پخش زنده
امروز: -
رئیس پیوند مغز و استخوان کشور گفت: بر اساس آخرین آمار ستاد سلول های بنیادی، ایران در جایگاه سیزدهم تولید علم سلول بنیادی قرار دارد و در منطقه رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، دکتر اردشیر قوام زاده در سیزدهمین کنگره بین المللی سلول های بنیاد خونساز در دانشگاه علوم پزشکی با عنوان اینکه یکی که از حوزههای که محققان کشور توانسته اند در آن پیشرفت کنند سلول بنیادی و پزشکی بازساختی است افزود رشد کشور بر اساس تولید علم این حوزه در جهان رتبه ۱۳ و رتبه اول در منطقه را به خود اختصاص داده است.
وی تصریح کرد: در این حوزه حمایتهایی در زمینه افزایش تعداد مراکز سلول درمانی، افزایش تعداد پیوند سلولهای بنیادی خونساز، افزایش شرکتهای دانش بنیان صورت گرفته است و جایگاه کشور در زمینه تولید محصولات ژن درمانی، سلول درمانی و مهندسی بافت رتبه ۶ و در سطح جهانی بالاتر از چین، هند و استرالیا است.
قوام زاده افزود ۲۰ مرکز سلول درمانی فعال در زمینه پیوند سلولهای بنیادی خونساز در کشور فعالیت میکنند ضمن اینکه تعداد پیوند سلولهای بنیادی خونساز به بیش از ۱۳۰۰ مورد در سال رسیده است.
رییس انجمن پیوند مغز استخوان ایران با بیان اینکه ایران از نظر تعداد تخت و عمل پیوند سلولهای بنیادی جزء کشورهای برتر دنیا قرار دارد افزود: تاکنون توانستهایم با انجام این عمل پیوند در کشور از خروج ارز از کشور جلوگیری کنیم.
وی با اشاره به انجام سالیانه بیش از ۷۰۰ پیوند سلول بنیادی از بازه سنی نوزادی تا ۷۵ سالگی در سراسر کشور گفت: ما در کشور به دو برابر این رقم، یعنی ۱۴۰۰ پیوند نیاز داریم.
دکتر یحییپور دبیر اجرایی سیزدهمین کنگره بینالمللی پیوند سلولهای بنیادی خونساز ایران گفت: سیزدهمین کنگره سالیانه انجمن علمی پیوند سلولهای بنیادی خونساز ایران از دوم تا چهارم اسفند در دانشگاه علوم پزشکی بابل برگزار میشود
وی افزود ۱۱۰ متخصص در ۱۷ پنل تخصصی بعنوان سخنران در رشتههای تخصصی و فوق تخصصی خون و سرطان بالغین، کودکان، رادیوانکولوژی، رادیولوژی، پزشکی هسته ای، عفونی، بیماریهای ریه، پیوند و نقص ایمنی، ژنتیک پزشکی، خونشناسی و آزمایشگاه بانک خون، ایمنی شناسی و همچنین رشته پرستاری از سراسر کشور و ۱۵ مرکز پیوند فعال در ایران در این کنگره حضور دارند.
وی افزود تازه های سلول درمانی، پیوند سلولهای بنیادی خونساز در بیماریهای ارثی و غیر ارثی، کنترل عوارض پیوند سلولهای بنیادی خونساز، انتخاب دهنده پیوند سلولهای بنیادی خونساز، اخلاق در سلول درمانی و پیوند سلولهای بنیادی خونساز از محورهای اصلی کنگره است.
در دومین روز این کنگره از دکتر اردشیر قوام زاده استاد ممتاز دانشگاه علوم پزشکی تهران که نخستین عمل پیوند مغز و استخوان را در کارنامه دارد تجلیل شد.