پخش زنده
امروز: -
دبیر جشنواره خوارزمی با بیان اینکه در این دوره ۲۰ نفر برگزیده شده اند، گفت: در مجموع، ۱۴۰۵ طرح به دبیرخانه ارسال شد که نسبت به پارسال ۱۳۹ درصد افزایش داشته است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسن زمانیان در نشست خبری سی و هفتمین جشنواره بین المللی خوارزمی که در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه رسانههای ایران برگزار شد، گفت: در مجموع ۱۴۰۵ طرح به دبیرخانه رسید، در حالی که سال گذشته ۴۸۰ طرح داشتیم که ۱۳۹ درصد افزایش دارد. همچنین در این دوره طرحهای خارجی رسیده ۱۰ برابر شد؛ یعنی پارسال ۴۸ طرح از ۲۲ کشور داشتیم که امسال به ۴۸۰ طرح از ۴۷ کشور رسیده است. مبلغ جایزه هم ۱۰ برابر شده و برای برگزیدگان ایرانی یک میلیارد تومان و برای برگزیدگان خارجی ۲۰ هزار دلار است.
دبیر جشنواره خوارزمی در مورد تعداد برگزیدگان نیز اظهار داشت: امسال در مجموع ۲۰ برگزیده داریم، در بخش جشنواره بینالمللی خوارزمی ۱۲ نفر شامل هشت ایرانی و چهار خارجی، ۶ نفر در بخش جشنواره جوان خوارزمی و ۲ نفر جشنواره فناوری و نوآوری برگزیده شدند.
زمانیان با بیان اینکه آیین اختتامیه سی و هفتمین جشنواره بین المللی خوارزمی هشتم اسفند با حضور رییس جمهور در سالن اجلاس سران برگزار میشود به موضوع پیچیدگی افتصادی پرداخت و افزود: این شاخص سه عامل دارد که شامل تحقیقات، فناوری و تجارت در کشور است.
او با بیان اینکه سازمان پژوهشهای علمی وصنعتی میزبان سه جشنواره همزمان سی و هفتمین جشنواره بین المللی خوارزمی، بیست و پنجمین دوره جشنواره جوان و دومین دوره جشنواره نوآوری و فناوری در سالن اجلاس سران است گفت: امسال همزمان با جشنواره خوارزمی، کنگره بین المللی فناوری و نوآوری خوارزمی روزهای ششم و هفتم اسفند برگزار میشود.
زمانیان افزود: در تولید علم رتبه ۱۵ و در نوآوری رتبه ۵۳ را داریم که باید فاصله تحقیقات و نوآوری کاهش یابد. تحقیقات باید هدفمند باشد و منجر به دانش فنی شود تا صادرات افزایش یابد.
وی گفت: سی وهفتمین جشنواره بین المللی خوارزمی امسال ۱۲ طرح برگزیده شد که جزو طرحهای توسعه ای، پژوهشهای کاربردی و پژوهشهای بنیادی است. طرحهای توسعهای در ۲ گروه تخصصی فناوریهای شیمیایی و مهندسی مکانیک، پژوهشهای کاربردی در دو گروه تخصصی در دو گروه مدیریت آب، کشاورزی و منابع طبیعی و فناوری اطلاعات و ارتباطات و پژوهشهای بنیادی در گروههای تخصصی فناوریهای شیمیایی، مواد، متالورژی و انرژیهای نو و زیست فناوری دسته بنده شده اند.
از این تعداد طرحهای برگزیده چهار طرح از کشورهای جمهوری آفریقای جنوبی، جمهوری فدرال آلمان، جمهوری ترکیه و جمهوری اسلامی پاکستان است.
در بخش طرحهای توسعهای در دو گروه تخصصی فناوری شیمیایی و مهندسی مکانیک رتبه اول نداشت و سه نفر رتبههای دوم و سوم را کسب کردند.
همچنین در بخش پژوهشهای کاربردی سه نفر حایز رتبه شدند، یک نفر رتبه اول و یک نفر رتبه سوم در مدیریت آب، کشاورزی و منابع طبیعی همچنین در گروه فناوری اطلاعات و ارتباطات یک نفر رتبه دوم را به دست آورد. افزون بر این، در بخش پژوهشهای بنیادین ۶ نفر برگزیده شدند که ۲ نفر ایرانی و چهار نفر از کشورهای یادشده خارجی شامل آفریقای جنوبی، آلمان، ترکیه و پاکستان هستند.
در این بخش در گروه تخصصی فناوریهای شیمیایی دو نفر از ایران رتبه اول و رتبه سوم را کسب کردند.
همچنین در دومین جشنواره فناوری و نوآوری خوارزمی ۲ نفر برگزیده شناخته شدند، یک نفر رتبه دوم در گروه تخصصی مهندسی برق و کامپیوتر و یک نفر رتبه سوم مهندسی مکانیک را کسب کردند.
حسن زمانیان گفت: در جشنواره خوارزمی سراغ محورهای پژوهشی دنیا تا سال ۲۰۵۰ رفته ایم. امسال همزمان با جشنواره خوارزمی، کنگره بین المللی فناوری و نوآوری خوارزمی روزهای ششم و هفتم اسفند برگزار میشود.
دبیر جشنواره خوارزمی با بیان اینکه حضور بنگاههای اقتصادی از مزایای کنگره بین المللی فناوری و نوآوری است، افزود: ۲۳۰ مقاله به دبیرخانه کنگره جشنواره خوارزمی رسید و ۱۷۶ مقاله در ۲ روز کنگره ارایه میشود. کنگره بین المللی خوارزمی میزبان برگزیدگان دورههای قبلی است تا آثار و نتایج طرحها را در این کنگره گزارش دهند و از صنعتگران برجسته کشور هم دعوت کرده ایم. وزیر علوم یکی از این برگزیدگان دورههای قبلی است که در مورد طرح خود در این کنگره توضیح خواهد داد.
جشنواره خوارزمی که در سال ۱۳۶۶ بنا نهاده شد، اکنون باسابقهترین جشنواره علمی جمهوری اسلامی ایران است و جامعه برگزیدگان این جشنواره به اجتماعی چند هزارنفره میرسد. این جایزه بهتدریج تکامل یافت و جشنواره جوان خوارزمی نیز در سال ۱۳۷۸ به آن اضافه شد.
اولین دوره جشنواره نوآوری و فناوری خوارزمی نیز سال گذشته به دیگر بخشهای این جشنواره پیوست و این زنجیره را کامل کرد. سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، متولی برگزاری جشنوارههای خوارزمی است و اعضای هیاتعلمی این سازمان در قالب گروههای مختلف تخصصی داوری اولیه را برعهده دارند.
جشنواره بینالمللی خوارزمی در چهار محور اصلی پژوهشهای بنیادی، طرحهای کاربردی، طرحهای توسعهای، نوآوری و فناوری و ابتکار و در ۱۸ گروه تخصصی شامل زیست فناوری، امنیت غذایی، بحران آب و کشاورزی و منابع طبیعی، صنایع و مدیریت هوشمند فناوری، مواد، متالوژی، نانو فناوری، فناوری اطلاعات، عمران، معماری و شهرسازی، هوافضا، هنر، فناوریهای شیمیایی، هوش محاسباتی و فناوری کوانتوم، مکانیک، برق و کامپیوتر و طرح موفق در تولید ملی پذیرای آثار برتر است.