پخش زنده
امروز: -
استفاده از ماسک برای کارگران پسماند شهری الزامی است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، استاد و پژوهشگر دانشکده بهداشت دانشگاه علومپزشکی مشهد گفت: طبق تحقیقات انجام شده استفاده از لباسهای حفاظت فردی از جمله ماسک برای کارگران پسماندهای شهری به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف از طریق تنفسی و خوراکی ضروری است.
دکتر بهنام باریکبین با بیان اینکه محلهای دفن پسماند شهری که کانون قوی برای انتقال آلایندههای زیست محیطی است میتواند به عنوان منشا انتقال آلودگی به آب، خاک و هوا تلقی شود، افزود: فلزات سنگین موجود در پسماندها و شیرابه آنها خطر ایجاد بیماریهای مختلف از جمله سرطان را بدنبال دارند.
وی گفت: در این راستا سال ۱۳۹۹ با همکاری تیم پژوهشی و در قالب پروژه دانشجوی دکتری، طرح تحقیقاتی "بررسی غلظت فلزات سنگین در خاک محل دفن قدیمی پسماندهای شهری مشهد و نهایتاً ارزیابی و ریسک آن " آغاز شد و پس از حدود ۹ ماه پایان یافت که نتایج آن در ششمین همایش بین المللی و پنجمینهمایش کشوری بهداشت محیط ارائه شد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود:در این پژوهش علمی از محل دفن پسماند قدیم شهر واقع جاده نیشابور که بوی بسیار بدی داشت و الان چندین سال است به محل جدید واقع درجاده میامی منتقل شده است، چند شاخص عمده از جمله "شاخص زمین انباشت"، "شاخص درجه آلودگی و شاخص بار آلودگی کل"، "شاخص غنی شدگی"، "ریسک اکولوژیکی و ارزیابی ریسک خطر سلامتی و اکولوژیکی" به همراه "شاخص خطر سرطانزایی" اندازه گیری شد.
وی گفت:فلزات سنگین مورد بررسی در این تحقیق هشت فلز شامل «سرب، جیوه، آرسنیک، آهن، کروم، آرسنیک، روی، کادمیم» بوده اند که خطرزایی آنها به لحاظ پوستی، تنفسی و خوراکی مورد بررسی قرار گرفته است که نتایج تحقیق مزبور حاکی از آن است که خوشبختانه مشکل خطرزایی به جز در در عناصر روی و کروم در مواردی بالاتر از میزان مجاز نشان داده شده است.