پخش زنده
امروز: -
باتوجه به خیل عظیم پروندههای ارجاعی، نهادهای قضایی دیگر به تنهایی نمیتوانند عدالت را به طور دقیق اجرا کنند و باید از ظرفیتی خارج از دستگاه قضایی کمک گرفت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی،رییس کل دادگستری خراسان رضوی در همایش "نقش داوری در نظام قضایی و حقوقی کشور" در مشهد گفت: عدالت، پایه و اساس همه ارزشها و یک امر مشارکتی است و بدون حضور مردم امکان پذیر نخواهد بود و باید در مسیر تحقق آن از همه ظرفیتها استفاده کرد.
حجت الاسلام و المسلمین حمزه خلیلی گفت: ایجاد نهاد میانجیگری و داوری یکی از همین راهکارهاست که میتوان در آن از ظرفیت مردم استفاده کرد.
خلیلی افزود: ابطال متعدد آرای نهادهای داوری و میانجیگری موجب تضعیف این نهادها در جامعه شده است که با ساز و کار جدید باید آن را تقویت کرد.
معاون داوری و میانجیگری مرکز حل اختلاف قوه قضاییه نیز در این همایش گفت: باید در نهادهای داوری از ظرفیتهای نخبگان حقوقی، قضات بازنشسته و کارشناسان خبره استفاده شود که آرای صادره حتی در محاکم بین المللی دارای اعتبار باشند.
محسن مقدس افزود: موضوع داوری از ۱۱۳ سال قبل در قوانین حقوقی وجود داشته است، اما تاکنون سر و شکل خاصی برای آن تعریف نشده است.
وی گفت: هم اکنون با عنایت و دستور رییس قوه قضاییه، سیاستهایی برای حوزه داوری ابلاغ شده است که بر اساس آن افراد اصلح پس از گذراندن دورههای تخصصی و آموزشی با دریافت پروانه داوری، وارد این حوزه خواهند شد که آرای آنها لازم الاجرا خواهد بود.
معاون داوری و میانجیگری مرکز حل اختلاف قوه قضاییه گفت: آیین نامه داوری در حال تدوین است که کوتاهی مدت رسیدگی و رسیدگی در محیطی خارج از دادگاه از مزایای آن است.
معاون قضایی رییسکل دادگستری و سرپرست مرکز حل اختلاف خراسان رضوی نیز در این همایش گفت: هم اکنون حجم پروندههای ارجاعی به محاکم قضایی استان زیاد شده است و با توجه به محدودیت جذب قاضی و بازنشستگیهای پیش از موعد برخی از قضات، رسیدگی دقیق به پروندهها امکان پذیر نیست چرا که با توجه به تعداد قضات، هر قاضی باید روزانه به ۱۰ پرونده رسیدگی کند.
هادی ولایتی حقیقی افزود:سازش و استفاده از ظرفیت داوری میتواند در شرایط کنونی چاره ساز باشد و بسیاری از مشکلات سطح جامعه را قبل از ورود به محاکم قضایی رفع کند.