منطقه آغاز فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی تعیین شد
مدیرعامل شرکت ملی نفت گفت:مطالعات فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی به اتمام رسیده و سناریوی آن مشخص شده که افزایش فشار از کدام منطقه خواهد بود.
محسن خجسته مهر مدیرعامل شرکت ملی نفت در گفتوگو با خبرنگار
خبرگزاری صداوسیما، گفت: با توجه به پراکندگی جغرافیایی میادین گازی شرکت نفت مناطق مرکزی و اهمیت گازرسانی پایدار، سیاست شرکت ملی نفت ایران و وزارت نفت بر این است که متناسب با مناطق جغرافیایی به ویژه مناطقی مانند شمال شرق کشور که گازرسانی از حساسیت بالایی برخوردار است، افزایش تولید گاز را داشته باشد.
وی با اشاره به این که در شمال شرق کشور افزایش تولید ۱۲ میلیون مترمکعب تولید گاز جدید مربوط به زاگرس جنوبی در استان فارس و منطقه خانگیران را داشتیم، ادامه داد: بهره برداری از دو حلقه چاه جدید یعنی ۷۶ و ۷۸ خانگیران، سه میلیون مترمکعب به ظرفیت تولید گاز کشور اضافه کرد. همچنین سه میلیون مترمکعب گاز بیشتری نسبت به برنامه، از مخزن شوریجه D مربوط به میدان خانگیران برداشت کردیم. این ۶ میلیون مترمکعب افزایش تولید گاز، معادل مصرف روزانه ۶ میلیون لیتر فرآورده نفتی است.
خجسته مهر در پاسخ به سوالی مبنی بر این که وضعیت میدان گازی پارس جنوبی چگونه است که توسعه سایر میادین گازی اهمیت بیشتری پیدا کرده؟، گفت: به طور کلی، امروز توسعه همه میادین گازی به ویژه میادین مشترک و پارس جنوبی، در صدر اولویتهای شرکت ملی نفت قرار دارد. وضعیت میدان مشترک پارس جنوبی با اجرای طرح فشارافزایی میتواند مانند روزهای اول این میدان برگردد و اجرای این طرح، نیازمند سرمایه گذاری ۲۰ میلیارد دلاری است.
وی همچنین گفت: وزارت نفت و شرکت ملی نفت ایران، با همکاری همه ارکان کشور این کار را پیش میبرند. مطالعات فشارافزایی این میدان به اتمام رسیده و سناریوی آن مشخص شده که افزایش فشار از کدام منطقه خواهد بود. تا پایان امسال، اقدامات خوبی را به اطلاع مردم میرسانیم.
جواد اوجی وزیر نفت پیشتر گفته بود: هیچ طرحی در حال حاضر مهمتر از طرح راهبردی فشارافزایی در میدان مشترک پارس جنوبی در کشور و صنعت نفت نیست؛ اگر این طرح در سه تا چهار سال آینده انجام نشود، در این میدان شاهد افت فشار محسوسی خواهیم بود.