پخش زنده
امروز: -
دبیر اجرایی نخستین همایش بین المللی پوشش همگانی سلامت با خانواده و نظام ارجاع هدف از برگزاری این همایش را معرفی الگوی موفق جمهوری اسلامی ایران در زمینه پوشش همگانی سلامت دانست.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، علیرضا زالی در مراسم افتتاحیه نخستین همایش بین المللی پوشش همگانی سلامت با خانواده و نظام ارجاع، گفت: امروز این همایش در شرایطی برگزار میشود که بعداز همه گیری کووید ۱۹، شاهد شکل گیری مهربانی جهانی هستیم و برگزاری همایشهای بین المللی در دوران پساکرونا زمینه گسترش و ارتقای برنامههای بهداشتی ملی و فراملی را مهیا کرده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هدف از برگزاری پویشهای ملی سلامت را کاهش مرگ و میر ناشی از بیماریهای غیرواگیر و افزایش کیفیت زندگی مردم عنوان کرد و گفت: در پویش اخیر که دیابت و فشارخون هموطنان مورد آزمایش و سنجش قرار گرفت، ۴۶ میلیون نفر از جمعیت هدف مشارکت داشتند و این پویش در سال آینده با سنجش سایر عوامل خطر ادامه خواهد داشت.
جمیله علم الهدی استاد دانشگاه شهید بهشتی نیز در افتتاحیه نخستین همایش بین المللی پوشش همگانی سلامت، برگزیدن عنوان سلامت خانواده را برای این همایش مبتکرانه و برای گسترش الگوی خانواده دانست و گفت: سلامت بر پایه خانواده استوار است، زیرا خانواده پایه سلامت فرد و جامعه قلمداد میشود.
استاد دانشگاه شهید بهشتی بر پیشرفت بیشتر سلامت فرهنگی تاکید کرد و گفت: علم پزشکی، علم پیشرو و دانشگاههای علوم پزشکی ایران دانشگاههای پیشرو هستند و باید علاوه بر تعقیب مسائل مربوط به سلامت و تحقیقات علمی، بتوانند در حوزه اجتماعی و فرهنگی هم به حل مشکلات کمک کنند.
جمیله علم الهدی گفت: آلودگیهای زیست محیطی همچون آلودگی آب، خاک و هوا نیز نتیجه آلودگیهای فرهنگی است.
نخستین همایش بین المللی پوشش همگانی سلامت با خانواده و نظام ارجاع با حضور نمایندگان سازمان بهداشت جهانی، نماینده سازمان یونیسف، نمایندگانی از بیش از ۲۴ کشور جهان، وزرای بهداشت، نمایندگان بین المللی نظام سلامت زیمبابوه، قزاقستان، عمان، عراق، کوبا، مصر، بلاروس، تونس، تاجیکستان، کنیا، هند، پاکستان، ترکیه، موریتانی، لبنان، سوریه، افغانستان و قطر و روسای دانشگاههای علوم پزشکی کشور و وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی امروز سه شنبه در تهران برگزار شد.
در این نشست دو روزه محورهایی، چون پزشک خانواده، پوشش همگانی سلامت، نظام ارجاع و ارتقا شاخصهای بهداشتی و درمانی، تقویت شبکه سلامت مورد توجه است.
تبادل تجربیات ایران در کنترل بیماریهای واگیر و غیرواگیر، ریشه کنی بیماریهای مختلف و ارتقای سلامت مادر و نوزاد از برنامههای این اجلاس است.