تصویب حریم چهار محوطه باستانی استان سیستان و بلوچستان
حریم چهار محوطه باستانی استان سیستان و بلوچستان به همراه ضوابط اختصاصی به تصویب رسید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سیستان و بلوچستان گفت: در جلسه کمیته حرایم کشور که در محل ادارهکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراثمعنوی و طبیعی وزارتخانه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد، حرایم معرفی شده از سوی استان مورد بررسی، ارزیابی و تصویب قرار گرفت.
محمدهادی طهرانیمقدم افزود: در این جلسه محدوده عرصه و حریم پیشنهادی چهار محوطه باستانی استان به همراه ضوابط اختصاصی آن با حضور کارشناسان حرایم و بافتهای تاریخی ارایه و طی آن محدوده عرصه، حریم و ضوابط پیشنهادی مورد تایید قرار گرفت و به تصویب رسید.
او ادامه داد: این چهار حریم شامل محوطههای باستانی از جمله چاهحسینی در شهرستان بمپور (هزاره چهارم و سوم ق. م.)، محوطه باستانی مرگو شهرستان هامون (هزاره سوم ق. م.)، گورستان شهر دراز ایرانشهر (هزاره سوم ق. م.) و محوطه باستانی شهر دراز ایرانشهر مربوط به هزاره سوم قبل از میلاد بود که به تصویب رسید.
طهرانیمقدم تاکید کرد: تصویب این حرایم جزو اقدامات بسیار مهم است که پس از سه سال وقفه به انجام رسیده و در سالیان اخیر هیچ پرونده عرصه و حریمی از سیستان و بلوچستان تصویب نشده بود.
تپه تاریخی ۵ هزار ساله «چاه حسینی» کهنترین و قدیمیترین محوطه باستانی در جنوب این استان است که قدمت آن به هزاره دوم و سوم پیش از میلاد برمی گردد. این محوطه باستانی در سال ۱۳۸۵ با شماره ۱۷۹۵۲ به عنوان یکی از آثار ملی به ثبت رسیده است.