لزوم افزایش آگاهی مردم برای مصرف نان با آرد کامل
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با توجه به فواید استفاده از آرد کامل گندم در پخت نان، باید آگاهی مردم برای مصرف نان با آردی که از همه اجزای گندم است، افزایش یابد.
آقای علیرضا مهاجر در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار تحریریه صنعت
خبرگزاری صدا و سیما با بیان این مطلب افزود: متاسفانه در چند دهه گذشته با تبلیغات انجام شده، مردم به استفاده از آرد سفید گندم تشویق شدند در حالیکه در تهیه این نوع آرد، همه مواد غذایی موجود در گندم با سبوس آن دور ریخته میشد؛ این امر سبب کاهش بهداشت و سلامت جامعه شده و بسیاری از مردم مشکلات گوارشی پیدا کرده اند.
وی ادامه داد: به همین دلیل سازمان ملی استاندارد، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت بهداشت بر آن شدند تا بتوانند کیفیت آرد را با افزایش سبوسی که همه مواد غذایی در آن وجود دارد، ارتقا و آرد کامل را در اختیار شهروندان قرار دهند.
معاون وزیر جهاد کشاوری گفت: هم اکنون از نظر علمی و فنی تولید این آرد انجام شده که کیفیت، مزه خوب و ماندگاری بالا از ویژگیهای نانهای تولید شده با نوع آرد کامل گندم است.
مهاجر درباره استفاده از این نوع آرد در پخت نان افزود: ابتدا مردم باید به این باور برسند که کیفیت نان به رنگ آن نیست بلکه کیفیت نان به مواد غذایی است که در آن وجود دارد؛ معمولاً آردهای سفید عاری از مواد غذایی مناسب هستند، زیرا مواد مغذی که در سبوس است در این نوع آرد دور ریخته میشود تا آردگندم سفید باشد.
وی تاکید کرد: سبوسی که از آرد سفید دور ریخته میشود باید به آرد اضافه کنیم تا آرد کامل گندم در اختیار نانواییها قرار بگیرد و آنها با استفاده از این نوع آرد در پخت، نان با کیفیتی در اختیار مردم قرار دهند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره ضمانت اجرایی استفاده از آرد کامل گندم افزود: ابتدا باید وزارت جهاد کشاورزی کیفیت گندم را افزایش دهد و خوشبختانه در چند سال اخیر توانسته ایم کیفیت گندم ایران را به اندازه زیادی افزایش دهیم و وزارت کشور، شرکت بازرگانی دولتی، وزارت بهداشت، شهرداریها و مدارس کشور همه باید در کنار یکدیگر باعث افزایش آگاهی مردم نسبت به نوع مصرف نان شویم و همه را موظف کنیم تا شرایط استفاده از آرد کامل گندم برای همه نانواییها در پخت انواع نان صورت گیرد.