پخش زنده
امروز: -
خواص دارویی، غذایی و صنعتی جلبک اسپرولینا پلاتنسیس به همت محقق جوان مشهدی شناسایی شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، عضو هیئت علمی گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت با اشاره به طرح تحقیقاتی خود در خصوص کاربردهای جلبک اسپرولینا پلاتنسیس در صنایع مختلف غذایی و دارویی گفت: این جلبک علاوه بر دارا بودن خواص پروتئینی و آنتی اکسیدان بالا، حاوی رنگدانه طبیعی سبز- آبی است که با توجه به کمبود این رنگ در طیف رنگدانههای طبیعی میتواند کاربرد زیادی در صنایع غذایی داشته باشد.
دکتر ضیاءالدین بنیادی افزود: در این پژوهش با بررسی سلولهای جلبکی با دستگاه اسپکتروفوتومتر و میکروسکوپ نوری بینشهای ارزشمندی در مورد رشد و توسعه جلبک Aspirulina platensis ارائه شد.
وی با اشاره به ویژگیهای منحصر به فرد جلبک اِسپرولینا پلاتنسیس در تولید مواد مغذی گفت: این جلبک با سرشار بودن از آنتی اکسیدان در تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از انواع سرطانها میتواند کمک کننده باشد.
عضو هیئت علمی گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت با اشاره به کاربرد این جلبک در بحث مواد دارویی نیز گفت: همچنین در برخی مطالعات بیان شده جلبک اِسپرولینا پلاتنسیس خاصیت ضد التهابی دارد و در درمان بیماریهایی مثل آلزایمر و پارکینسون میتواند کمک کننده باشد.
دکتر بنیادی در خصوص خواص رنگدانهای این جلبک و استفاده از آن در صنایع تولید مواد غذایی نیز گفت: جلبک اِسپرولینا پلاتنسیس حاوی رنگدانه خیلی مفید به نام فیکوسیانین است که رنگ آبی دارد و میتوان در مواد غذایی و محصولات غذایی به خصوص در تولید نوشیدنیها استفاده کرد.
وی افزود: رنگدانه آبی از جمله رنگهایی است که پایه گیاهی یا منابع گیاهی آن خیلی کم است و در کشور تولید نمیشود، اما در کشورهای خارجی این رنگدانه با هزینهای بسیار بالا. تا اندازهای ممکن است تولید بشود. به طوری که بر اساس برآورد انجام شده به ازای هر گرم از رنگدانه فیکوسیانین در مقیاس خالص حدود ۲۵۰۰ دلار آمریکا در نظر گرفته شده که نشان میدهد رنگدانهای بسیار با ارزش است.
عضو هیئت علمی گروه مهندسی بهداشت محیط دانشکده بهداشت گفت: این جلبک با موفقیت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد کشت شد و قرار است بر روی محصولات جانبی آن کار شود.