از ظرفیت ماه رمضان استفاده کنیم و برنامه داریم، سفرههای افطاری بافت تاریخی محله گلچینان را در جاهای دیگر گسترش دهیم و بزرگترین سفره افطار ایران را در یزد خواهیم داشت.
۵۵ سفیر و نماینده از ۱۵ کشور جهان برای شرکت در مجمع گفتگوی همکاری آسیایی در استان یزد در روزهای ۱۶ و ۱۷ اسفند ماه به یزد سفر میکنند.
در این مجمع علاوه بر دبیرکل اکو و رئیس موسسه فرهنگی آن، سفرایی از کشورهای ترکیه، ترکمنستان، ازبکستان، تاجکیستان، پاکستان، قزاقستان، اندونزی، مالزی، فیلیپین، تایلند و قرقیزستان حضور دارند.