پخش زنده
امروز: -
مدیر کل ارتباطات و هماهنگی امور قرآن و عترت گفت: امتیازات و مشوقهایی برای ترغیب کارکنان دولت به حافظ قرآن، تعیین میشود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محمدحسین فدوی، مدیر کل ارتباطات و هماهنگی امور قرآن و عترت با حضور در برنامه سلام خبرنگار اظهار کرد: امروز در جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی که با حضور رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور برگزار میشود، بناست امتیازات و مشوقهایی برای رقبت کارکنان دولت به حفظ قرآن مشخص کنیم تا کارکنان دولت نسبت به حفظ قرآن ترغیب شوند و سرانه حافظان قرآن را در کشور بالا ببریم.
متن کامل گفتگوی مدیر کل ارتباطات و هماهنگی امور قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شرح زیر است:
سوال: چه سرفصلهایی قرار است در جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی مطرح و بررسی بشود؟
مدیر کل ارتباطات و هماهنگی امور قرآن و عترت: امروز جلسه پنجاه و نهم از شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور برگزار خواهد شد، اعضای این شورا پنج نفر از وزرا و پنج نفر از معاونان وزیر و سه نفر از صاحب نظران قرآنی کشور، سه نفر از نمایندگان تشکلهای مردم نهاد، قانون گذار، راهبری فعالیتهای قرآنی کشور را به این شورا سپرده است، امروز رئیس سازمان تبلیغات و دیگر اعضا در این جلسه حضور خواهند داشت. دستور جلسه بررسی کلیات برنامه ۱۴۰۳ فعالیتهای قرآنی کشور خواهد بود و مروری بر عملکرد ۱۴ ساله این شورا از زمان تاسیس تا کنون است. این نخستین جلسهای است که بعد از ۱۴ سال با حضور رئیس جمهور تشکیل میشود.
سوال : تغییرات جدید در شورای توسعه فرهنگ قرآنی، چه تغییراتی را در برنامهها و رویکردها ایجاد کرده است؟
محمد حسین فدوی: شش ماه قبل با تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی دبیرخانه این شورا به مدت سه سال به سازمان تبلیغات اسلامی به سپرده شد و متعاقب آن با رای شورای عالی انقلاب فرهنگی آقای سیدمصطفی حسینی به عنوان دبیر این شورا انتخاب شد که ایشان حافظ کل قرآن و از اشخاص خوش نام و خوش خلق در جامعه قرآنی هستند. امیدواریم بتوانیم مسائل قرآنی کشور را هم در حوزه اعتبارات و هم در حوزه هماهنگی فعالیتهای قرآنی در دوره جدید با مدیریت جدید به خوبی پیش ببریم، چون دستگاههای مختلفی در حوزه قرآن فعالیت میکنند امیدواریم که شورای توسعه فرهنگ قرآنی بتواند نقش هماهنگی و هم افزایی را به خوبی ایفا کند.
مجری: این شورا تا کنون چه اقداماتی را انجام داده است، الان در چه نقطهای ایستاده ایم و باید چه آیندهای را تصور کنیم؟
مدیر کل ارتباطات و هماهنگی امور قرآن و عترت: امروز گزارش ۱۴ ساله فعالیتهای شورا در جلسه ارائه خواهد شد که مشروح آن به اطلاع خبرگزاریها خواهد رسید، اهم دستاورد شورا تا حالا تولید اسناد راهبردی در حوزه فعالیتهای قرآنی است، شش کمیسیون ذیل شورا فعالیت میکنند که برای هر کمیسیون یک سند راهبردی تعریف شده و ذیل آن سند راهبردی اقدامات اجرای سند، تعریف شده است و برای اجرای آن نیاز به اعتبارات و هماهنگی است ان شاالله در ادامه کار، شورا برای تحقق این اسناد راهبردی اقداماتی که تعریف شده انجام خواهد داد.
سوال: برای افزایش تعداد حافظان قرآن کریم که بسیار مهم و بارها مورد تاکید رهبری قرار گرفته و ایشان تربیت ده میلیون حافظ را هدف گذاری کرده اند و باید به آن عدد برسیم، الان وضعیت ما در حوزه حافظان و توسعه قرآنی کشور چطور است و چطور میتوانیم به اهداف مورد نظر رهبری و در چه بازه زمانی برسیم؟
فدوی: هدف گذاری از سال ۹۰ توسط مقام معظم رهبری انجام شد، که رسیدن به ۱۰ میلیون حافظ قرآن کریم است، متاسفانه نتونسته ایم پیشرفت چشمگیری در تحقق این فرمان مقام معظم رهبری داشته باشیم، بناست برنامه ریزی کنیم، هدف گذاری اولیه برای سال ۱۴۰۴ بود الان هدف گذاری سال ۱۴۱۴ است که در پایان این سال ستاد ملی راهبری حفظ قرآن تقسیم وظایفی بین بخشهای دولتی و بخشهای مردمی کرده است، موسسات و بخشهای دولتی باید نقش خود را ایفا بکنند، کارکنان دولت یکی از گروههای هدف برای رسیدن به هدف ۱۰ میلیون حافظ هستند و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است این کار را دنبال کند، امروز در جلسه شورای توسعه فرهنگ قرآنی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور حضور دارند و بناست امتیازات و مشوقهایی برای رغبت کارکنان دولت به حفظ قرآن مشخص کنیم، باید روشهای آموزشی مدرنی را به کار بگیریم که بکارکنان دولت بتوانند نسبت به حفظ قرآن اقدام کنند و سرانه حافظان قرآن را در کشور بالا ببریم.