پخش زنده
امروز: -
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: یکی از مهمترین برنامههای تحول، برقراری عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر است.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما؛ معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: یکی از مهمترین برنامههای تحول، برقراری عدالت تربیتی و نصیب آموزشی برابر بوده که برای رسیدن به این هدف مهم و راهبردی، بیش از۲۰ برنامه در وزارتخانه در حال اجرا است.
ستاریفر که تصویب و اجرای ضریب تأثیر قطعی امتحانات پایانی دوره متوسطه دوم نظری در پذیرش دانشگاهها را یکی از این برنامهها میداند، : موضوع ساماندهی کنکور سراسری و کاهش اثرات منفی آن بر نظام آموزش عمومی کشور، از اوایل دهه ۹۰، چندینبار مطرح بوده و حتی دوبار در مجلس شورای اسلامی نیز به تصویب رسید، اما اجرا نشد. در دولت سیزدهم، اما موضوع اعتلای نظام تعلیم و تربیت عمومی و کاهش آثار زیانبار کنکور و مؤسسههای کنکوری به طور جدی در دستور کار قرار گرفت و برای نخستینبار در تاریخ کشور، ۴۰درصد تأثیر قطعی یا نتایج امتحانات نهایی پایه دوازدهم سال ۱۴۰۲ در نظر گرفته شد.
وی افزود: نخستین و مهمترین تأثیر این مصوبه احیای مدرسه و اجرای برنامه درس ملی به معنای واقعی آن بود. تأثیر دوم و بسیار مهم اجرای این مصوبه، گسترش عدالت آموزشی و توزیع عادلانه فرصتهای راهیابی به دانشگاههای معتبر کشور در کل جامعه دانشآموزی همه مناطق کشور است. خوشبختانه اجرای این مصوبه، باعث افزایش سهم ۷۰ درصد دانشآموزان استانهای محروم از صندلیهای دانشگاههای برتر کشور شد.
معاون تربیت بدنی و سلامت ادامه داد: از سوی دیگر تصویب معافیت دانشآموزان ممتاز دهکهای ۱ تا ۴ از پرداخت شهریه ورود به مدارس تیزهوشان در دستور کار قرار گرفت و به این ترتیب سهم این دانشآموزان از مدارس سمپاد تا ۴۵ درصد افزایش یافت.
این مقام مسئول به اقدامات دیگری که در وزارتخانه در حال اجراست نیز اشاره کرد و گفت: طی دو سال اخیر، حدود ۶ هزار مدرسه با ظرفیت بیش از ۲۳ هزار کلاس درس تکمیل و ساختهشده که همه اینها دولتی هستند، این یعنی به طور متوسط هر روز کاری بهطور متوسط هشت مدرسه در کشور ساخته شده که بسیار حائز اهمیت است. در کنار آن شناسایی دانشآموزان بازمانده از تحصیل سراسر کشور و جذب بیش از ۶۰ هزار نفر از آنها به برقراری عدالت آموزشی کمک کردهاست.
ستاریفر افزود: همانطور که میدانید مهمترین عنصر کیفیت در نظام آموزشی کشور، معلم و مدیریت مدرسه است. در این راستا، بیش از ۱۵ فعالیت تحولآفرین شروعشده که مهمترین آنها عبارتند از؛ اصلاح فرایند شناسایی، جذب و پذیرش معلمان جدید، تقویت دانشگاه فرهنگیان و افزایش ۲۵ درصدی ظرفیت پذیرش این دانشگاه، تصویب آزمون اختصاصی تربیت معلم در کنکور سراسری و اجرای آن از سال ۱۴۰۳ و دیگر اقداماتی که همه و همه در راستای برقراری عدالت آموزشی انجام شده است.
وي در پایان تأکید میکند: احیای سهمیه تربیت معلم ویژه مناطق عشایری و پیشبینی سهمیه ۲ هزار نفر دانشجو معلم دانشگاه فرهنگیان در سال تحصیلی جاری و هزار نفر سهمیه استخدامی از طریق ماده ۲۸ برای مدارس عشایری و مرزی در آزمون اخیر استخدامی نیز از دیگر اقدامات وزارت آموزش و پرورش در حوزه عدالت آموزشی و تربیتی است.