• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۷۳۵۷۵
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۶
اجتماعی » حقوقی و قضایی

ضرورت حمایت قضایی از طرح‌های بهبود محیط زیست

رئیس قوه قضاییه گفت:هرگونه موانع قضایی و حقوقی در مسیر گسترش فضای سبز شهری را به دستگاه قضایی اطلاع دهید تا در چهارچوب قانون و ارتقای حقوق عامه، درباره آنها راهکار اتخاذ کنیم.

تاکید رئیس دستگاه قضا بر حمایت قضایی از طرح‌های ناظر بر حفظ و بهبود محیط زیست و گسترش فضای سبز شهری

به گزارش خبرگزاری صداوسیما  حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای به مناسبت روز درختکاری و هفته منابع طبیعی، صبح امروز سه‌شنبه (۱۵ اسفند) در جریان حضور در مراسم بهره‌برداری از پروژه ۲ هزار هکتار جنگل‌کاری در قالب طرح کمربند سبز پیرامون شهر تهران، یک اصله نهال میوه غرس کرد.
رئیس قوه قضاییه سپس طی سخنانی در این مراسم ضمن تقدیر از همه مردم، مسئولان و دستگاه‌هایی که به امر حفظ محیط زیست و درختکاری اهتمام دارند، اظهار کرد: از منظر اسلام، درختکاری و غرس نهال، در زمره بهترین کارهاست و این امر در آموزه‌های دینی در ردیف اموری نظیر ساختن مسجد و تعلیم انسان‌هاست و به همان میزان از ارزش و ثواب برخوردار است. مضاف بر آن، درختکاری از جمله اموری است که باقیات و صالحات محسوب می‌شود و اثر آن بعد از فوت فرد نیز باقی است و خیراتش در کارنامه اعمال فرد پس از مرگش نیز ثبت و درج می‌شود.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: درختکاری امری مستحب است و قطع درختان و آسیب رساندن به آنها، عذاب به دنبال دارد و به لحاظ زیست جمعی نیز، تبعات نامطلوب مترتب بر آن است.
رئیس عدلیه بیان داشت: حفظ محیط زیست و ایجاد فضای سبز و درختکای، منافع مادی و معنوی پرشماری را به همراه دارد و این منافع از جهات مختلف انسانی، اجتماعی، سلامت و نشاط جمعی، زیبایی فضای شهری و محیطی، جذب آلاینده‌های زیست محیطی و غیره، چشمگیر و برجسته است.
رئیس قوه قضاییه در ادامه سخنانش، طرح ناظر بر آبیاری درختان با شیوه‌های دانش‌بنیان و کشت درختان مثمر به روش آبیاری زیرسطحی هوشمند که در شهر تهران به مرحله اجرا درآمده است و سبب صرفه‌جویی قابل توجه در مصرف آب می‌شود را ستود و اتخاذ این قبیل راهکار‌های دانش‌بنیان در راستای گسترش فضای سبز را در شرایط مرتبط با مضایق و تنگنا‌های آبی، برای کشور ضروری دانست.
رئیس دستگاه قضا ضمن تاکید بر حمایت قضایی از طرح‌های ناظر بر حفظ و بهبود محیط زیست و گسترش فضای سبز شهری، خطاب به مسئولان شهرداری تهران گفت: هرگونه موانع قضایی و حقوقی در مسیر گسترش فضای سبز شهری را به دستگاه قضایی اطلاع دهید تا در چهارچوب قانون و در راستای ارتقاء حقوق عامه، در خصوص آن‌ها اتخاذ تدبیر و راهکار کنیم. قطعاً قوه قضاییه در جهت منافع عمومی و بهبود و ارتقاء زیست‌جمعیِ سلامت‌محور، حامی کلیه طرح‌های مبتنی بر بهبود محیط زیست و گسترش فضای سبز است و با خاطیان این عرصه، برخورد قاطع و قانونی به عمل می‌آورد.
«احمدیان» دبیر شورای عالی امنیت ملی و «زاکانی» شهردار تهران نیز در این مراسم به ارائه توضیحاتی در خصوص پروژه دو هزار هکتاری جنگل‌کاری طرح کمربند سبز پیرامون شهر تهران پرداختند؛ ۵۰ درصد از این پروژه دو هزار هکتاری را نهال‌های مثمر تشکیل می‌دهند.
«مختاری» مدیرعامل سازمان بوستان‌ها و فضای سبز شهر تهران نیز در این آیین بیان داشت: طرح ۵۰ هزار هکتاری جنگل‌کاری پیرامون شهر تهران از سال ۱۳۶۵ آغاز شد و امروز با اجرای دو هزار هکتار دیگر از این پروژه، مجموعاً ۴۸ هزار و ۲۰۰ هکتار از طرح مذکور، عملیاتی می‌شود؛ تلاش می‌کنیم، سال آینده پروژه عظیم جنگل‌کاری ۵۰ هزار هکتار از اراضی پیرامون شهر تهران به پایان برسد.
همچنین در این مراسم، مسئولان شهرداری تهران توضیحاتی را پیرامون طرح بومی «کشت درختان مثمر به روش آبیاری زیرسطحی هوشمند» ارائه دادند؛ صرفه‌جویی ۵۰ درصدی در مصرف آب و کاهش مصرف سموم، از جمله مزیت‌های این طرح محسوب می‌شوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست شورای معادن چهارمحال و بختیاری
تجلیل از پژوهشگران در سمنان
در حوزه قانونگذاری هیچ خلائی برای خیزش اقتصادی دولت نداریم
آغاز ساخت نخستین هنرستان گردشگری در مرودشت
هفته هجدهم لیگ ملی چوگان
فراخوان یازدهمین جشنواره روستا‌ها و عشایر دوست‌دار کتاب
واگذاری اراضی شهرک صنعتی تایباد به منطقه آزاد دوغارون
ممنوعیت خرید مرغ زنده از فروشندگان دوره گرد
عناب، محصولی منحصر‌به‌فرد، اما بی نصیب از فرآوری
از نمایش مستند تا اهدای خون در جشنواره حقیقت
رفع تصرف اراضی ملی در رحیم آباد
برنامه‌های هفدهمین جشنواره ملی پژوهش کانون اعلام شد
کاهش واردات کود آلی به کشور
امضای بیش از ۳۰۰ قرارداد در نمایشگاه فرصت‌های سرمایه گذاری کیش
تجلیل از استعداد‌های برتر ملی دانشگاه فرهنگیان فارس
هشدار پلیس‌راه استان کرمان به رانندگان
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون
پایش میدانی وضعیت بهداشتی پرندگان در تالاب نوروزلو و سواحل جنوبی پارک ملی دریاچه ارومیه
افتتاح زمین چمن مصنوعی در روستای گنبد همدان 
با احتیاط در روز‌های بارانی و برفی آذر حرکت کنید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
لغو تمامی فعالیت‌های ورزشی استان فارس به دلیل هشدار قرمز هواشناسی
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
طرح جامع جمع‌آوری آب‌های سطحی اهواز نیازمند ۱۵ همت اعتبار  (۱ نظر)