پخش زنده
امروز: -
نشست تبیینی «نقش بانوان در مشارکت حداکثری انتخابات» در دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ نشست تبیینی «نقش بانوان در مشارکت حداکثری انتخابات» با حضور دکتر علی سروری مجد قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدهادی همایون معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر عاصمه قاسمی مشاور ریاست دانشگاه در امور زنان و خانواده و جمعی از اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی استان تهران امروز در سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.
دکتر سروری مجد در این نشست با اشاره به جمله تاریخی حضرت امام (ره) در مورد زنان گفت: ایشان میفرمایند بانوان رهبران انقلاب هستند. وقتی تاریخ انقلاب اسلامی را بررسی میکنیم، نمونههای بیشماری از نقش آفرینی جدی آنها را میبینیم، به عنوان مثال زنان پس از نماز عید فطر در قیطریه تهران که به امامت شهید آیت الله مفتح پیش از انقلاب برگزار شده بود، از خیابان شریعتی شروع به تظاهرات کردند و آقایان پس از اینکه مدتی نظاره گر بودند، به جمع آنها پیوستند. زنان در آن مقطع به صورت خودجوش تصمیم گرفتند و عمل کردند. در واقع زنان رهبران نهضت هستند.
وی در ادامه با تأکید بر اهمیت مبحث انتخابات در کشور، خاطرنشان کرد: انتخابات، مشارکت، زنده بودن، پویایی و سلایق مختلف یک جامعه اسلامی را نشان میدهد.
قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به سفارش حضرت علی (ع) به مالک اشتر افزود: حضرت علی (ع) به مالک اشتر تأکید داشتند که جامعه و حکومت بر دوش مردم استوار است. مردم ستون جامعه و حکومت هستند. مردم باید در شکل گیری دولت، مجلس و ... مشارکت داشته باشند.
دکتر سروری مجد با بیان اینکه اصل انتخابات، یک اصل مشارکتی است، اظهار کرد: همواره میزان مشارکت و حضور سلایق مختلف در انتخابات مورد قضاوت جهانیان است و این موضوع بر روی روابط بین الملل کشور تأثیرگذار است.
وی خاطرنشان کرد: بانوان نقشهای مختلفی از جمله مادری، همسری، دختری، خواهری و مسئولیتهای اجتماعی برعهده دارند. قطعاً مهمترین نقش آنها، مادری است. اگر بانویی نقش مادری خود را به خوبی ایفا کند، قطعاً در نقشهای دیگر خود نیز موفق خواهد بود.
قائم مقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی همچنین با تأکید بر نقش بانوان در مشارکت حداکثری انتخابات، تصریح کرد: بانوان در زمینههای علمی، فرهنگی، سیاسی، مدیریتی و اجتماعی اثرگذار هستند و به خوبی میتوانند در مشارکت حداکثری خانواده و اطرافیان خود تأثیر بگذارند.
دکتر محمدهادی همایون معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی همچنین در این نشست با بیان اینکه اگر ما ادعای تمدن سازی داریم، باید وارد صحنه و عملیات شویم، گفت: اقدام برای تمدن سازی بدون پیشتازی زنان امکان پذیر نیست. زنان باید پیش قراول و جلودار باشند، همان طور که در جنگ، دفاع مقدس و انقلاب اسلامی حضور فعال، کلیدی و حساس داشتند.
وی تأکید کرد: زنان باید در جامعه حضور داشته باشند و بروز و ظهور پیدا کنند.
دکتر قاسمی نیز در این نشست با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری، گفت: همه باید دست به دست دهیم و با نقش آفرینی مناسب و خوب، انتخابات پرشوری را رقم بزنیم.
وی با بیان اینکه زن ایرانی دارای هویت خانوادگی و فردی مستقل است، اظهار کرد: زن ایرانی همه وظایف مادری و همسری خود را به نحو شایستهای انجام میدهد و هم در جامعه به عنوان یک کنشگر اجتماعی فعال نقش آفرینی میکند.
مشاور ریاست دانشگاه در امور زنان و خانواده تصریح کرد: زنان در خانواده و اجتماع اثربخش هستند و اثر هویتی آنان در کنشهای اجتماعی و سیاسی کاملاً مشخص و مشهود است. زنان همچنین سبب انسجام اجتماعی میشوند.
این جلسه با ارائه نظرات، پیشنهادات و سؤالات برخی از اعضای هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی در استان تهران پایان یافت.