پخش زنده
امروز: -
همجواری ایران با افغانستان یک فرصت طلایی برای کشور ایران به شمار می رود که باید از این ظرفیت در سایر حوزهها استفاده کرد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، دستیار وزیر امور خارجه و مدیرکل شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور در سفر به تایباد و دیدار با فرماندار این شهرستان با اشاره به اهمیت روابط ایران و افغانستان افزود: باید در جهت توسعه روابط این ۲ کشور تلاش کرد که این موضوع منجر به افزایش تعاملات در همه حوزه ها خواهد شد.
عبدالله سهرابی افزود: ظرفیتهای موجود در تایباد باید شناسایی شود که بدون شک توسعه و پویایی این منطقه را به همراه خواهد داشت.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاران ایرانی و خارجی می توانند رونق هر منطقه را درپی داشته باشند، گفت: بستر حضور سرمایه گذاران ایرانی و خارجی باید در این شهرستان مرزی فراهم و از آنها حمایت شود.
سهرابی افزود: باید بازار افغانستان و کشورهای هدف را به دست گرفت که این خود نیاز به توجه مسئولان کشوری دارد.
وی بیان کرد: پیش بینی طرحهای بزرگ اقتصادی باید در مرز دوغارون و تایباد مورد توجه قرار گیرد که نقش زیادی در اشتغال و افزایش اقتصاد کشور و این خطه دارد.
مرز دوغارون مهمترین کانون اقتصادی ایران و افغانستان
در ادامه فرماندار تایباد گفت: مرز دوغارون مهمترین کانون اقتصادی ایران با افغانستان است و نقش زیادی در روابط این ۲ کشور همسایه دارد.
مهدی شیردل افزود: حجم زیادی از کالاهای مورد هدف بازار افغانستان از طریق پایانه مرزی دوغارون به سمت این کشور صادر می شود که این اقدام توانسته رونق اقتصادی خوبی برای ایران و این شهرستان به دنبال داشته باشد.
وی اظهار کرد: اکنون ظرفیتهای خوبی در مجموعه اقتصادی دوغارون مورد غفلت قرار گرفته است که باید آنها را به یک فرصت تبدیل کرد.
این مسئول ادامه داد: ایجاد فرصتهای شغلی در مرز دوغارون می تواند کمک بزرگی به رونق اشتغال پایدار در این منطقه داشته باشد که گامی برای ثابت بودن اقتصاد خانواده های مرزنشین است.
شیردل بیان کرد: بسته های حمایتی مناسبی در شهرک صنعتی تایباد که در فاصله کمتر از ۲۰ کیلومتری این شهرستان قرار دارد برای فعالان اقتصادی پیش بینی شده که نیاز به همراهی همه دستگاههای متولی دارد.
عبدالله سهرابی دستیار وزیر امور خارجه و مدیر کل شورای عالی امور ایرانیان خارج از کشور در جریان سفر به تایباد از طریق مرز دوغارون به افغانستان سفر کرد.
بیشترین حجم کار این منطقه ویژه اقتصادی، ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است. کالاهای بازرگانان افغانستانی، پاکستانی و گاه هندی و دیگر ملل همسایه افغانستان از طریق کشورهای حوزه خلیج فارس به گمرکهای بندرعباس و بندر لنگه منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمی دوغارون ترانزیت میشود.
پایانه مرزی و منطقه ویژه اقتصادی دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و همجوار با کشور افغانستان، در زمره پنج پایانه برتر اقتصادی کشور است.
شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.