پخش زنده
امروز: -
اختتامیه ششمین دوره مطالعات ارزیابی کمی و کیفی جنگلهای هیرکانی در کلارآباد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، رئیس سازمان جنگلها و آبخیزداری کشور در مراسم اختتامیه ششمین دوره مطالعات پایش و ارزیابی روند پایداری و آسیب پذیری جنگلهای هیرکانی و قدردانی از کارشناسان و دستاندرکاران آماربرداری گفت: درابتدای برنامه ششم طرح مطالعات پایدار برای مدیریت ۱۰۴ حوزه آبخیز شمال کشور برنامهریزی شده بود که مطالعات تفصیلی اجرایی برای ۱۹ حوزه آبخیز در نظر گرفته شده است و مابقی تا دو سال آینده به پایان خواهد رسید.
نوبخت با اشاره به اینکه در این مطالعات ۹ کاربری مورد بررسی قرار میگیرد افزود: این مطالعات یکی از کاملترین مطالعات آمایش سرزمین کشور است که پایان یافتن آن میتواند در معیشت و توامندسازی جوامع محلی تاثیرگذار میباشد.
وی تصریح کرد:یگان حفاظت سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با همکاری دستگاههای قضایی و نظارتی استانها، با متخلفین به اراضی به ویژه دانه درشتها برخورد قاطعانه کردند و با قدرت ادامه خواهند داد.
معاون وزیرجهاد کشاورزی گفت: از ۸۴ میلیون هکتار مرتع درکشور، حدود ۳ میلیون هکتار عرصههای بیابانی انتخاب و مصوب شده است تا فعالیتهای بیابانزدایی اجرا و برای احیا و غنیسازی مراتع کشور نیز ۵۰ میلیون هکتار عرصه در قالب یک برنامه پنج ساله برنامهریزی شده است.
نوبخت شاخصترین برنامه در سازمان جنگلها را ارتقای کمی و کیفی پوشش گیاهی کشور اعلام کرد که از سوی ریاست جمهور در قالب طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت ابلاغ شده است.
وی افزود: این طرح دردوحوزه معاونت باغبانی و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری سالانه با تولید ۲۵۰ میلیون اصل نهال اجرا میشود.
نوبخت هدف از اجرای طرح مطالعات پایش و ارزیابی روند پایداری و آسیب پذیری جنگلهای هیرکانی را کسب اطلاعات درست از وضعیت کمی و کیفی جنگلها نسبت به دورههای گذشته، رفع موانع و پایداری جنگلها اعلام کرد.
وی تصریح کرد: طرح مطالعاتی پایش و ارزیابی جنگلها هر ۱۰ سال با حضور کارشناسان و اساتید مجرب به صورت تخصصی و فنی اجرا میشود.
معاون امور جنگل سازمان جنگلها هم بر لزوم پایش و ارزیابی جنگلها تاکید کرد و گفت: هدف اصلی از اجرای این طرح، استفاده صحیح از تمام ظرفیتهای موجودبرای پایداری جنگلها است.
شعبانیان افزود: در ششمین طرح پایش و ارزیابی روند پایداری و آسیب پذیری جنگلهای هیرکانی قطعاتی به عنوان نمونه انتخاب و با استفاده از ظرفیتهای سازمانی با همکاری بخش تحقیقات و آموزش عالی آمار برداری شده که نسبت به دورههای گذشته مقایسه و بررسی میشود.