ارسال ۸۰۰ اثر به جشنواره ملی صنایع خلاق فرهنگی عالم آل محمد (ص)
۸۰۰ اثر به جشنواره ملی صنایع خلاق فرهنگی عالم آل محمد (ص) ارسال شد.
به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) در نشست خبری گفت: این آثار در قالبهای مختلف فناوریهای فرهنگی و نرم به نخستین جشنواره ملی صنایع خلاق فرهنگی عالم آل محمد (ص) ارسال شده است.
دکتر مرتضی رجوعی افزود: آیین اختتامیه نخستین جشنواره ملی صنایع خلاق فرهنگی عالم آل محمد (ص)، هشتم و نهم اسفند امسال همراه با برپایی نمایشگاه آثار برگزیده جشنواره، تجلیل از برگزیدگان و حضور میهمانان و چهرههای علمی، فرهنگی و هنری در مشهد برگزار میشود.
وی ادامه داد: با فراخوان صورت گرفته، ۸۰۰ اثر به صورت مستقیم و در قالبهای رویدادهای منطقه ای، به جشنواره ارسال شد و در سه مرحله مورد داوری و ارزیابی قرار گرفت.
رجوعی توسعه و ترویج فرهنگ و اندیشه رضوی، خدمت رسانی کریمانه، توسعه وقف و نذر و سوغات فرهنگی زائر را از محورهای این جشنواره برشمرد.
به گفته او، با فراخوان صورت گرفته از تمامی علاقهمندان و هنرمندان دعوت شد تا افراد آثار و ایدههای خود را در ۹ حوزه مهم فناوریهای فرهنگی و نرم از جمله «بازیهای ویدیویی و موبایلی»، «ایدههای نوآورانه در هنرهای دیداری و شنیداری»، «بازی، اسباب بازی و سرگرمی»، «واقعیت افزوده، مجازی و ترکیبی»، «نرم افزارهای کاربردی»، «ایدههای خلاقانه طراحی و معماری اسلامی»، «صنایع دستی و هنرهای کاربردی»، «ایدههای نوآورانه در بسته بندی، چاپ و نشر» و «مد و پوشاک» به جشنواره ارسال کنند.
برگزاری ۶ رویداد در شهرهای بزرگ کشور
دکتر رجوعی با اشاره به برگزاری ۶ رویداد در شهرهای تهران، شیراز، تبریز، قم، اصفهان و مشهد، عنوان کرد: در نخستین جشنواره صنایع خلاق فرهنگی عالم آل محمد (ص) علاوه بر مشهد، در پنج شهر بزرگ کشور رویدادهای منطقهای با همکاری پارکهای علم و فناوری، حوزه هنری و دانشگاههای مختلف برگزار شد.
دبیر علمی نخستین جشنواره صنایع خلاق فرهنگی عالم آل محمد (ص) هم گفت: این جشنواره به همت دانشگاه بین المللی امام رضا (ع) و سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی و با همکاری مؤسسه آفرینشهای هنری در دو بخش عمومی و دانش آموزی تدارک دیده شد.
دکتر قاسم صادقی بجستانی در مورد داوری ۸۰۰ اثر ارسالی بخش عمومی و دانش آموزش به جشنواره گفت: در مرحله اول داوری و ارزیابی آثار ارسالی، بررسی قابلیت قرارگیری آثار در محورهای پنجگانه جشنواره توسط دبیر علمی و هنری جشنواره انجام شد و از میان ۸۰۰ اثر دریافتی ۴۰۰ اثر به مرحله دوم راه یافتند.
این استاد دانشگاه، خلاقیت و نوآوری، ارایه ایده در راستای موضوع رویداد، بازار و درآمدزایی، درنظر گرفتن موازین ایرانی- اسلامی و داشتن توجیه مالی و اقتصادی را از معیارهای عمومی برای داوری آثار در کنار معیارهای تخحصصی هر حوزه برشمرد.
دبیر علمی این جشنواره در مورد مرحله سوم داوری آثار هم توضیح داد: در این مرحله کمیته منتخب داوری، با تأکید بر نیازهای آستان قدس رضوی و به انتخاب رئیس جشنواره برای انتخاب آثار سطح اول، سطح دوم و سطح سوم و در دو بخش عمومی و دانش آموزش تشکیل و از میان ۵۰ اثر مرحله دوم، هشت اثر برگزیده شدند.
وی افزود: با بررسی صورت گرفته، آثار در سه سطح رتبه بندی شد که در سطح یک، دو اثر، در سطح دوم، پنج اثر و در سطح سوم، سه اثر انتخاب شد که به ترتیب به آثار برگزیده سطح اول تا سوم هشت، پنج و سه سکه تمام بهار آزادی اهدا میشود.
دکتر صادقی بجستانی با اشاره به برگزاری این جشنواره در بخش دانش آموزی، عنوان کرد: دو اثر در این بخش حایز رتبه برتر شدند که در آیین اختتامیه از آنها قدردانی خواهند شد.
وی در ادامه عنوان کرد: بیشترین آثار ارسالی در حوزه صنایع دستی و سوغات زائر، بازی و اسباب بازی و سرگرمی و نرم افزارهای کاربردی بوده و در برخی از محورها مانند مد و پوشاک، میزان مشارکت پایین بوده است.
وی با اشاره به رایزنیهای صورت گرفته برای حمایت از ۵۰ اثر انتخابی در مرحله دوم داوری و تجاری سازی و تولید انبوه گفت: با بررسیهای صورت گرفته آثار برگزیده توسط موسسه انتشارات آستان قدس رضوی (به نشر)، شرکت کسب و کار رضوی، وزارت صمت، معاونت تبلیغات اسلامی آستان قدس رضوی معاونت علمی و فناوی ریاست جمهوری برای تولید انبوه حمایت میشوند.