پخش زنده
امروز: -
از کیت تشخیص بیماری لکهسفید میگو ساخت دانشمندان و پژوهشگران ایرانی در بوشهر رونمایی شد.
بهگزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز بوشهر؛ دانشمندان یک شرکت دانشبنیان ایرانی با همکاری یک آزمایشگاه دامپزشکی بخش خصوصی در بندر بوشهر موفق شدند کیت تشخیص بیماری لکهسفید میگو را بسازند.
بهگفته مسئول فنی دامپزشکی این آزمایشگاه در منطقه ویژه اقتصادی بندر بوشهر، این کیت تا پیش از این خارج از کشور با قیمت ۲ هزار دلار وارد میشد که در بیشتر موارد در مسیر آسیب جدی میدید و هزینه زیان فراوانی به بخش دامپزشکی وارد میکرد.
دکتر یاسر ایزدی که با خبرنگار خبرگزاری صداوسیما گفتگو میکرد، افزود: پژوهشگران و دانشمندان توانمند ایرانی توانستند با مهندسی معکوس، این کیت را بسازند و حتی آن را به شکل چشمگیری بهبود دادند و کارایی آن را بیشتر کردند.
او در ادامه با بیان اینکه این کیت از نمونههای خارجی بسیار بهتر و مطمئنتر است، گفت: کیتهای وارداتی باید ۲۰ کپی از یک ویروس در محیط آزمایشگاهی باشد تا بتوانند آن را پیدا کنند، درحالیکه در کیت ساخت دانشمندان ایران، حتی اگر یک کپی از ویروس در محیط باشد این کیت با حساسیت و دقت بالا قدرت تشخیص آن را دارد.
دکتر ایزدی با اشاره به اینکه قیمت کیت وارداتی ۲ هزار دلار است، اضافه کرد: کیت ساخت داخل یک سیام کیت خارجی در کشور ساخته شده است.
معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور هم که در سفر به بوشهر از این کیت رونمایی کرد، به خبرنگار صداوسیما گفت: بهکارگیری تجهیزات پیشرفته و مواد مصرفی استاندارد و باکیفیت، در تشخیص بیماریهای دام و پرنده بهویژه در بخش آبزیان و با اولویت محصولات صادراتی کشور نقش مهمی دارد.
دکتر محمد سبحانی مطلق افزود: کیتهای تشخیصی که دارای کیفیت و حساسیت بالا در تشخیص زودهنگام بیماری باشند، بهکار گرفته خواهند شد که در پیشگیری از زیانهای اقتصادی محصولات تولید کشور بهویژه در استان بوشهر بهعنوان قطب تولید میگوی کشور کارآمد است.
او با اشاره به اینکه این کار از خروج ارز نیز پیشگیری میکند، اضافه کرد: تقویت تولید داخل و حمایت از شرکتهای دانشبنیان از راهبردهای اصلی سازمان دامپزشکی کشور است.
سبحانی مطلق بیان کرد: در سال ۱۴۰۲ بسیاری از مواد اولیهی تولید داروهای دامی و واکسن پرندگان که در واحدهای داخل کشور توانایی تولید آن بود، در ایران تولید و از ورود نمونه خارجی آن جلوگیری شد.